Chladiče NOCTUA NH-U9 a NOCTUA NH-U12
Prišli mi vzorky chladičov (stali sme sa priamym distribútorom) NOCTUA NH-U9 a NH-U12, ktoré budem testovať snáď už cez víkend. Na prvý pohľad perfektne vypracovanie, dobrá kompatibilita so všetkými platformami (okrem SocketA). Rebrá sú hrubšie čo je fajn, heatpipe kvalitné (aspoň na pohľad), základňa na profile má trošku nerovnosti, samotný spodok základni je pekne rovný a hladký. Na NH-U9 je možnosť pripevniť 2x80, alebo 92 mm vetrák. Na NH-U12 2x120mm vetrák. Balenie výborné, detailný farebný návod, príslušenstvo.
Re: Chladiče NOCTUA NH-U9 a NOCTUA NH-U12
to vypada opravdu zajimave. Nejlesi by byl test, kde by se porovnavaly tydle chladice s Thermalrightama XP120, XP90 a s HR-01(ted ted vypada taky docela dobre).
Budem porovnavat s Thermalrightom XP-120. HR-01 mi pride az niekedy buduci tyzden a to uz asi bude po teste (to by som potom mohol skusit porovnat aj s Scythe Ninja).
Tak je uz pofotene - Thermalright XP-120 odtestovany. Nasleduju NOCTUA :).
Prichytenie ventilatorov na NOCTUA je riesene skvelo..tiez cez sponky ale inym systemom ktory naozaj drzi ventilator pevne.
Použité ventilátory COOLINK 120 a 92mm. (pri teste na NHU12 a THXP120 sa pouzije NEXUS Silent Fan 120mm B/W).
http://www.pretaktovanie.sk/obr/chla...ua/noctuas.jpg
2 Příloh-a(y)
Par dalsich obrazkov v prilohe:..prvý NHU-12 s 2x120mm NEXUS Silent Fan a druhe NHU-9 s Coolink 92mm.
Hm pekny chladice,mozna na urovni Scythe Ninjy,uF ale ta cena.
No chtelo by to nakej testik tyto dva novacky + ninju + XP-120 a jeste Freeze Pro,aby se jasne videlo ze Freezer vyhraje v pomeru vykon cena ,a jasne vytezstvi budou mit zase tito prezdrazenci ;)
Noo tak XP-120 vs NHU9 a NHU12 test bude - niekedy ku koncu tyzdna este mi treba foto upravit a vsetko to dokladne spisat. Ten maly NHU9 je hodne dobry :)...ale vsak uvidis recenziu.
Plz skus tam nejak pridat aj Scythe ninju ak nie hned aspon dodatocne.Tu je podobny testik
http://www.silentpcreview.com/article295-page1.html
je tam pouzity aj nexus fan a porovnavany zo Scythe ninjou skoda ze tam este nie je xp 120.som teda zvedavy ako to dopadne u teba
Takže recenzia je vonku - ma celkovo 12 stranok takze prijemne citanie:
http://www.pretaktovanie.sk/modules....d&v=1139440996
Pekna recenzia + velmi pekne vysledky .. som dost prekvapeny ze XP120 dostal takto nafrak :o A to je (aspon premna) uplne neznama firma ta NOCTUA.
vyborna recenze... bravo GABO... uplne si me navnadil... :)
Kdyz koukam, jak rychle delas recenzi, nesla by nejaka recenze na radiatory? Porovnani vykonu aktivnich a pasivnich apod.
Jsem pred nakupem radiatoru a libil se mi Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III, ale pak jsem zacal premyslet o Cape CORA 642 Konvekt Maxi. A nakonec jeste pridali do nabidky Konvekt- O-Matic Pro LC. A tak nevim, co vybrat - recenze by pomohla.
