oboustranně lepící páska pod pasivy....
Zdravim,
mam tady solidni pasivy na pameti ale bez zadne lepici pasky. Jde sehnat neco takoveho jako je na pasivech standardne urcenych pro pameti na VGA (velmi tenke a celkem pevne). Mam tady nejakou oboustrannou pasku ale ta ma asi 2mm a to je blbost ji pouzit a krome ,,nevedeni tepla,, kdo vi jakou teplotu snese.
Lepit to napevno nechci a musi to byt odnimatelne.
Dale me napadl sanitarni silikon. Udavaji vyssi teplotni (tusimze okolo 100st) odolnost a prilepit to normalne tim na pameti.
Jsem otevreny napadum...... (radeji realne nez silene ;) )
Re: oboustranně lepící páska pod pasivy....
No tento tyzden mi pride na sklad nieco taketo:
http://www.tichepc.sk/product_imgs/3m_paska_detail.jpg
"3M obojstranná teplovodivá páska, ktorá slúži na prilepenie pasívov, pasívov (heatsink-ov) na pamäte a pod. Pri lepení pásky s pasívom dbajte na to aby bol povrch čistý a odmastený, pracujte precízne a vyhýbajte sa vzduchovým bublinám. Pracovná teplota by mala byť vyššia ako 20 C. Teplovodivé pásky nedosahujú takú vodivosť ako teplovodivé pasty, ale sú jednoduchšie na použitie a pri jednorázovom použití aj výrazne lacnejšie. Dajú sa ľahko odstrániť."
na fotce je 1 podlozka velokosti na BGA cip ? Ikdyby vetsi... si to nastriham. co to stoji a kde to sehnat ?
neni to doufam tohoto razeni... http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28049
tuhle mam jednu doma. Vypada to jako papir, tloustka 0,00nic a je velmi obtizne z toho sejmout ochrannou vrstvu. Take jsem zkousel ,,Spire termo-transferova podlozka (ruzova zvejka),, ale ta se pri vyssi teplote (50 a vice) zmenila na skoro tekouci zvykacku coz je nepripustne!
Zbyly mi tu dve nahradni podlozky od pasivu na pameti Zalman. Takove shanim...
Citace:
Původně odeslal epidot
na fotce je 1 podlozka velokosti na BGA cip ? Ikdyby vetsi... si to nastriham. co to stoji a kde to sehnat ?
Ma to 35x35mm a je to 3M teplovodiva podlozka...vraj dobra a da sa strihat. Dostat to bude u mne...pripadne skus MaWu.
zkusil jsem prilepit jeden pasiv na stare S3 Trio zapomoci sanitarniho silikonu a celkem me prekvapilo ze to drzi dobre :) Samo ze se s pasivem nesmi kroutit nebo se pusti, ale drzi to dobre. Sundat a ocistit to take jde dobre ;)
Citace:
Původně odeslal epidot
zkusil jsem prilepit jeden pasiv na stare S3 Trio zapomoci sanitarniho silikonu a celkem me prekvapilo ze to drzi dobre :) Samo ze se s pasivem nesmi kroutit nebo se pusti, ale drzi to dobre. Sundat a ocistit to take jde dobre ;)
nj, ale to moc nevodí teplo, ne?
bych rekl ze celkem dobre. Jednak je ta vrstva velmi tenka (jako namazat CPU) a zadruhe je to silikon / ,,silikonova pasta,,