Problém: v biosu mi nejde měnit voltáž CPU, mám desku AD77
Prosím poraďte někdo prosím. Vlastním desku AD77 (KT400A) a v PHOENIX - AWARDBIOS mi nejde měnit voltáž CPU. Mám na výběr pouze BIOS SMART SETTING a když tam vstoupím, tak tam nemůžu nic změnit. Existuje nějaký způsob, bios patch, či nějaký softwarový program, který by mi pak umožnil?
Už se s tím trápím dost dlouho, kdosi mi poradil, že u některých desek se musí OC povolit jumperem na desce, ale já nevím kde a v manuálu jsem nic nenašel. Také jsem si nahrál nejnovější BETA bios ze stránky výrobce pro AD77 (ver. BAD77A1115 z 15.11.2004), ale v biosu stále tuto možnost nemám.
Je tu někdo, kdo má tuhle desku a ví jak to udělat? Díky za odpovědi.
Re: Problém: v biosu mi nejde měnit voltáž CPU, mám desku AD77
Některé desky to prostě neumějí, protože se výrobci nehctějí párat s výkonnějšími prvky, které by měly zajišťovat stabilitu. Máš standartní napětí, jede to a hotovo. Teoreticky by mohly být ještě některé možnosti v Biosu schované (Gigabyte má Ctrl+F1), ale spíš budeš muset drátovat socket. Je to jednodušší než se snažit o nemožné...
Honza
Citace:
Původně odeslal Rudysoft
Prosím poraďte někdo prosím. Vlastním desku AD77 (KT400A) a v PHOENIX - AWARDBIOS........................
myslim ze kdyby chtel tak by si o dratkovani nasel a neptal by se tady ;)
tohle je fakt supr web podle ktereho si nadratujes cokoli jakkoli
http://www.ocinside.de/go_e.html?/ht...md_pinmod.html
podle tohohle jsem si dratkoval napeti jelikoz fsb sem si vesele zvedal v biosu :) ale chipset KT333 stal za prd takze to bylol celkem nanic :)
Bouzel u AD77 s kt400a nelze v biosu menit napeti. Umela to AD77 s kt400. Jedina inteligentni moznost je pravdepodobne dratkovat. Mod bios jsem nikde nesehnal.