síťový kabel odpojen - po 2-3 minutách
Mám problém s novou síťovkou (možná síťovkou).
Po výměně desky MSI mám na desce Asus A7V880 je integr. síť. Marwell Yukon.
Po instalaci desky, driverů atp. vše ok, dokonce i Win Xp se s novou deskou srovnali bez reinstalu.
Problém mi nastal, že po zapnutí PC (jsem připojen do sítě internet přímo), mi jede net tak 2-3 minuty normálně, pak zničeho nic ona hláška o kabelu.
čím déle je compl vypnutý, tím déle mně to po startu nechá na netu ???
Kabel (3m z krabičky do PC) jsme se sousedem proměřovali - signály dobré.
Rád bych znal váš tip na možnou závadu:
a) je to integr. síťovkou (zatím jsem nezkoušel připojit svoji původní Realtek PCI)
b) provider má bordel v krabici ve sklepě (zatím dělají blbce ze mně :-)
c) nutná reinstalace systému (ježiš to néee :-(
d) je to kabelem - vyzkoušet jiný kabel
Dík
Re: síťový kabel odpojen - po 2-3 minutách
V podstatě sis odpověděl sám ;)
Já bych to podle popisu viděl na problém integrované síťovky, to by odpovídalo té souvislosti s dobou vypnutí a četnosti problémů po následném zapnutí. Možná jsou na vině i ovladače. V Event logu se nic nevypisuje (konflikt s TCP nastavením, ovladače apod)?
No jestli máš jinou síťovku, tak ju zkus. Jinak si myslím, že po výměně mb by byla třeba aji ta reinstalace :(.
Mám ten samej problém. Už asi rok ale ještě jsem to nevyřešil. Prostě jsem tam šoupnul PCI sitovku. Jediný co jsem si všimnul tak že se to odpojí až když tam začnou týct nějaký data. Když je to nezatížený, tak je vše v pořádku. Já to doma nepoužívám, ale když přijedu třeba někam na LANparty a začnu stahovat třeba album mp3 tak to jde tak 10sekund stahnu 2-3 mp3 a odpojí se to. Pomůže restart nebo když ve vlastnostech síťovky přepnu na např. 10Mbit fullduplex. Pak to chvilku jde a zese konec... Začlo mi to když jsem ten komp přestěhoval z koleje domu. Na koleji fungovalo vše OK. Doma konec. Help please...
PS: Reinstalace nepomohla ani jiný drivery...
Takže vyřešeno.
Bylo to kupodivu kombinací variant A a B.
Maník z kabelovky naklusal, zjistil že jsem na nestabilním portu, tak mně šoupl vedle. Pak jsem naklusal já, vyměnil PCI REalteka a zapojil.
NET se stabilně rozjel, takže asi tak.
Ten maník říkal, že ta integr. Gigabitka Marwell, nemusí být úplnej šunt, ale že prostě nestíhá tolik kabeláže, páč já su až v 10-tce patře, a ještě mám dalších 5 m káblík.
Každopádně Realtek stíhá, takže jsem rád.
No a s tou reinstall Widlí se to asi bude muset, páč se začaly chovat jaksi podivně, i Avast.
Dík a omlouvám se za 3-nás. postnutí.
S timhle problemem sem se uz setkal taky. Reseni bylo vrazit sitovku do PCI, pac ta na desce byla neprosto nekomunikativni :). I kdyz nevim, jestli bys nemel zkusit desku reklamovat. Pokud je na ni integrovana sitovka, ktera stoji za h***o, tak bych takovou desku vratil...
EDIT:
hmm pozde :(
Citace:
Původně odeslal P3TR
SPokud je na ni integrovana sitovka, ktera stoji za h***o, tak bych takovou desku vratil...
No právě tenhle krok jsem zvažoval.
Jenomže když oni si to v obchodě(servisu) připojí na net třebas krátkým káblem přes tu integr. síťovku, která jinak konflikty nedává najevo, tak jim to bude fungovat, a já můžu být 30 dní bez desky.
Takže než riskovat, že mi to vrátí že je vše OK, tak využiju toho, že jednu síťovku už doma mám a je to.
Příště to ASUSu vrátím, že si od nich nekoupím desku.
no asusy s tímto mají docela problém. Navíc zrovna A7V880 není nijak spolehlivá deska, a už sem na několika deskách od asusu s touhle síťovkou problém viděl.Vždy se deska posílala na reklamaci.
No zdá se mi po čase, že poslední měsíc je v celým baráku to připojení jaksi nestabilní.
Jenomže provider mi řekne že u nich je vše v pořádku.
ty příliš časté výpadky mně stojí dost nervů.
Umí nějaký prográmek logovat připojení a detekovat příčinu (aspoň přibližně). ???
Nebo nějaký firewall by to mohl umět.
Aby mně furt maníci z kabelovky netahali za nos, že u nich jim to "bliká" normálně.
Díkec (googlení mi píše samý linuxovský operace)
myslim, ze na zakladni diagnostiku pri hledani problemu by ti mely stacit prikazy TRACERT xxx.xxx.xxx.xxx
a
PING xxx.xxx.xxx.xxx -t (-l 1024)
Ping znám, Tracert vyzkouším.
Díky
Pár postřehů k integrované síťovce Marvell Yokon 88E8801.
Momentálně mám jednu doma a několik jich máme v práci. Problémy se skoro všemi ovladači, co jsem zkoušel (problýmy se objevovaly na všech deskách od intel chipsetu po ULI 1575). Po intenzivním zatížení sítě vždy do pár minut vytuhnutí síťovky, kterému pomůže pouze změna některé parametru na síťovce (předpokládám, že se tím resetne driver síťovky).
