http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35814
velmi zaujimavy CPU za veeeelmi peknu cenu, super entry level DC procesor, pre tych co vedia k comu je dobry, predpokladam (to je zatial dohad) solidny OC
Printable View
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35814
velmi zaujimavy CPU za veeeelmi peknu cenu, super entry level DC procesor, pre tych co vedia k comu je dobry, predpokladam (to je zatial dohad) solidny OC
820ka v trayi neni o tolik drazsi...
toto je ale BOX a tray sa aj tak skoro neda zohnat, neporovanvaj tvoje "ceny" s tymi EU, proste 805tka stoji v podstate polovicu co 920tka
Kamarad si ted od znamyho v Intel CR, poridil levne D840ku, tak sem zvedav jak mu to bude slapat :) zrovna ted akorat masinu dava dohromady. Nak
Zajimavy, to se mi celkem pozdava, otazka jak to bude topit...
A 905 se neobjeví ? smithfield bych moc nechtel má to šílenou spotřebu při OC.
mno ako moc to bude topit netusim presne, na defaulte to je uplna pohoda, kym nezvysis voltaz tak je to imho nehlucne chladitelne freezerom7pro ... presler by bol lepsi, ale za tie prachy sa to da prekusnut.
Jediny badatelny problem je 533 zbernica, ktora moze DC uz brzdit ... testy ukazu
NO věřim, že na default případne ještě trochu sníženýho napětí ten procík až tolik netopí . Ale když si ho koupí nekdo s tohoto fora tak na default asi moc nepojede a pak už to začne topit. Určitě bych se bál kombinace OC 805 + shit deska. ta 533 zběrnice muze byt pro dobrý OC i výhodou i když zase nový čipsety zvládnou i 1066 a víc tak omezení asi nebude.
btw: videli jste nekdo intel box pro pentia D případne EE ? nemuzu nic najít a zajimalo by me jak vypadaj , klasický 775 vějíř by to snad nezvlád nebo ano ?
edit: box pro 820 takze vějíř s větším mědeným jádrem a jemnějším žebrovánim http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...oler_large.jpg
zvlada, akurat ze tych vejarov je XX druhov, najvykonnejsie DC maju o nieco hustejsi s vacsim jadro, tie pomalsie maju imo klasicky, akurat ma iny tvar lopatiek pre vacsi zaber
Muzu potvrdit ze ma silenou spotrebu (D840). Kamarad se ho dnes pokusil zkusebne napojit na 350W zdroj (+X800GTO2). Ovsem nevsiml si, ze zdroj mel vadu a to netocici se vetrak. Pracoval par minut nastavovanim v biosu, ozvala se rana a bylo po zdroji (nejaky Spire). Nastesti zdroj sebou nic nezval. Samozrejme ze Intel doporucuje minimalne 400W ChiefTec, aspon co mame info primo z Intelu...NakCitace:
Původně odeslal aless
Kamos ho dneska blejskne (ten box chladic), fotku sem pak dam...NakCitace:
Původně odeslal aless
edit. tak fotka je v priloze
Tohle má pomalou FSB, výkon asi nebude tak úchvatný. Ale za tu cenu je to jedna z nejlepších koupí.
Mohli by ale vydat nějakou D900 (2.4 / 800), ta by byla super.
polovinu fakt ne, na druhou stranu pockej chvili a uvidis, ze se ceny cca srovnaji a z vyhody bude hovno (jako vzdy)Citace:
Původně odeslal MadCap
tak mi prosim ukaz, kde "neni o tolik drazsi" 820/920, rad sa necham poucit (retail obchod, link, cennik)Citace:
Původně odeslal Xima
a ten chladic > to je ta verzia s vacsim jadrom ... inak taka kombinaci je vrazedna, pretoze x800gto2 je jedna z najzravejsich kariet vobec
njn, mas pravdu - v retailu skutecne ta cena je o dost vyssi, ale do znackovych sestav se perou OEM desky a tray procesory kupovane po stovkach a pak ta cena padaCitace:
Původně odeslal MadCap
nicmene zajimalo by me jestli se 805 dostane do masovejsi distribuce, protoze je to zajimava vec a kdyby stala u HP treba 3k tak by konkurence musela odpovedet
Procak je to zajimavy, ale bude ho FSB brzdit dost a to i po OC, speedstep to nema stejne jako D820 a s nasobicem 20x se FSB dostane tak max na 160MHz (beru tech 3.2GHz jako rozumne maximum, D840 take uz o moc vic nejde).
Kazdopadne rozumna koupe (pokud neberu levnejsi tray verze vyssich Pentii D, co se "normalne" v shopu neprodavaji), s prihlednutim k tomu, co ted nabizi AMD za 4000,- Kc, bych volil Intel (ackoliv jsem dosud mel skoro vzdy AMD).
to brzdenie nie je tak uplne jasne, v urcitych veciach urcite, ale ja si ho asi zozenem a vyskusam ;)
akoze podla mna jedina vyhoda ze si mozes povedat ze mas procesor DUALCORE :D ze si nieco viac............... na tychto frekvenciach a tych 533FSB proste bleee podla mna peniaze sa daju aj lepsie vyuzit a este otazka vyuzitelnosti tych dvoch jadier........ uprimne kolko krat grabujete video a popri tom pozerate film abo hrate hru ???Asi v jedno threadovych aplikaciach to bude dost pomale :D
DC su procesory pre tych, ktori ich vyuziju! A ked to niekto naozaj pouziva a vyuzije, taktne to na 800FSb, mozno aj viac, investuje do vodnika a ma to za cool cenu! Aj ja by som o nom uvazoval, nie preto, ze to vyuzijem - to tazko, ale len skusit "ake to je" :D Ved ta cena :)
http://www.hkepc.com/hwdb/pd-805-1.htm
vychytavka je jednoznacne EIST, prakticky z toho CPU jde tak jednoduse udelat D820 :-) Pretaktovani na 3.7GHz je uz ale docela mazec ;D
no ale ani na tech 3,7 to neni moc vyraznej narust, nejspis brzdi pomale FSB, hold pro dve jadra se tam neprotlaci dost dat, takze podle me nebrat
Oni tech 3,7 davali s nasobicem 20x. Nechapu proc nedali nasobic 14x a vyssi fsb, mozna to deska nezvladla ....
Ono vzdy lepsie pre toho, kto to vyuzije a potrebuje 2x3.7GHz ako 1x 4.5GHz. Aj ked to na 4,5GHz ma uz HT, i ked HT nie je plnehodnotny DC, ale aj to pomoze dost :)Citace:
Původně odeslal Wiruz
no nasobic 14 nedali proto, protoze to normalni kus (ne ES) neumoznuje, tak protoCitace:
Původně odeslal MV
Jinak je fakt ze 14*266 FSB by byl mazec
Vzdyt jsem psal, ze ma EIST, takze nasobic 14x a 20x. Dokonce je to tam videt i na screenu z CPU-Z.