Wake up on Lan s pridavnou sitovkou 3Com
Ahoj, mam sitovku do pci 3COM - 3C905B-TX, a potreboval bych zprovoznit Wake up on Lan pres Magic packet. U pocitacu co maj integrovanou sitovku to jde nastavit v biosu a funguje to. Tohle je starsi comp s deskou Lucky Star-K7VAT Nikde jsem nenasel volbu pro tuto funkci v biosu. Preto deska ma 3 pin konektor oznaceny WOL, ktery mam zapojeny a sitovka pri vypnutem poctaci sviti zelene coz by melo byt OK Nevite kde muze byt chyba?
Re: Wake up on Lan s pridavnou sitovkou 3Com
Tezko rict, otestuj to na jinym MB. Ja mam v Epoxe 8K3A+ a v nom uplne normalniho realteka bez kabliku a funguje to.
Citace:
Původně odeslal
Martin Šrámek
Ahoj, mam sitovku do pci 3COM - 3C905B-TX, a potreboval bych zprovoznit Wake up on Lan pres Magic packet. U pocitacu co maj integrovanou sitovku to jde nastavit v biosu a funguje to. Tohle je starsi comp s deskou Lucky Star-K7VAT Nikde jsem nenasel volbu pro tuto funkci v biosu. Preto deska ma 3 pin konektor oznaceny WOL, ktery mam zapojeny a sitovka pri vypnutem poctaci sviti zelene coz by melo byt OK Nevite kde muze byt chyba?
Mám přesně ten samý problém, s tím rozdílem, že mám desku ECS P6BX A+. V BIOSU nastaveno Wake On Lan ENABLED a nic... Testoval jsem to i v ASUS P4P800SE, kde onboard síťovka probudí comp bez problému, ale 3com opět nic...
ted jsem i nainstaloval nejnovejsi drivery od 3com, povolil v nich RWU Magic Pkt a porad nic...
nenapada vas neco?
Nastavte si, pokud lze, probuzeni pri aktivite na PCI. To mi fungovalo s uplne beznym realtekem bez WoL.
Taky mi to jeden čas nešlo, myslím že sem to vyřešil ve windowsech ve správci zařízení v detailech o te síťovce jsem zakázal vypínat zařízení z důvodu úspory proudu a povolit zařízení probouzet pc.
Na jiném pc jsem to ale nerozchodil ani s tímto. Je to zřejmě hodně na hardwaru.