osahávání paralelního portu
Používím paralelní port na komunikaci s externím zařízením přes speciální "tišťák" zapíchlý do portu. Softwarek napsaný pro tento účel pouze spíná a vypíná první čtyři piny. Všechno funguje dobře.
Problém je, že jednou za cca 5 sekund jsou sepnuty všechny čtyři piny operačním systémem, což nechci, protože to ruší komunikaci s externím zařízením.
Mám notebook IBM ThinkPad T42 a Win XP Prof. Nevíte někdo, prosím, jak se toho osahávání paralelního portu zbavit?
Dík
Re: osahávání paralelního portu
Je to nejaka super-shit-feature vo windows XP - toto by vraj malo pomoct:
http://www.willem.org/ZIP/xp_stop_polling.reg
Dík za tip, vypadalo to, že je to přesně ono, ale zkusil jsem to a nic. Ta sviňa ten záznam "DisableWarmPoll" v registru ignoruje. Dokonce jsem se díval do souboru ovladače parport.sys a je tam "D i s a b l e W a r m P o l l" uvedený.
Zkus to takhle:
Kód:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Parport\Parameters]
"DisableWarmPoll"=dword:00000001
takže místo
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\P arport\Parameters]
to dát do
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Parport\Parameters]
?
Jo :) Někde to uvádějí tak, jinde tak..ale většinou se takové věci dávají do CurrentControlSet, si myslím. I když možná je to totéž, ale za zkoušku nic nedáš:)
Takže, pánové, vyřešeno. Nebylo to úplně přímočaré a tak mi nedá se o to s vámi nepodělit.
A teď ta story:
S těmi registry to nepomohlo, ať jsem to dával kamkoliv, tak furt nic. Pak mě napadlo odinstalovat ovladač paralelního portu (že bych to pak nainstalil znovu), to pro změnu nešlo (modrá obrazovka - nebyly ukončeny PENDING OPERATION). Tak jsem to nahodil v SAFE MODU, odinstaloval ovladač, to šlo, pak restartoval a ejhle, osahávání skončilo. Ale to není konec. Po zkušenostech s M$ Winblows, jsem si chtěl být jistý, že to vydrží i po restartu ... a ... jaké překvapení ... nevydrželo.
Takže závěr: když chci použít ono externí zařízení:
1. v safe modu odinstalovat ovladač paralelního portu
2. restartovat
3. NEVYPÍNAT
a příště znovu do plných ... KUR.A
Každopádně dík za pomoc.
Citace:
Původně odeslal TomasN
Takže, pánové, vyřešeno. Nebylo to úplně přímočaré a tak mi nedá se o to s vámi nepodělit.
Každopádně dík za pomoc.
No kdyz uz musis restartovat, neni lepsi nabootovat do neceho co problem nema? Nebo udelat FAKE driver pro paralelni port, ale tady uznam nevim jak, umim jen UNIX like systemy a DOS.