Jediné poslední drivery z Marvellu chodí trošku ok, při normálním použití (včetně trvalého kopírování po 100Mbit síti) vše ok, problémy nastanou až při extrémním počtu otevřených síťových spojení (tzn. např. při delším použití DC), nedojde už ovšem k úplnému vytuhnutí sítě, pouze přestane reagovat aplikace vytvářející ta spojení a ostatní jede ok.
Na reklamaci už to moc není, když to zkusí, tak vše pojede ok (když se to projevuje už jen ve specifických případech po několika hodinách).
Na internetu jsem našel problémů s touto síťovkou mraky, dokonce se ta verze ovladačů, se kterou dochází k úplnému vytuhnutí síťového spojení dostala do windows update.
Přestalo mě bavit tyhle problémy řešit, všude použita neintegrovaná síťovka a tím problém vyřešen. Kdyby ty integrované síťovky nebyly pci, ale pci-e, tak by mě to bylo líto, ale takhle to vem čert.
Dík, Marwella jsem odpojil, taky se s ním nehodlám j.ebat.
Každopádně je dobrý vědět, že jsem zase kápnul jednou na šunt :-(
Imho trošku bokem.
Minulej týden se mi stala příhodička jako většině lidem co používají Mirandu.
Nechodily mi příchozí zprávy.
ze začátku jsem panikařil a nadával na změny, který jsem musel udělat a jak se mi to oplácí.
Pak jsem naštěstí zjistil že je to díky soudruhům provozujícím servery ICQ, kteří změnili nějaký protokol, takže Miranda musela mít nahrazen soubor ICQ.dll.
Tentokrát jsem to nemohl přisoudit problémům s novou deskou (jako je detekce procáku na 1100 Mhz apod.)
ja bych jako prvni zkousel nastavit rychlost portu natvrdo ...
jinak tahle sitovka (na tyhle desce) nam proti gigovymu switchi (nejakej levnouckej repotec) chodi v pohode (uz asi tejden)... a nejsem si jistej, jestli je to ten samej chip, ale na DFI SLI Expertovi je taky nakej yukon a ten mi chodi lip nez ten nvidia integrovanej nesmysl .... (proti primo pripojenymu gigovymu intelu tusim CT nebo MT (MSI 865 PE Neo2))
Jezevec: a co od sitovky cekas, teda krom toho ze to bude interface?
Predevsim od ni cekam, ze mi nebude zatezovat CPU pri smesnym prenosu 10MB/s, nebo pri par kilo paketech/s. Tudiz by mela umet veci jako DMA a pod.
mno i realtek 8139 busmaster DMA umi... (tj. s(h)itovka za 30kc)
edit: rek bych ze zatizeni cpu bude zpusobeny spis tim, ze ty sitovky neumej interrupt moderation/polling ...
Ano, realtek vie busmastering, akurat len tak, aby sa nepovedalo. Ziadny scatter-gather, vsetky data musi procesor pripravit (=prekopirovat) do bufferu (ktoreho adresa musi byt navyse nejako zarovnana) a az odtial to vie prenasat. Takze jediny rozdiel oproti NE2000 je, ze procesor namiesto REP OUTSB robi REP MOVSB (alebo nieco podobne).
Oni na tom ostatní levné a integrované síťovky nejsou ale o moc lépe.
a co jinyho od toho chipu kua chces? aby si ty data k odeslani vymejslel sam?
a vubec dnesni procesory jsou spatny. 64bitu mela alpha uz pred 10ti lety a ty frekvence v porovnani taky nic moc. mely by stat 15 korun.
btw. a jesli ti je 45kpps na dnes podprumernym pc (celer 2.26) malo ... tak si vazne porid poradnou sitovku a ne vec za 45kc... navic je to stejne podle me problem mnozstvi preruseni a ne sitovky...
edit: naopak musim realteka pochvalit ... oproti broadcomu 4400 mu tech 45kpps na prijmu nedela problem. ten broadcom proste shodi link a je vymalovano. zvlastni feature ... teda jestli to neni jejich pojeti 'flow control' ... az budu mit stolni komp tak tu 8139 vyzkousim proti naky gbit sitovce ... tenhle broadcom je pekne napicu ...
Scatter-gather (aspon pri IDE radicoch to funguje takto): urobis postupnost dvojic (adresa,dlzka) nejako rozumne ukoncenu (pouziva sa tusim (0,0)), karte povies, na akej adrese v pamati to je a spustis zapis nastavenim nejakeho bitu - a tym to konci. Karta si to podla toho zoznamu vsetko precita z pamate, spracuje a na konci vygeneruje IRQ.
Imho v tom Marwell Yukon ovladačích bylo k nastavení asi milión pitchowin (slovy tak cca 8-10), který ačkoliv jsem nevěděl co zapínám a vypínám, maník z kabelovky trošku asi tušil, ale nemělo to na nic vliv.
Si ten driver schválně znova instalnu, abych vám kdyžtak mohl napsat ty hovadiny co tam byly.
U většiny ovladačů síťovek je poměrně dost nastavení, který ale musí na default hodnotách fungovat. Jsou tam nastavení např.: použít jinou MAC adresu než je na adapteru, ručně nastavytelná rychlost karty, počet bufferů, max. počet přerušení za sek., nastavitelnost wake up, atd. Nic z toho ale nemůže mít vliv na to, že ta síťovka a driver funguje nebo ne.
A pokud se chceš podívat přesně, nemusíš driver instalovat, stačí stáhnout a v popisu jsou všechny parametry popsaný.