-
Volcano 9 BZUČÍ
Skladal som si komp a tesil som sa na to aky bude tichy - LowNoise 300W zdroj Fortron a Thermaltake Volcano 9S - 17db pri 1700rpm.
Ale - Volcano mi pri lubovolnych otackach bzuci (vibruje? vrni?) najvyraznejsie je to pri nizkych otackach ked nepocut aerodynamicky hluk. Niektori tu pisali ze im stacilo najst tie spravne otacky pri ktorych sa ten brum neprejavi, ale mne to neprestava pri ziadnych otackach, stale je to pocut. Da sa to nejako odstranit? zmeni sa to odmontovanim mriezky, alebo je to cisto zalezitost lozisk? Alebo je to na reklamacku?
Zdroj sa mi tiez velmi nepozdava, na to ze je LowNoise ho pocujem dost.
Komp mam na stole, takze mi hluk vadi.
-
No presne ten problem mam aj ja. Kupil som tiez Tt Volcano 9 - viz popis. a tiez mi pri min otackach vrci. Rozobral som ho a zistil som, ze chyba nie je ani v loziskach, ani v tom, ze by napr. lopatka o nieco trela. Jednoducho je tam silnejsi magnet a cele to vrci ako keby motor menil polaritu, ci co. Ale na fore som sa tiez stretol s ludmi, ktorym to ide v pohode ticho.
Takze my zrejme mame zle kusy a trebalo by to reklamovat. Ja som vymenil chladic za Titan bez regulacie a vykaslal sa na Tt. Pasiv je dobry, tak som sa s tym nejako zmieril. Ale stale viac zacinam rozmyslat o reklamacii. Problem je v tom, ze chladic na CPU je potrebny a ked bude v reklamacii, tak clovek nemoze nic robit ...
-
Mne vrci asi vkuse, pri zmenach otacok sa nestraca. sice nebrni ako kosacka, ale rusi to.
K tomu Fortronu - slo by nejak znizit jeho hlucnost? mam ho este len tyzden a neviem ci sa pustit do tak radikalneho riesenia ako je vystrihanie mriezky. A to mal byt LowNoise.
-
To samý, reklmačka neuznaná, tak sem tam vrazil Case Fan od Zalmana a pohoda :o)
-
dělá mi to taky... to cvakání vadí :((( kua to je zase kup _(((((((
-
divite se? ten vetrak je stejne jako u volcana 7 nadimenzovanej na vysoky otacky, ja sem si na ten pasiv hodil tichounkej vetracek a mam klid (tady mel prijit hulici smajlik ale jelikoz tu neni tak tu je prd :evil: )
-
tak tohle nepobírám... takže když je Audi A8 dimenzovaný na pohodlnou jízdu při 250ti tak při 60ti bude cukat bude řvát jako svině a chcípat protože na to neni dimenzovaný????
-
to nemuzes srovnavat.... jestli vis jak funguje vetracek tak vis proc... prtoste magnet je sinejsi, lozisko taktez - vysledek - vrci
-
Ja ho mam tichy, huci mi uz iba zdroj. Ale nie dlho, beriem ticheho Fortrona.
-
to ja mam ticheho fortrona tiez a s hlucnostou spokojny nie som. vraj pomoze premiestnenie teplotneho cidla, asi to spravim. A ako to ze mas V9 tichu? robil si nejaku upravu, alebo ticha bola?
-
Tichy uz bol a ide mi na okolo 2000 ot. Viac mi huci zdroj, preto chcem nieco tiche.
-
Mě to Volcano 9 taky trochu vrčí, svině jedna. O víkendu se mu zkusím kouknout na zoubek, ale jak tak koukám, tak to asi stejně nepomůže... :evil:
-
Deekay a co mi reknes na to ze V7+ mam vetrak sice 70x70
ale jede az na 6500 OT
kdezto V9 na 4500OT tak mi rekni proc ten v7+ to pri nizkejch nedela taky ???
mozna mas pravdu ale ja si to nemyslim
protoze ten vetrak je uplne videt ze na low otacky zrychluje a spomaluje a ja si myslim ze je to to vadnou vyrobou ma malou mezeru ve spoji magnetu a podle me tam jakoby na chvilku prestava jet a tim zrychluje a spomaluje
při vysokejch otackach to nedela
1) neslysi se to kvuli hluku
2)si myslim ze tou setrvacnosti pri vysisokejch OT se to neprojevi a nezpomali v tom miste
za dalsi kdyz se da ma Max. OT tak a rychle otoci na male tak to na chvilku prestane
OT´= otacky
-
tiez som si kupil tt9-ku, a pri najmensich otackach strasne vrci,prestava tak okolo 3500,ale to uz je dost vyrazny aerodynamicky hluk. a neverim,ze ma pri 1700 rpm 17dB.Dokonca sa mi zda hlucnejsi,ako zdroj Fortron 300W Low Noise.asi ho pojdem reklamovat.
-
tak som ho bol reklamovat. v pohode mi to uznali, ale novy (coolmod) by mi dali az DO 30 dni, tak som zobral obycajny....
-
2Bodik: A jak moc ti to vrčelo, že ti uznali reklamaci??? Nerad bych to šel reklamovat zbytečně... A ten nový už nevrčí???
-
No ja si koupil V9 ted nedavno a byl sem VELMI ZKLAMAN ... 1) ten vetrak je STRASNE nevyvazenej (celej chladic se mi brutalne klepe - tak, ze vibruje s CELYM KEJSEM, kterej vazi 15kg !), 2) ta medena zakladna - no tfuj tfuj tfuj ... TAKOVY rejhy vod soustruhu sem fakt necekal !! (Mozna proto, ze predtim sem mel V7+, a to je DOKONALY)
-
2viper: no, hucalo to dost,neviem,ako ti to popisat :-o ,taky klepotavy zvuk to bol,cely sa triasol,ked som ho pustil.Skus ho zapojit na 12V a pocuvaj.....
-
Mal som ten isty problem. Moje riesenie tu www.case-modding.host.sk