Leadtek WinFast A400 GT TDH AGP (GF 6800 GT) - novy chladic?
Mam Leadtek WinFast A400 GT TDH AGP (GF 6800 GT) http://www.leadtek.com/3d_graphic/wi...dh_c350_1.html a odesel mi vetracek na ni - hucel a kolisaly otacky, po vycisteni (sitko nad vetrackem bylo ucpane prachem) uz sice otacky nekolisaji, ale huci o dost vic nez predtim. Vzhledem k tomu, ze mi celkem vadilo huceni i predtim, ted me to vylozene stve :-)
Proto bych se chtel zeptat, jestli se da sehnat jenom ta nova vrtulka, pripadne tam dat nejakou jinou. Nebo jestli rovnou poridit Arctic Cooling NV Silencer 5 (Rev. 3)? Tady mi trosku nesedi ze originalni chlazeni je i na zadni strane desky (nejsem si jistej, ze by tam davali takovej kus medi navic jenom na efekt), u AC neni, a potom taky nevim, jestli AC nebude prekazet ten maly pasiv vedle pameti (ted tu kartu u sebe nemam, takze nemuzu zmerit).
Rikal sem si, ze kdyz je tam takovej flak medi, ze by to treba neco mohlo bezet i bez vetraku. No nebyl to dobry napad, po 15 minutach hrani teplota jadra vylezla na 106 stupnu (limit pro varovani je 120), dal jsem nemel naladu to zkouset :-)
Kartu jsem koupil pomoci tohoto fora (byla to pred rokem urcite dobra koupe) a nebyl jsem sam, takze doufam, ze se nekdo ze zkusenostmi s touto kartou ozve...
Re: Leadtek WinFast A400 GT TDH AGP (GF 6800 GT) - novy chladic?
dat misto ty vrtulky nejaky vetrak co bude foukat do ty diry po vetraku a melo by to tak chladit
No já hned u nové karty odmontoval tu mřížku s krytem a nechla tam jen ten měděnej pasiv...pod kartu jsem do PCI slotu zarazil plastovou kartu s dírou uprostřed a namontovanym silent 80mm větrákem, kterej fouká na ten pasiv na kartě. Klasické řešení, nicméně pohodlné, jendnoduché a hlavně velmi učinné ...navíc jsem docílil rozumné "hlučnosti". Mohl bych poslat foto, pokud bys měl zájem.
Citace:
Původně odeslal Over
No já hned u nové karty odmontoval tu mřížku s krytem a nechla tam jen ten měděnej pasiv...pod kartu jsem do PCI slotu zarazil plastovou kartu s dírou uprostřed a namontovanym silent 80mm větrákem, kterej fouká na ten pasiv na kartě. Klasické řešení, nicméně pohodlné, jendnoduché a hlavně velmi učinné ...navíc jsem docílil rozumné "hlučnosti". Mohl bych poslat foto, pokud bys měl zájem.
Diky, fotku posilat netreba, hledal jsem trosku na netu a neco podobneho videl. Nakonec jsem se rozhodl pro AC NV Silencer 5 http://www.computershop.cz/eshop/def...ra-ker-lozisko - vetsina lidi si ho pochvalovala. S montazi problem nebyl, trosku tam sice zavazi ten pasiv vedle pameti, ale neni moc napevno pridelanej a trosku se s nim dalo pohnout. Nesedel taky konektor na napajeni, ale trosku jsem ho serizl ze strany silenceru a bohuzel ulomil jednu stranu konektoru na karte - ale kablik drzi pevne :-).
Po kratkych testech muzu rict, ze Silencer je opravdu tichej, teploty jsou zhruba stejny jako se starych chladicem - ten mel ale jeste velkej pasiv i na zadni strane karty. Takze zatim spokojenost...
ten pasiv na zadní straně karty je spíš na ozdobu, víc drží teplo než chladí, takže ten šel dolu hned jako první, ted mám s vlastním chlazením teploty nižší a grafika neni slyšet ani přes větrák ve zdroji..