automaticky scan vsetkych IP adries na LANe ??
zdravim mam problem:
mam klienta integrovaneho vo wi-fi antene pripojeneho cez ethernet kabel, ale neviem jeho IP adresu aby som si ho mohol nakonfigurovat, je neaky soft, ktory preskenuje komplet IP adresy a zisti, ktora z nich je aktivna ale s tym, ze si tiez automaticky meni IP pocitacu na ktorom sken prebieha aby to potom vpodstate aj fungovalo?
skusal som doteraz mnoho softov, ale ziaden nedokaze pri skene menit aj svoju IP, pretoze ak moja IP je napr. 10.0.0.x tak soft skenuje vzdy len rozsah 10.0.0.1-255, ak chcem skenovat dalsi rozsah musim manualne zmenit svoju IP a pokracovat, uznajte ze to je na faaaaaakt dlho, cize ja potrebujem kompletny sken 0.0.0.0 - 255.255.255.255 hlavne automaticky.
prosim vas poradte ako na to
dakujem vam!
Re: automaticky scan vsetkych IP adries na LANe ??
Doporucuju navstevu odborneho lekare, vrele pochybuju ze si zdrav, kdyz chces scanovat celej IPv4 prostor (4 294 967 296 adres).
Citace:
Původně odeslal Jezevec
Doporucuju navstevu odborneho lekare, vrele pochybuju ze si zdrav, kdyz chces scanovat celej IPv4 prostor (4 294 967 296 adres).
Preco, par rokov a ma to zistene :-D
@magnetique: Ak ti ten klient IP prideluje tak si zisti aku ti pridelil a s najvacsou pravdepodobnostou sa budu minimalne prve dve cisla v IP zhodovat, okruh sa ti znizi. Alebo resetni toho klienta a pozri v manualy ake ma vyrobne nastavenia a medzi nimi je aj IP adresa toho zariadenia.
Citace:
Původně odeslal VodnikIN
Ak ti ten klient IP prideluje tak si zisti aku ti pridelil a s najvacsou pravdepodobnostou sa budu minimalne prve dve cisla v IP zhodovat, okruh sa ti znizi.
Ak mu prideli IP, tak mu musi pridelit aj masku a to jednoznacne urcuje rozsah.
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Ak mu prideli IP, tak mu musi pridelit aj masku a to jednoznacne urcuje rozsah.
No to hej, ale ja som to myslel v zmysle keby ten klient bol zaroven aj router na WAN port ale to je asi urcite hlupost ked je integrovany v antene, vtedy by napr mal pridelenu IP 10.10.1.2 maska 255.255.255.0 a samotne zariadenie by malo povedzme IP 10.10.20.10, maska rovnaka. Teraz som si ale nie isty ci sa daju obe pouzit na "vstup" do zariadenia, ak hej, tak som sa nemusel rozpisovat a staci oskenovat iba tych 254 adries :-)
Citace:
Původně odeslal Jezevec
to som si neuvedomil, ale ak budes tak dobry a das mi lepsi napad...
Citace:
Původně odeslal VodnikIN
@magnetique: Ak ti ten klient IP prideluje tak si zisti aku ti pridelil a s najvacsou pravdepodobnostou sa budu minimalne prve dve cisla v IP zhodovat, okruh sa ti znizi. Alebo resetni toho klienta a pozri v manualy ake ma vyrobne nastavenia a medzi nimi je aj IP adresa toho zariadenia.
zial DHCP tam nebezi a reset je len softwarovy...
dokonca som rozobral cely tcp protocol co ide po kabli aby som sa dostal aspon k hw adrese ale nic
Staci pouzit etheral a myslet:) Odchyt par paketu ze site, jestli dany klient komunikuje, tak tam bude a hned z hlavicky tcp/ip vis jeho ip adresu.
Delam to tak bezne...
Re: automaticky scan vsetkych IP adries na LANe ?? - vyriesene
problem vyrieseny:
antena povodne patrila slovanetu, vyse mesiaca som sa snazil od nich ziskat potrebne udaje, slovanet ale vobec nekomunikoval tak som sa to snazil vyriesit takto...
nastala ale zmena a slovanet mi potrebne udaje uz poskytol takze problem vyrieseny
dakujem vsetkym za rady