Sice ji pry budou delat na www.svethardware.cz, ale pry tak do pul roku... :confused:
Omlouvam se za OT
No ono vtom bude asi problem, kedze GABO nema vodnika .. :confused:
Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
No ono vtom bude asi problem, kedze GABO nema vodnika .. :confused:
aj keby toho vodnika mal, tak testovanie radiatorov je dost za trest, je to hodne narocne na cas a prostredie (Stala teplota a tak), rozdiely su nizke ... procooling.de a dalsie fora ti skor poradia
Vdaka za pochvaly potesi to :) pisal som ju dost dlho.
Podme vsak k tym testom radiatorov - zial nemam az take moznosti ako redakcie velkosti svhw a ako uz Madcap napisal je to dost za trest testovanie + problem z obstaranim tych radiatorov.
Citace:
Původně odeslal GABO
Vdaka za pochvaly potesi to :) pisal som ju dost dlho.
Podme vsak k tym testom radiatorov - zial nemam az take moznosti ako redakcie velkosti svhw a ako uz Madcap napisal je to dost za trest testovanie + problem z obstaranim tych radiatorov.
To jsem netusil. I tak diky za odezvu na OT. ;-)
1 Příloh-a(y)
Akurát pozerám, že chlapík použil na 2x Dual Opterona 880 s pretakt. frekv. na 2,7 Ghz (pokiaľ som to dobre pochopil) 2x Noctua NH-U12 v pasívnom chode :o
je to v Antec P180 takze prievanu tam je viac nez dost ;) inak pekne :D bracho chladi "pasivne" p4 3.0NW, mensi duct zo zadneho fanu v antecu na hyper6 ;)
No to som si akosi nevsimol :cool: ze je to ANTEC P180 - to trosku meni podmienky >:}
Tak dnes rano som vyzvedl na poste Noctua NH-U12 od mawa... a jsem zklaman:( Chladic je super, krasne zpracovan, atd, ale bohuzel nejde na desku Asus A8N32-SLI:( Vadi tomu pasiv na desce... skoda, ze se noctua neda otocit o 90° - bylo by to lepsi i na proudeni vzduchu... Technicky vzato by stacilo z jedne strany kousek urezat, ze spodneho zebra, ale nexci to delat, takze upgrade za Zalmana 9500 se nekona, noctuu zkusim dat do druheho systemu...
Citace:
Původně odeslal macher
Tak dnes rano som vyzvedl na poste Noctua NH-U12 od mawa... a jsem zklaman:( Chladic je super, krasne zpracovan, atd, ale bohuzel nejde na desku Asus A8N32-SLI:( Vadi tomu pasiv na desce... skoda, ze se noctua neda otocit o 90° - bylo by to lepsi i na proudeni vzduchu... Technicky vzato by stacilo z jedne strany kousek urezat, ze spodneho zebra, ale nexci to delat, takze upgrade za Zalmana 9500 se nekona, noctuu zkusim dat do druheho systemu...
Co jsem se dival na uchyceni, tak by nemel byt problem udelat ty packy tak, aby sel otocit ... btw. taky jsem to resil, protoze mam s754 s patici otocenou tak, ze by mi to foukalo do zdroje, coz se mi nelibi ... pokud by se toho nekdo chytil, tak bych byl prvni zjemce ... a rovnou by se to treba dalo udelat tak,aby to bylo univerzalni jak na 9-ku tak i 12-ku ... ja na to bohuzel nemam prostredky,jinak bych do toho hned sel ... anebo je jeste moznost napsat vyrobci, jestli by to tak neslo delat uz pri vyrobe
Jak jsou na tom ty Coolink fany se subjektivni hlucnosti lozisek a tak?
Je to celkove dobra koupe? Vybiral jsem vybiral fany do casu a skoncil jsem prave u 12 cm coolinku.
http://www.casemodding.cz/index.php?...5709bc86c4efb6
ma to cenu?
AK ti nejde o cenu chod radsej do:
NEXUS Silent Fan 120 mm (orange alebo Black & White)
Scythe Sflex 800
Bud jedno alebo druhe - ten NEXUS potom zreguluj na cca pod 800 otacok a mas to total silent..:)