Jake autoradio do 2500-4000?
Jake byste mi doporucili autoradio do max 4k? Radsi min. Nechci nic extra, jen mp3 a fm radio, to mi asi staci, stejne tam bude original repro....nebo horsi radio + koupit jiny repro?
Me se celkem libi http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=37315 ale moc neverim znacce, co vy na to? DIkes
Re: Jake autoradio do 2500-4000?
Citace:
Původně odeslal Holda
Jake byste mi doporucili autoradio do max 4k? Radsi min. Nechci nic extra, jen mp3 a fm radio, to mi asi staci, stejne tam bude original repro....nebo horsi radio + koupit jiny repro?
Me se celkem libi
http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=37315 ale moc neverim znacce, co vy na to? DIkes
Znacka je sice extra levna, radio za ty prachy relativne "nabuseny" funkcema, ale z levnejch radii to rozhodne neni spatna volba. (sam ted budu mit poslanyho Sencora 3354 do noveho (starsiho) vozidla me pritelkyne). Z tech levnejsich radii ma velmi slusnej system mechaniky a protiotresu, dokaze hrat stejne jako Pioneer treba vzhuru nohama a i za prudkyho cloumani (to rozhodne ne vsechny znacky snesou) a zvukova kvalita za tuto cenu neni zas tak spatna (taky co bys pozadoval od radia co umi CDR/MP3, ma dekoder RDS PTY, slusny funkce a odnimatelnej plnej panel a cenu cca. 2500,- :)
Jinak v podstate na jakykoliv autoradio je investice do lepsich repro rozhodne prinosna, nebot i hodne levny a obycejny radio bude pres slusny repro hrat minimalne slusne, zatimco ani skoro hi-end HU v cene dvacetinasobku bude pres blby repro hrat jen blbe a nikdy jinak. (podobne to plati prakticky u jakyhokoliv audia)
Takze i k levnejsimu radiu se urcite vyplatej slusnejsi nejlepe komponentni repro (a 13 nebo i 16 se daj slusny i kolem 1500,-)
ee sencora urcite ne pokud mas rad svy usi.. Pokud jde o neco levnyho tak treba toto: http://www.ryves.cz/autoradia/s-cd/c...-bd359rgmp.php
Clariony vynikaji zvuky treba jako Alpine ale sou o neco levnejsi :)
... to samozrejme plati u jejich vyssich rad, nesmime si vsichni sedat na pozadi z toho, ze jde o Clarion, Alpine, Pio apod., v nejnizzsich radach navic u nich platis znacku, to znamena, ze to bere podstatnou cast ceny na technologii, zpracovani, tedy na zvuku a funkcich.
Nehlede na to, ze v tehle cenovkach se moc kvality skutecne hledat neda, at jde o jakoukoliv znacku. Zajimava zacina bejt az hranice tak kolem 5kk,- kde uz se daj sehnat treba Pio 4xxx nebo 5xxx rady (slusnej zvuk i funkce)
V cene do 4kk bych volil radsi cestu radio za 2.5kk + levny a slusny kompo repro za cca. 1.5 kk = vice funkci a lepsi zvuk, nez Clarion za 3.5 kk na seriovy repro (pokud tedy nama Holda v seriovy vybave auta repraky od Focalu, Bose, Hifonics a dalsich podobnejch firem, co montujou svy repro do limuzin od cca. 2Mkc,- :) :) )
no mam Opel Corsa C, takze solidni papiraky...jaky repro byste teda doporucili?Defaultne to ma stredobasy+vyskace
Citace:
Původně odeslal Holda
no mam Opel Corsa C, takze solidni papiraky...jaky repro byste teda doporucili?Defaultne to ma stredobasy+vyskace
Herz DSK, Helix Blue, Sinus Live SL, iL, o moc vic se toho do cca. 2kk,- sehnat. Jeste zalezi, zda chces 13tky nebo 16tky
Jsou to taky stredobasy + vysky, nicmene asi lepsi nez koncernovy papiraky delany nekde v cine :) nebo jako OEM Blaupunktu, Phillpse atd.
