POMOOOC neviem spustit PC po FLASHi
Mam dosku MSI K8N NEO v2.0. Dnes som pouzil LIVE UPDATE3 a flashoval BIOS na v5.2, samozrejme som si urobil aj disketu pre pripad poruchy. BIOS som updatoval cez WindowsXP a nakonci vypisalo nejaku chybu, tak som to vypol. Dal som restart a nenabehne mi nic,len sa tocia ventilatory, ale na monitore NIC. Ako to mozem vratit do povodneho stavu, ked mam tu disketu, je to vobec mozne?
POMOZTE MI PLEEEEEEEASE :(
Re: POMOOOC neviem spustit PC po FLASHi
Spatny flash biosu, smula, pokud ten svab nepujde vytahnout ven z patice a flashnout treba v GM, tak nevim nevim co s tim...Nak
Pokud nastane pri flashovani biosu chyba, tak nejhorsi moznost je restart. Jen pro informaci...ted uz je stejne pozde.
Nesnazi se bootovat z diskety? Mohl by byt funkcni bootblock.
Citace:
...nakonci vypisalo nejaku chybu...
Jak dlouho děláš s počítači ???
Předně, flashuje se pokud možno z dosu, nejrůznější win utilitky jsou k ničemu, víceméně nefungují správně. Další chybou je, že si ani nepřečteš, cože ti to vlastně psalo za upozornění.
Takhle můžeš zkusit buď hotflash s někým kdo má totožnou desku nebo jít s čipem někam do GM apod. Možná by stálo za to zkusit u někoho vytvořit bootovací disketu se správným biosem a otestovat jestli se boot chytne.
Teoreticky by to měla být ta disketa, ale ona ta windows utilita mohla vytvořit jen prostou zalohu biosu, pak by byla bez flash programu na nic.
Citace:
Původně odeslal Worko
Mam dosku MSI K8N NEO v2.0. Dnes som pouzil LIVE UPDATE3 a flashoval BIOS na v5.2, samozrejme som si urobil aj disketu pre pripad poruchy. BIOS som updatoval cez WindowsXP a nakonci vypisalo nejaku chybu, tak som to vypol. Dal som restart a nenabehne mi nic,len sa tocia ventilatory, ale na monitore NIC. Ako to mozem vratit do povodneho stavu, ked mam tu disketu, je to vobec mozne?
POMOZTE MI PLEEEEEEEASE :(
Najdi si nějakou firmu co ti přeflashne bios na ten původní, díval jsem se že bios chip je v patici, takže je možno přeflashovat, jinak bys byl v dupě.
PS.: příště si nekupuj už MSI :-)
Tantalos : já osobně flashování z windows nemám problém.
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Jak dlouho děláš s počítači ???
Předně, flashuje se pokud možno z dosu, nejrůznější win utilitky jsou k ničemu, víceméně nefungují správně. Další chybou je, že si ani nepřečteš, cože ti to vlastně psalo za upozornění.
Takhle můžeš zkusit buď hotflash s někým kdo má totožnou desku nebo jít s čipem někam do GM apod. Možná by stálo za to zkusit u někoho vytvořit bootovací disketu se správným biosem a otestovat jestli se boot chytne.
Teoreticky by to měla být ta disketa, ale ona ta windows utilita mohla vytvořit jen prostou zalohu biosu, pak by byla bez flash programu na nic.
No na jeho obranu neni prvni ani posledni komu se to podelalo z win. Vyrobci se snazi delat podobne silenosti ale malokdy to opravdu funguje
EDIT: Zkus reklamaci
Přesně tohle se mě kdysi stalo na desce Shuttle AN35N při flashování Biosu ve Win - jel jsem s tím do Prahy do GM - a tam mě řekli že je špatnej ten šváb že na něj nejde nic nakopírovat.Dal jsem desku reklamovat a dostal jsem novou.
Vzal jsem si z toho ponaučení - a od té doby jsem už nikdy neflashoval Bios na základních deskách
Nehrabe pritom z FDD? takhle jsem jedno MSI taky videl, stacilo tam dat disketu s biosem a flashla se znovu spravne - postup viz: http://www.msi.com.tw/html/support/bios/note/boot.htm
A kdyz to nepujde tak jedine hotflash, neni se ceho bat......... hlavne pevne nervy :-)
BTW v GME uz neflashuji, alespon v Praze ne, proto jsem se taky musel uchylit k hotflashi (uspesny flash biosu z desky SocketA MSI K7N2-Delta na desce Socket754 MSI K8N-Neo)
No tato doska bola asi 10ta, na ktorej som flashoval BIOS. Ale prva, na ktorej som to robil cez podelany Windows. Popozeral som sa aj po forach MSI, a este pred flashovanim som si urobil BOOT-disketu so starym funkcnym BIOSom. Lenze ked spustim PC, tak mi neberie nic, teda PC nevie,ze tam ma nejaku disketovku..Hoc stlacim CTRL+HOME. A pritom som neflashoval BootBlock ani DMI!!! A chip je pajkovany, nie osadeny do patice :( Preto som bol vcera tu dosku reklamovat. Dufam,ze mi to bud opravia, alebo daju novy kusok.
ALE ponaucil som sa! NIKDY neFLASHOVAT vo WINDOWSE!!!!!!!!!!!!!!!!!
PS: S Pocitacmi pracujem asi od 6 rokov a asi 8 na HW urovni... teraz mam len 21..
ja flashujem len z wokien :) ale nebol by som tak blby, aby som restartoval po chybe ....
Taky flashuju jen z win, ale kromě současný dočasný desky Asus A8R-MVP jsem měl vždy desky s dual biosem, takže tam jsem si s tim žádný starosti nedělal a z cca 50 flashů z win ještě ani jeden neúspěšný.
no dosku mi zreklamovali a dali mi inu. viac na http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=47289 :)))
Flashovat jedine pod DOSom, pod Windoze nevies kedy a preco to skape... A MSI duplom :)
Ja VZDY flashujem pod DOSom, poznam zopar typkov, ktori flashovali vo Winoch, a mali tak 50% uspesnost, casto dosky odmietali bootovat, nevedeli najst radic apod. Cez DOS som to mal vzdy na 100%, no flame, je to len moja osobna skusenost.
Citace:
Původně odeslal daggy
Ja VZDY flashujem pod DOSom, poznam zopar typkov, ktori flashovali vo Winoch, a mali tak 50% uspesnost, casto dosky odmietali bootovat, nevedeli najst radic apod. Cez DOS som to mal vzdy na 100%, no flame, je to len moja osobna skusenost.
spis bych to videl na problem mezi zidly a klavesnici ;) ja taky flashuju jenom z winu a zatim no problem (pouzivam Winflash). samozrejme je lepsi pred tim hodit bios na default a hlavne nechat prepsat celej bios ne jenom neco,to se pak neni co divit ze to nechce bootovat :D jinak resetovat pc pri chybe pri flashovani to je jistotka cerny obrazovky ;)