o vikendu se sem budu snazit pridat seznam starsich fotek, ktery uz jsem daval do megathreadu, podobne jako to ma e1. Tak se muzete tesit
Printable View
o vikendu se sem budu snazit pridat seznam starsich fotek, ktery uz jsem daval do megathreadu, podobne jako to ma e1. Tak se muzete tesit
a jeste jedna atleticka ze Stromovky ted ze soboty:
Dalka zeny, foceno v hale za dosti mizernyho svetla
1/250 f4,5 iso3200 120mm (ekv.35), vyrez, doostreno, odsumeno
hmm peknej polet :)
ty zimni mi prijdou jak focene fotomobilem , ale asi to bude kompresi ne ?
jinak peknej skok :)
tjn, kdyz porovnam original a tu zmenseninu, tak to je docela dost velkej rozdil:-(
Skok slušný, ale chtělo by to rozmazanější pozadí, aby vynikla skokanka - takhle poněkud splývá a zaniká...
tohle je spis takovej pokus, tak sem zvedavej hlavne na komentare...
Je to opet z atletickejch zavodu z haly ve Stromovce, ale abstrakce
1sec f11 iso100 xx-30mm (ekv. 35)
Chybí mi tam závodníci.
no ja v tom bohuzel nevidim nic , pouze smes barevnych car a fleku :(
Ja by som pridal viac farieb. Skús zvýšiť sytosť farieb, podľa mňa to bude zaujímavejšie. Ale zase to je otázka vkusu, lebo napr. ja mám radšej farbnejšie abstraktné fotky.
je to pohled z horniho patra na celou halu a v prubehu exponovani projedes zoomem celou dylku - mozna, ze ted uz to poznas lepeCitace:
Původně odeslal DOT
Jak rikam, ma to byt takovy pokus o abstrakci
jan555: myslim, ze i kdyby tam byli, tak to nebude moc poznat, ze tou sou zavodnici...jedine, ze by byl nekdo presne uprostred fotky. O to jsem se pokousel, ale bohuzel bez uspechu
Me prijde, jako kdybys ten zoom menil skokove, sou tak takovy nerovnomerne rozmazly mista. Kdyby to bylo rovnomerny, mohlo by to vypadat zajimavejs.
Pěkná mazanice - tohle můžeš vydávat prakticky za cokoliv... ;)Citace:
Původně odeslal Sadam.
ta rovnomernost je asi unreal, teda ja som take cosi skusal uz davnejsie (viz napr toto http://photo.madcap.info/index.php?dir=abstrakt/) a jednoducho to tak dopadne vlastne vzdy (a to som to skusal aj push-pull sklom)Citace:
Původně odeslal Jezevec
tohle jsem kdysi zkousel s analogem u portalu zeleznicniho tunelu, s jedoucim vlakem to delalo divy :)Citace:
Původně odeslal Sadam.
nemas to nekde v pc ? rad bych to videl .Citace:
Původně odeslal riksa
v pc urcite ne, fotil jsem to, kdyz jsem mel kratce eos500 , takze to bude tak 7-8 let. nicmene hard copy snad nekde najduCitace:
Původně odeslal DOT
Obe fotky jsou z ruzynskyho letiste (rwy06), kam me kamarad vytahnul na Tu154, ktery melo trosku zpozdeni...bohuzel sem s sebou nemel ani stativ, takze pak v ty tme se toho moc vykouzlit nedalo. Tak snad tu nejak drasticky nesnizim uroven...
prvni: 1/500s F4,5 iso800, 157mm (35 ekv.)
druha: 1/15 (z ruky) F4,5 iso1600, 90mm (35ekv)
nemam ted bohuzel moc casu (treninky+skola), takze na foceni nezbyva moc casu...snad to bude casem lepsi a budu prispivat casteji...
EDIT: jeste sem zapomnel napsat, ze to jsou jedny z mejch prvnich fotek s objektivem Tokina 28-105/3,5-4,5
No ja bych to spis svedl na to, ze to pocasi stalo za hov.. hlavne u te prni je to znat, to by jinak byl docela povedenej snimek, hezke kompozice apod. U druhe ja zas docela citelne znat to ze chybel stativ.
tj, pocasi bylo na draka, lehce pod nulou, zatazeno, navic takovej opar/smog...kdyby bylo slunicko, asi by to vypadalo jinak:) navic i u te prvni uz se lehce ztmivalo, takze je takova tmavsi
u te druhe byl umysl zachytit to letadlo jen jako obrys pred osvetlenym pozadim. delsi cas bych za prve neudrzel a zadruhe to letadlo rolovalo rychlosti asi tak 20kmh, takze by se mazlo
jedna z vltavského nábřeží...
Přistání (1/640, F4,5 iso800, 157mm)
To se mi libi mnohem vice, pekne.
Denisa...
Skoda rozmazaneho praveho oka a vpravo na fotke je imho zbytocne vela miesta. Inak lubi.
Holub je pěkný, ale rád bych se zeptal, zda jsi nepoužil nějaké odšumění, zdá mi tam docela málo detailů.