prispeju taky neco malo... asi to nejsou takove umelecke vytvory jako ty vase, ale uvidite sami (fotky maji mezi 110 a 118 kB)
Printable View
prispeju taky neco malo... asi to nejsou takove umelecke vytvory jako ty vase, ale uvidite sami (fotky maji mezi 110 a 118 kB)
Páčí sa mi druhá fotka. Škoda, že si nemal o vlásoček dlhší čas, aby sa ten vlak máznul ešte viac. Nabudúce nezabudni vyrovnať horizont podľa zvyslích "čiar". ;)
u druhy fotky bych jeste zabral postavu celou...
heh... byla to momentka, kdyz prijizdel vlak kterym jsem nasledne cestoval dal... me spis stve to, ze ten dalsi vagon neni stejny jako ta masina... :)Citace:
Původně odeslal Vinc Black
ok, pro priste ;)
momentka z jedne parby (kolegyne z prace)
Sorry, ale okrem hĺbky ostrosti na tejto fotke nič nie je zaujímavé, je úplne zlá. Ja takéto fotky upravujem dvojhmatom Shift+Delete. Nevzdavaj, snať nabudúce sa podarí niečo lepšie.
hehe... to nemela byt zadna umelecka fotka... :)Citace:
Původně odeslal e1
Sorry, ze ti do toho kafrem... Ale nebolo by to lepsie takto?
jj, to od Pita se mi libi vice. Je to takove momentka, spatne to neni, ale zadnej zazrak taky ne :)
2 PiT: jo... ten orez je pekny... ale ja osobne na ne moc nejsem...
2 Skodik: ono to taky nemelo byt nic umeleckeho - proste se mi ta fotka libili... nothing more, nothing less
Jo ale snažíme se ti poradit aby to příště bylo lepší ;-)
Skoro 1/3 fotky ti tam zavazí hlava někoho jiného a jestě navíc překrývý focený objekt. Máš ji uplně zbytečně a nevhodně na středu, přitom vpravo máš hodně naprosto zbytečnýho místa. Stačilo udělat krok doprava (už by se ti nepřekrývala s tou osobou se kterou mluvi) a měl jsi ji umístit víc na pravý kraj fotky.
Oči máš pod polovinou fotky, to vůbec nepůsobí dobře. Dole to máš natěsno a přitom nahoře jsi nechal zbytečně místo. Ty jsi tu fotku už nějak řezal, protože to není formát ani 4:3 ani 3:2 ... moc jsi tomu ale tím ořezem nepřidal.
Ten PiTův ořez je 100x lepší. Chce se to naučit alespoň základy kompozice při portrétování. Vím že to je momentka, ale zásady na ni platí stejný.
Nejde o to aby to byla umělecká fotka ... jde o to aby to byla dobrá fotka ;-) Umění a základy focení jsou dost rozdíl. Takto je to opravdu dost špatný.
jeden starsi kousek foceny jeste na kompakt Olympus C700UZ...
Benatska noc, Mala skala u Turnova
no myslim, ze na kompakt je to hodne solidni vysledek, ale proste na takove podminky nestaci ani nejake DSLR. Treba me vadi, ze tam nikde neni cerna, to by mozna slo vyresit v PS pomoci Kontrastu a jasu, ale nevim ty svetla jsou tam dost silne na to, aby se s tim jeste dalo moc hybat.
Velice slušné... ;)Citace:
Původně odeslal MikeD
Na ten foťák je to určitě dobrý .. o kompozici se dá debatovat .. třeba škoda té řízlé kytary.Citace:
Původně odeslal Skodik
Ale DSLR by se s tím poprala výrazně líp. Jak co se týče světla, tak ostrosti (tudíž času). DSLR se svým dynamickým rozsahem, ISO 1600 a pevný sklo s clonou 1.8 ... to už je jiná káva ;-)
diky za nazory - potesily me... :)Citace:
Původně odeslal theedge
jinak - ono zachytit zrovna Kabaty docela pomalym objektivem neni zadna sranda (navic na foceni byly asi tri skladby)
tady je jedna fotecka focena pro zmenu Minoltou Z1 (jedna akce MTV v Praze)
V podstatě na to platí to samý jako na ten koncert. Tady na takovejch akcích se bez DSLR nechytáš. Leda to rupnout natvrdo bleskem.
Je to hodně neostrý - a to jak pohybová neostrost, tak neostrost zaviněná tebou že jsi to díky dlouhýmu času neudžel a k tomu dost vysokej šum.
Jinak jako fotka je to hodne nepřehledný .. ale je to prostě dokumentačka.
Prvni fotka se mi moc nelibi....Vypada to asi jako momentka co ? Mohlo byt ostre alespon okoli. Neco jako u druhe fotky. Mam ten samy nazor jako uz nekdo tady postavu radsi celou. U treti fotky jsou videt slunecni vady vlevem rohu. Mas nejaky filtry ? Necetl jsem moc prispevky od ostatnich tak se mozna opakuji...:-)
trochu me inspiroval carlos... :)
foceno vcera v jednom brnenskem clubiku... foceno pevnou 50, bohuzel na ISO800... :(
Vzdyt tam jsou videt jenom zada, tedy dost o nicem, jinak ten sum jeste v pohode.Citace:
Původně odeslal MikeD
to je fakt... ta zenska tam vlastne vubec neni videt... :roll:Citace:
Původně odeslal Skodik
souhlasCitace:
Původně odeslal Skodik
bohuzel se musim pridat. neprijde me to prilis povedene