1 Příloh-a(y)
NForce 4 IDE driver- pomalé kopírování z DVD
Před dvěma dny jsem naistaloval Ide ovladače od Nforce verze 5.52 - chtěl bych si pořidit SATA 2 disk a tak musím používat tyto ovladače(Předtím jsem používal od Microsoftu naprosto bez problémů jak na Nforce 2 tak na 4) a už je to tu problém.
Sestava viz podpis
Dneska jsem kopíroval na HDD film z DVD a kopírování trvá asi o 1 minutu déle a pořád se plní a zese padá Buffer - to předtím vůbec nedělalo.Na konci media byla rychlost čtení 16x a těd jen 12,5x - přikládám foto.
Na začátku kopírování přestane na 2 vteřiny hrát Mp3 které jsem zvyklej poslouchat a na začátku vypalování asi 8 vteřin.
Tohle asi nebude normální???
Jak je vidět tak Nvidia asi neumí udělat pořádný IDE ovladače - pamatuji si na problémy i Nforce2 a těd i na Nforce4
1 Příloh-a(y)
Re: NForce 4 IDE driver- pomalé kopírování z DVD
Po odinstalování Nforce IDE už vše funguje tak jak má při začátku kopírování,vypalování Mp3 hrát nepřestanou.
Kopírování už je taky rychlé a buffer prázdnej tak jako předtím
Kopírování toho samého filmu - foto
Tímto mě Nvidia teda opravdu nasra.. to je naprosto neuvěřitlné - ovladače oficialní s WHQL a úplně na .....
Doplnění - Vyzkoušel jsem i IDE verzi 5.34 a pořád to samé.
Vyřešil jsem to tak že na ATA používám ovladače od Microsoft a na SATA od Nforce - velice nepohodlné řešení(snad se to nebude nějak hádat).
Teď mám ale strach koupit SATA disk aby to nedělalo zase nějaký bordel
doufám že nvidia udělá v brzké době použitelné IDE ovladače protože tohle nemá obdoby a velice mě tím zklamala.
Taky máte s IDE ovladačema od Nvidie na NF4 takové problémy nebo jen já???
no ja mam taky 5.52 a celkem me uz toci. nejen ze prestanou hrat MP ale vsechno je brutalne pomale. sekaji se MP3 filmy... a to po celou dobu vypalovani. a i pri kopirovani z disku na disk se me zda vsechno hrozne pomale. mel jsem trochu strach je odinstalovat protoze se me parkrat stalo ze odinstalace IDE driveru me donutila reinstalovat system:confused:
aspon vim ze odebrat by meli jit vpohode
kedysi davno som u dementa (rozumej hulan) cital clanok, ze je lepsie pouzit ide ovladace z intel sady ovladacov (http://www.nvidia.com/object/nforce_...ntel_8.22.html) vyskusajte :) su o dost novsie
IDE SATARAID driver version 6.22 (WHQL)
IDE SATA_IDE driver version 6.22 (WHQL)
Citace:
Původně odeslal MadCap
kedysi davno som u dementa (rozumej hulan) cital clanok, ze je lepsie pouzit ide ovladace z intel sady ovladacov (
http://www.nvidia.com/object/nforce_...ntel_8.22.html) vyskusajte :) su o dost novsie
IDE SATARAID driver version 6.22 (WHQL)
IDE SATA_IDE driver version 6.22 (WHQL)
dik. vyzkousim (teda az v dobe kdy me nebude vadit ze musim pripadne reinstalit widle). tusim ze jsem to tam taky videl ale vzhledem ke zdroji informace se me do toho nechtelo jit;)
imho u decrypteru zavisi hodne na tom, jak to mas nastaveny (PUO atd...)
Citace:
Původně odeslal MikeD
imho u decrypteru zavisi hodne na tom, jak to mas nastaveny (PUO atd...)
me se to sleha i pri uplne beznem kopirovani.:confused:
Citace:
Původně odeslal tominek
me se to sleha i pri uplne beznem kopirovani.:confused:
ja treba SATA ani IDE drivery neinstaluju... imho podle me nejlepsi volba...
Citace:
Původně odeslal MikeD
ja treba SATA ani IDE drivery neinstaluju... imho podle me nejlepsi volba...
no ja je taky nchtel instalit protoze uz na stare SockA fosne (s VIA) se me to mrdkalo. ale ptal jsem se par lidi z 4a a vetsina me potvrdila ze nV IDE drivery jsou vpoho :confused:
mozna zalezi na verzi.
obcas me to toci ale neotravuje me to nijak extra takze jsem to zatim neresil.
Citace:
Původně odeslal tominek
no ja mam taky 5.52 a celkem me uz toci. nejen ze prestanou hrat MP ale vsechno je brutalne pomale. sekaji se MP3 filmy... a to po celou dobu vypalovani. a i pri kopirovani z disku na disk se me zda vsechno hrozne pomale. mel jsem trochu strach je odinstalovat protoze se me parkrat stalo ze odinstalace IDE driveru me donutila reinstalovat system:confused:
aspon vim ze odebrat by meli jit vpohode
Tak apoň že v tom nejsem sám kdo má problémy;-). I když bych byl mnohem radči kdyby nebyli
Jo odinstalovat jdou v pohodě.
Před chvílí jsem zapojil SATA2 disk a zatím to vypadá že vše funguje tak jak má;-)
Citace:
Původně odeslal Peter5110
Tak apoň že v tom nejsem sám kdo má problémy;-). I když bych byl mnohem radči kdyby nebyli
Jo odinstalovat jdou v pohodě.
Před chvílí jsem zapojil SATA2 disk a zatím to vypadá že vše funguje tak jak má;-)
Mam stejny problem SATAII v klidu ale IDE je desny i kdyz tam ma jen DVD vypalku. Pokusim se IDE obejit a na DVD hodim rekukci na SATA a IDE uplne vypnu.
Rekukce
http://www.agen.cz/main.php?act=show...xt=2255&catid=