Zdravím!Potřeboval bych poradit jakou desku pro XP 2000+,aby šla dobře taktovat a byla by stabilní?Finance jsou omezené :confused: a tak jsem se rozhodl pro menší upgrade...;)
Printable View
Zdravím!Potřeboval bych poradit jakou desku pro XP 2000+,aby šla dobře taktovat a byla by stabilní?Finance jsou omezené :confused: a tak jsem se rozhodl pro menší upgrade...;)
Jak moc omezené finance máš? A má být nová nebo bazar?
Jinak na tý mojí z podpisu jde taktovat celkem OK, stabilní je taky dobře a tuším, že se stále ještě dá sehnat nová...
Max. do 1500 nová a bazarová samo méně,ale jde mi hlavně o tip s dobrou zkušeností (příjmu i nabídku bazarové)...
Jinak A7N8X-E Deluxe je můj horký tip!Ale nová stojí stále 2t tak kdyby ji někdo prodával za rozumnou cenu tak může dát vědět...:)
Imho nemá cenu schánět nic jinýho než Epox 8RDA3i a ABIT NF7-S 2.0. V tom CC maj toho Epoxe za pusu, tak nevím co řešíš.
pokud nepotrebujes Deluxe vybavu tak http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00024798 a je sklademCitace:
Původně odeslal abdul11
No škoda tak jsem na to koukal a ani jedna v CC už není v prodeji ani ve výprodeji...:rolleyes:Citace:
Původně odeslal Perfect_
Mno, ale v tu dobu, kdy jsem ti dával ten odkaz, tak tam ještě byla. Teď už není no.
Docela dobra nahrada za NF2 je VIA KT880.
Osobne mam desku Asus A7V880. Neni spatna.
zrovna s touhle deskou nemam dobre zkusenosti - chciply mi 2 rychle za sebou. obe byly revize 3.1Citace:
Původně odeslal Perfect_
Aha, tak to nevím. Já ju měl kdysi chvilku doma a neměl jsem s tím nejmenší problém, revizi už ale nevím :(. Každopádně ten odkaz na CC jsem dával proto, že ji měli ve výprodeji za 1100,- což je v poho cena.Citace:
Původně odeslal riksa
co si ja pamatuju, tak to byla hlavne tahle revize, ktera nahodne umirala. pak jsem mel jeste 3.3 a ta se zdala byt v pohodeCitace:
Původně odeslal Perfect_
Doporučuji Asus A7V600.Na přetaktování je v klidu.
To je, ale VIA KT600 ne? To na nějaký extra oc není. Sám mám desku s tímto čipsetem.
Kdyz Viu tak KT880 kterou jsem zde uvadel. Je srovnatelna s NF2. Ale levnejsi. Prisla bohuzel dlouho po NF2.
Porovnani
Asus A7V880 - KT880 vyzývá nForce 2 Ultra 400
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...4140&Itemid=43
EP 8rda3i jsem mel pres rok revizi 2.1 a slapala vpohode pres 215FSB...Citace:
Původně odeslal riksa
copak to je, toto?! :/Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
ad subject: tak už jsem si vyhledal ve vedlejším threadu, že ten procesor je palomino. toto jádro jde taktovat minimálně, takže NF2 je pro něj naprosto zbytečný. poohlédl bych se po nějaké desce s chipsetem VIA. nejlíp asi KT600. na ten drobný OC to bude stačit bohatě a ty desky mají exkluzivní výbavu - za ty peníze co stojí. popřípadě si 200 Kč připlatit na KT880. není s problém to sehnat nové a bude to podle mě daleko lepší kauf, než ta očesaná fošna s NF2ultra od Aušusu.
[OT]Citace:
nee :) nemám problém s ničím výše jmenovaným. spíš mě vadí, když někdo činí rychleji než myslí a od jisté doby jsem alergický na posty "viz podpis". shodou okolností jsem hledal také info o NF2 desce a nějaký borec tam měl rok a půl starý post "jede mi to vše OK, stabil, ciz podpis" (jinak v podpise už mezitím měl svého nového mazla na NF4) a podrobné info jsem dohledal až po dlouhém hledání na okolních stranách. člověk to pořádně nepochopí, dokaď ho to samotného nepotká, když o tu informaci skutečně stojí. zvlášť když tím viz podpis ve finále naťuká ještě víc znaků než by napsal o co se přesně jedná. jinak omluvu přijímám a věc beru za uzavřenou. nejsme tu od hádání, ale od konstruktivní diskuze ,)
[/OT]
ad subject: jestli by nakonec padla volba na tu NF2, vzal bych tu variantu X-XE. klasická deluxovka je už dost blbě k sehnání a když už jí někde mají, tak nekřesťansky drahou :/
Deluxovka je blbě k sehnání, nicméně třeba v CC se dá sehnat tuším stále ještě nová... Že je drahá je fakt, ale ono bohužel do ScktA je drahý všechno, procesory taky... Já to o Deluxce psal ve chvíli kdy jsem ještě nevěděl, že autor postu má limit 1500, za ty prachy se nová Deluxka asi fakt nesplaší :wink:
Za 1500 se splasi treba nova Albatron KX18DS Pro .. kvalitni nForce2 Ultra400 deska.. Mel jsem tu cest mit ji v PC nejaky ten rok:)Citace:
Tak koukam, ze to je cena bez DPH, takze sry:) Jinak tam maji i levnejsi albatron desky s KT600.
no právě že na CC už jí nemají :/ co jsem tak zběžně koukal, spousta obchodů, kde byla za rozumný peníz už jí nemají nikde. je to 2k+ a to je IMHO ažaž. to už bych spíš volil tu verzi XE za 1,3k. je to také NF2 ultra, sic trochu očesaná, ale za úměrné peníze. za těch 2,2k co stojí deluxka si člověk pomalu koupí jetého semprona64 s NF3 fošnou.Citace:
na to palomino bude stačit nějaká VIA. je to ideální volba, páč to nestojí moc a ty desky mají královskou výbavu. za ty prachy se dá sehnat akorát jetý nebo spartánský NF2, což je zase jiná písnička, protože jetá KT600 je za cca 600, což je bezkonkurenční. NF2 je vhodná akorát na bartony. na TB a palomina je via dostačující. možná bych se k tomu palominu nebál pořídit kt400. ta by byla vůbec za hubičku, ale jestli si dobře pamatuju, tak neměla satu :/
Ty bláho máš pravdu :oops:, ale snad ještě pět dnů nebo týden zpátky ji tam měli, tuhle jsem na ni ze zvědavosti koukal :-/ Ta X-XE nevypadá špatně, za ty peníze...
No pokud je horni limit 1500 Kc tak bych doporucil tuto http://www.okcomputers.cz/DetailPage.asp?DPG=54111. Nekoukal jsem se zda ji maji nekde jinde, nicmene tady ji tedka bohuzel skladem nemaji.
Pánové díky moc za tipy,mám ještě jeden dotaz a to jak zjistit revizi toho Palomina?Jde to nějakým softem či musím sundat ventilátor?Hledal jsem,možná špatně a tak díky za pochopení...začínám
P.S.Vetšina pojmů je pro mě NOVA,ale snažím se...:)