ukladanie session na disku
neviem preco ale session sa mi neukladaju do priecinku ktory mam pre ne urceny v
php.ini
toto mam napisane v php.ini
session.save_path = C:/Program Files/Apache Group/Apache2/tmp
cesta je spravna, skusal som hladat ci sa neukladaju niekde inde, ale nic som
nenasiel...neviete mi poradit??
verzia apache : 2-0-54
verzia php : 4-4-2
dakujem za odp.
Re: ukladanie session na disku
Defaultne by se mely ukladat do Wimdowsiho tempu. Eg. C:\Windows\Temp
Jednou jsem se dlouho pral s nastavenim php.ini a pak jsem zjistil, ze ten ini soubor phpko nepouzivalo. Neni to i tvuj pripad? Jednoduse zjistis pomoci skriptu
PHP kód:
<?php phpinfo(); ?>
asi 6. radek shora: Configuration File (php.ini) Path
skus tu cestu prepisat na
session.save_path = C:/Progra~1/Apache~1/Apache2/tmp
Stringy v php.iny musia byt v uvodzovkach (podla toho komentara, co je na zaciatku).
Citace:
Původně odeslal ripper
Jednou jsem se dlouho pral s nastavenim php.ini a pak jsem zjistil, ze ten ini soubor phpko nepouzivalo. Neni to i tvuj pripad? Jednoduse zjistis pomoci skriptu
PHP kód:
<?php phpinfo(); ?>
asi 6. radek shora: Configuration File (php.ini) Path
neviem co mas presne na mysli, ak myslis ci sa mi zobrazuje
PHP kód:
<?php phpinfo(); ?>
spravne tak ano...
ak myslis 5 riadok (Configuration File (php.ini) Path) tak tam mam napisane C:\WINDOWS, to asi nie je spravne...ale neviem kde to treba zmenit :(
skusal som zmenit aj cestu na C:/Progra~1/Apache~1/Apache2/tmp, aj uvodzovky...ale nic takze asi to bude to co spominal ripper
Citace:
Původně odeslal Secret
ak myslis 5 riadok (Configuration File (php.ini) Path) tak tam mam napisane C:\WINDOWS, to asi nie je spravne...ale neviem kde to treba zmenit :(
skusal som zmenit aj cestu na C:/Progra~1/Apache~1/Apache2/tmp, aj uvodzovky...ale nic takze asi to bude to co spominal ripper
pokud tam mas jenom C:\WINDOWS, znamena to, ze PHP vubec nepouziva php.ini, ktery upravujes (lepe receno v tomhle pripade nepouziva zadny php.ini)
zpusobu, jak ho prinutit pouzivat to php.ini, ktery chces je vic:
1) presunout php.ini do C:\WINDOWS, kde ho momentalne hleda a nenachazi
2) nastavit nejakou systemovou promennou (ale to uz nevim jakou)
3) pouze pro Apache 2 (tzn. pro tebe asi idealni): na konec httpd.conf pridat radek kde c:/php/ nahrad vlastni cestou k php.ini
(mozna ani nemusi byt na konci nebo ani za nahranim modulu PHP - predpokladam, ze mas PHP jako modul)
Citace:
Původně odeslal ripper
pokud tam mas jenom C:\WINDOWS, znamena to, ze PHP vubec nepouziva php.ini, ktery upravujes (lepe receno v tomhle pripade nepouziva zadny php.ini)
zpusobu, jak ho prinutit pouzivat to php.ini, ktery chces je vic:
1) presunout php.ini do C:\WINDOWS, kde ho momentalne hleda a nenachazi
2) nastavit nejakou systemovou promennou (ale to uz nevim jakou)
3) pouze pro Apache 2 (tzn. pro tebe asi idealni): na konec httpd.conf pridat radek
kde c:/php/ nahrad vlastni cestou k php.ini
(mozna ani nemusi byt na konci nebo ani za nahranim modulu PHP - predpokladam, ze mas PHP jako modul)
diki uz mi ho nacitava z mojej zlozky...ale este mam jeden problem...
nastavil som session.save_path = "C:/Progra Files/Apache Group/Apache2/tmp/"
a ked spustim script tak mi vyhodi chybovu hlasku
Warning: session_start(): open(C:/Progra Files/Apache
Group/Apache2/tmp/\sess_aa89947367714bbcd94ee01bb423953f, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in C:\www\pripravene\addclanok.php on line 2
pred nazov session hodi spatne lomitko a nemoze tak session ulozit na disk, poradite mi s tym??
Citace:
Původně odeslal Secret
nastavil som session.save_path = "C:/Progra Files/Apache Group/Apache2/tmp/"
a ked spustim script tak mi vyhodi chybovu hlasku
Warning: session_start(): open(C:/Progra Files/Apache
Group/Apache2/tmp/\sess_aa89947367714bbcd94ee01bb423953f, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in C:\www\pripravene\addclanok.php on line 2
pred nazov session hodi spatne lomitko a nemoze tak session ulozit na disk, poradite mi s tym??
na konci te cesty by nemelo byt lomitko, tzn. pro tebe
session.save_path = "C:/Progra Files/Apache Group/Apache2/tmp"
EDIT: anebo to je tim chybejicim m v "Program Files"
bolo to tym "m" v "Program Files", pardon takyto detail som si nevsimol, ospravedlnujem sa ;-)