Kolik V do CPU? konkrétně Sockety A+ životnost při dané voltáži
ahoj, Mám možnosti dvě, chci jen poradit:
1800+ B0 jede mi 200*9,5 na 1,58v a na 2GHZ už tak 1,66V
2600+ A0 barton a ten moc ozkoušený zatím nemám ale přibližně 1,66V a 180*11,5
tak co byste mi poradili? Case je perfektně větraná, teploty moc nahoru nejdou...ten 1800+ ma burn do 40 stupnu...ale jeden musí pryč a neví jak se rozhodnout... :-/ prosím pomoc
Re: Kolik V do CPU? konkrétně Sockety A+ životnost při dané voltáži
Tak vem ten, ktery jde vice taktovat, Barton ma dvojnasobnou cache, ale vykon je jen o par % vyssi nez ten t/bred na stejne frekvenci. Ja osobne do sveh t/breda poustim 1,75V jede tak uz vice jak 2 roky a zatim bez problemu...
Citace:
Původně odeslal Uncle Fucker
Ja osobne do sveh t/breda poustim 1,75V jede tak uz vice jak 2 roky a zatim bez problemu...
taky poustim 1.75 a pohoda, klidne tech 1.8-1.85 pri dobre teplote bych se nebal
kdysi tu nekdo psal, ze do vsech jim prodanych kompu s tbredem b0 poustel implicitne 1,75 bez zmeny zivotnosti... stejne tolik jsem daval tomu svemu tbredikovi.. nevim kolik byl default, 1,65?
Ja neustale experimentujem so svojim CPU .. takze davam porozne aj napetie. Vseobecne sa nebojim dat hocico do 1.8V. Potom uz vedsina CPU ani nejde viac kedze extremne hreju, takze daj tolko aby si to uchladil :p
Ak sa moc o CPU bojis je 1.75V vo vseobecnosti bezpecne.
Mno a tych defaultov pre B0 je viac ...napr DLT3C mava 1.5(5)V, DUT3C 1.6(5)V.
Citace:
Původně odeslal Ssnake
taky poustim 1.75 a pohoda, klidne tech 1.8-1.85 pri dobre teplote bych se nebal
tbred napeti snese... i kdyz posledni rok a pul jedu na 1800+@2600+, 1.65Va naprosto vpoho, teplota pri zatezi neleze nad 42°, coz si myslim ze je slusny pri vzduchovym chlazeni... Jadro DLT3C
Citace:
Původně odeslal P3TR
1800+@2600+, 1.65Va Jadro DLT3C
Mno pri 2600+ sa ani nemozes cudovat ...skust ist cez 2.2-2.3 Ghz a uvidis ako to CPU zacne piect. Takto skoda DLT3C.
Taka mala haluz, pri sucasnom OC sa moje CPU identifikuje ako AXDA2800DKV3D :p (v Cbid)
Citace:
Původně odeslal Semik
Mno pri 2600+ sa ani nemozes cudovat ...skust ist cez 2.2-2.3 Ghz a uvidis ako to CPU zacne piect. Takto skoda DLT3C.
Taka mala haluz, pri sucasnom OC sa moje CPU identifikuje ako AXDA2800DKV3D :p (v Cbid)
jj zacne, ale to uz si nedava deska. MSI KT3 nic moc... Musel bych to nahonit pres FSB a to se mi s timhle krapem moc nechce, odvaril bych disky ;)
Planuju prechod na nejakou DFI a s754. ale zatim je to v nedohlednu :)
Bral bych toho Bartona...přeci jen má větší cashe a je to novější model...a když ho budeš někdy prodávat - dostaneš za něj víc jak za 1800+
a nebo se do něj pustit 1,75V...pujde ještě dál :-)
ja do T/Breda poustel 1,75, ted poustim 1,8 kvuli taktu (14*166), vcera se mi ho povedlo rozjet i na 15*166 - omylem.. ale bootnul sem tak sem mu trosku zatopil - 1,87 ukazoval speed fan ( v biosu sem nastavil 1,85)¨- procak jel v pohode.. ale frekvence nebyla stable.. takze nasobic zpet na 14, vcore sem enchal a teplota pri zatezi 49° - vcore 1,87 ;) ofc wc
Ja sem mel do rijna minulyho roku semprona s.A 2800+ taktnutyho na 12x200 pri 1,8v, system byl stabilni a bez problemu, provozoval sem ho tak cca rok, nad 1,8v bych uz ale nesel. Mozna jen s opravdu kvalitnim chlazenim nebo vodou.
ja dodam ze som mal 2 Durexi a obi dva sli cca 2 roky pri 2V a moc nehriali jeden bol 750/900@1100(133x6.5).. i ked 2V moc nedoporucujem :)
Je tu tedy vubec nekdo, komu umrel CPU po delsi dobe vlivem vysokeho napeti? Nemyslim to ze nekdo omylem pusti 2.2V do 0.09 K8. Podle mych zkusenosti a i podle toho, co ctu na forech, je totiz CPU absolutne nejmene poruchova soucastka a to zrejme i pri dlouhodobem provozu za velmi vysokeho napeti. Nemyslim ted samozrejmne sunty typu P4, ktery trpeli syndromem nahodneho umrti uz pri malem zvyseni CPU.
velmi uzitocna stranka, uvadza max. voltaz pre jednotlive cpu:
http://users.erols.com/chare/elec.htm#amd
Citace:
Původně odeslal Boin
Bral bych toho Bartona...přeci jen má větší cashe a je to novější model...a když ho budeš někdy prodávat - dostaneš za něj víc jak za 1800+
a nebo se do něj pustit 1,75V...pujde ještě dál :-)
No vetsi cache sice ma, ale to je ti stejne k nicemu. Nijak zvlast to nepoznas. Bartony jdou tocit lip nez tbredy, ale pokud mas slusnej kousek breda tak ho dostanes tam, kam barta.
Novejsi model: o tom se da diskutovat :)
Kazdopadne od barta taky muzes cekat trosku "odlisny" provozni teploty nez u tbreda...