Nicmene jak uz bylo receno, chtit do 4kk odbavit radio na MP3 a jeste komponentni repro a k tomu od toho pozadovat nejaky vysledky = to se spolu moc neslucuje. :)
jj vsak taky pisu, ze nepozaduji nic extra, proste jen abych nemusel do radia ladovat kazety...chci jen kulisu k jizde, ne prervat motor :)
na ty repro juknu
Myslim, ze v dnesni dobe je celkem prihodne (muj osobni nazor, nic sem o tom necetl) mit v radiu ctecku karet ci alespon USB tot jen mala rada.
Take shanim neco levneho, ale toto tam urcite chci.
Citace:
Původně odeslal tiktak
... to samozrejme plati u jejich vyssich rad, nesmime si vsichni sedat na pozadi z toho, ze jde o Clarion, Alpine, Pio apod., v nejnizzsich radach navic u nich platis znacku, to znamena, ze to bere podstatnou cast ceny na technologii, zpracovani, tedy na zvuku a funkcich.
Nehlede na to, ze v tehle cenovkach se moc kvality skutecne hledat neda, at jde o jakoukoliv znacku. Zajimava zacina bejt az hranice tak kolem 5kk,- kde uz se daj sehnat treba Pio 4xxx nebo 5xxx rady (slusnej zvuk i funkce)
V cene do 4kk bych volil radsi cestu radio za 2.5kk + levny a slusny kompo repro za cca. 1.5 kk = vice funkci a lepsi zvuk, nez Clarion za 3.5 kk na seriovy repro (pokud tedy nama Holda v seriovy vybave auta repraky od Focalu, Bose, Hifonics a dalsich podobnejch firem, co montujou svy repro do limuzin od cca. 2Mkc,- :) :) )
Pioneer 4xxx se da sehnat uz za ~3500 ... http://www.pixmania.com/cz/cz/xx/xx/...SC&articleId=0
edit: jinak u tech levnejsich radii (pod 2kkc) je dost casty problem rozladovani/spatny tuner ... nevim, jak na tom bude sencor drazsi o par korun ...
tak jsem ho objednal, jelikoz ho dodavatel mel za celkem vyhodnou cenu, vzhledove se hodi do auta, radio moc neposloucham tak by to snad tolik nevadilo no.
Az ho tam hodim tak napisu jaky je. K nemu asi vezmu http://shop.autohifi.cz/shop_goods.php3?g_id=1628
jen se bojim jak to dam dohromady...asi sjedu do opela :(
Tuner s frekvencni syntezou PLL se pri standartním stavu nema proc "rozladovat" a to ani u levnych radii. Jak opakuju, specificke zvukove kvality v tehle tride neni moc mozne hledat, myslim ze u takto levnych radii jde o to aby to "slusne hralo", melo to pozadovane funkce a bylo to jakz takz mechanicky slusne zpracovany, aby se to za par dni nerozpadlo.
Ohledne Pixmanie - uz to tady i myslim zrovna v souvislosti s nakupem levneho autoradia padlo, vetsina lidi je spokojena, nicmene jde o kazdeho, jakym zpusobem se popere se specifickou zarukou u pixmanie a pripadne problematicke reklamaci smer sidlo do Francie (zda to kazdemu soudruhu za pripadne lehce vyssi riziko stoji, osobne si myslim, ze v ramci usetrenych par stovek nee, usetrenych par tisic mozna joo).
A jak zase a opet opakuju, 3500,- za Pio + standartni repraky bude zvukove horsi kombinace nez Sencor + komponentni repro v cene celkem kolem 4kk.
Ale to je muj nazor, zalezi na kazdem, co a jak zvoli.
Ja bych treba vzal Pio a za mesic bych dokoupil repro a to by asi bylo nejlepsi reseni. Nicmene pozadavek byl do 4kk a ted najednou :) :)
Tak ne nutne najednou,ale to radio mam za 2k Kč s dani, takze neni pro mě co resit...
tak radio mam doma, vypada naprosto bozsky...jen ho jeste nemam moznost zapnout, nekdy pres vikend si ho tam dam
Jake si tedy nakonec koupil a kde? Napis pak podrobnosti a result :)