Gainward GForce 5900 Ultra GS - chyba v obraze
Obraz se mi rozdeli na ctverce a v tech se dejou zajimavy veci (barevny obdelniky atd). Zajimavy je ze to dela i ihned po startu compu. Vypada to na prehrivani pameti, ale po startu je karta uplne cool. Zkousel sem rozdelat chladic a jestli ty teplovodivy polstare uz nejsou vyschly, ale byli v pohode, presto sem je vymenil za pastu, ale vysledek nikde. Obcas to zvladne 2D ve windows ale jakmile se nahodi neco 3D tak je to v pr...
Mate nekdo naky napad co s tim?
Re: Gainward GForce 5900 Ultra GS - chyba v obraze
Zkusit podtaktovat jadro či paměti, to by mohlo pomoct
A když to nepomůže, bude to asi studeňák, tzn. konec :-(
Je to studak pod BGA pamatou/pamatami ;) Kupil som jednu taku od Brikety, staci pregulickovat BGA pamate a znova pojde. Problem je v tom, ze je tam celkom 16 pamatovych cipov, takze sanca studenaku je dost vysoka pri tak velkom pocte... Da sa to pregulat, ibaze by to stalo dost vela, 16 BGA... Ak by si ju chcel predat, tak mam zaujem ;)
Citace:
Původně odeslal Over
nezkoušels jinej zdroj?
Zdrojom to nebude ;) Ako som pisal vyssie. Mal som od Brikety presne tuto istu a Briketa spominal, ze vie este o dalsej. Su dost poruchove, naviac ked su tam dva chladice a karta sa dost prehyba ich vahou... Vznikne studak ;)
to neznamená že to nemůže zkusit, s jistotou to určit nejde čim to je...
Ale ide, v tomto pripade je to 100%ne :)
Citace:
Původně odeslal misokgb
Ale ide, v tomto pripade je to 100%ne :)
Chápu že máš eminentní zájem o jeho grafiku, ale počkej jak se sám vyjádří k věci...
Mne je jedno ci mi ju preda, alebo nie ;) Ale skus to aj na inom zdroji, aj tam to bude robit, je to proste studak. Howgh :)
Citace:
Původně odeslal PSLaser
Obraz se mi rozdeli na ctverce a v tech se dejou zajimavy veci (barevny obdelniky atd). Zajimavy je ze to dela i ihned po startu compu. Vypada to na prehrivani pameti, ale po startu je karta uplne cool. Zkousel sem rozdelat chladic a jestli ty teplovodivy polstare uz nejsou vyschly, ale byli v pohode, presto sem je vymenil za pastu, ale vysledek nikde. Obcas to zvladne 2D ve windows ale jakmile se nahodi neco 3D tak je to v pr...
Mate nekdo naky napad co s tim?
Hele prde, jak to dopadlo?
mám doma FX5900XT a po zapnutí pc se mi obraz jako tobě roztrhá, vypadávají takové malé čtverečky obrazu a bliká obraz. Kamošovi jela vpohodě, pak ji donesl ke mě a nic, u něho už taky nejede a jediný co s ní udělal byla výměna CPU chladiče (pokud není odpálená statickou elekt.)
Jde ještě opravit, nebo kde je chyba? Jak si dopadl s tvojí grafikou?
tu je link na fotky toho úkazu:
http://sweb.cz/radimkulhavy/