jak ziskat novy zarucni list?
vlastni blbosti jsem prisel pri likvidaci hor papiru o zarucni list a uctenku od nakupu. nicmene jsem nasel emailovou komunikaci, takze vim priblizne datum nakupu (potvrzeni prijmuti objednavky z jejich strany a potvrzeni dostupnosti do 48hodin) a taky vim seriove cislo vyrobku. blby je, ze jsem platil cash, ti pitomci tam nemaj moznost platby kartou, takze ani na vypisu to neni :-/
oni mi ale tvrdi, ze vyrobek s danym seriovym cislem nemaji v DB a celkove nejsou prilis komunikativni.
jde mi akorat o ziskani novyho zarucniho listu, nic reklamovat nechci..
mam nejakou sanci z nich nebo z vyrobce ten novej zarucak vymamit?
dik predem za tipy
Re: jak ziskat novy zarucni list?
Zarucak nevim, ale musej mit v ucetnictvi fakturu a jeji kopii by ti vystavit meli (mozna za nejakej smesnaj poplatek). Staci kdyz budes vedet cos kupoval, priblizne kdy a na koho, to by mel bejt dostatecnej filtr na to aby jim vyjelo max nekolik kousku.
V horsim pripade muzes zvolit variantu "udani" na financaku, kterej jim pak proleze ucetnictvi cely. Imo ti radsi vytisknou tu fakturu.
BTW: Ta emailova komunikace by jako dukaz nakupu mela bohate stacit.
moje posledni komunikace s nimi:
oni:
Bohužel, pokud nemáme imei v databázi a ani nemáme žádný jiný doklad,
nemáme šanci doklad vyhledat. Potřebuji číslo dokladu.
ja:
o ty jsem bohuzel prisel v ramci stehovani, jak jsem psal v uvodnim mailu.. :(
nicmene myslite ze by to slo nejak vyresit? ted uz vime temer presne datum nakupu (kolem 16.unora 2005) a take mam vyrobni
cislo mobilu, coz se jiste da dohledat, ze ho mam od vas..
oni:
Vždyť vám povídám že dle vámi udaného imei, jsem v naší databázi ani v
databázi dodavatelů tento telefon nenašel. Nemohu vám tedy vystavit
duplikát, zakazuje nám to smlouva s dodavatelem značky. Pokud by se to
dalo dohledat, tak jsem to jistě již dohledal. S Vaší imei jsem hledáním
strávil již několik hodin času, hledali jsme jak fyzicky v dodacích
listech, tak v již zmíněních elektronických databázích.
Bohužel Vám nedokáži jinak pomoc.
Ehm, to hledani nekolik hodin bych fakt chtel videt.
Zkus na to jit od lesa, kontaktuj dovozce/vyrobce/... a pokus se znich dostat, komu ten mobil prodali.
no napsal jsem dneska pres web formular na nokia.cz tak uvidim jestli se tim vubec budou zabyvat.
kazdopadne takhle probihala moje dnesni komunikace s deltamobil.cz:
oni:
Nejde o fakturu jako takovou, ale o dodací list našeho dodavatele. My v
účetnictví pochopitelně kolem toho data několik telefonů máme, ale na
faktuře není uvedeno imei z čehož vyplívá již řečené.
ja:
takze jestli tomu spravne rozumim, tak vy nemate v udajich od dodavatelu uvedena vyrobni cisla mobilu (coz jak chapu je to
zminovane imei) a proto nevite, ktery z tech dodavatelu vlastne dodal ten konkretni telefon, ktery jsem si ja koupil. je to
tak?
pokud ano, tak bych vas chtel pozadat o kontakty na ty dodavatele a ja jim rad vsem napisu a pozadam je o porovnani meho
vyrobniho cisla s jejich databazi dodanych telefonu vam a tim na konci procesu vyjde najevo, ktery z tech dodavatelu vam
muj telefon prodal..
oni:
Ne rozumíte tomu špatně, pokud si znovu přečtete předešlou
korespondenci, tak by jste se dočetl že v databázi dodavatelů toto imei
není. Prosím o nezaměňování daňových dokladu a dodacích listu, je to
něco jiného.
ja:
v tom pripade jak vysvetlite, ze mi tady na stole lezi telefon, ktery jsem koupil u vas a po zadani *#06# mi to oznami
vyrobni cislo, jake jste vy jak uvadite nikdy od zadneho dodavatele nekoupili?
odpoved zatim zadna, predpokladam, ze me vyfakujou
je nejaka sance?
tak presne jak jsem predpokladal. v deltamobil mi rekli, ze jsem to mohl koupit kdekoliv, protoze oni imei v databazi nemaji a ze je na me jim dokazat, ze ta moje fatura kterou tam maji, je na tenhle mobil. super.
z nokia.cz helplinky mi napsali, ze oni nemaji k dispozici databazi imei a dal se se mnou nebavili.
nevite nekdo, kam by se dalo obratit se svym vyrobnim cislem imei, ze by mi rekli kdo to imei v CR prodal. prece musi existovat nejaka databaze podle ktery by se to dalo jednoduse dohledat.. ?
tak to je slusny HC, skoda, ze ti nemam jak poradit