problémy s Mozillou Firefoxem
Čaute, už poněkolikáté se mi stalo, že se mi nějak zahryzl Firefox, při surfování na netu a po znovuspuštění si nepamatoval automatické vyplňování stránek www nebo automatické doplňování čísel třeba na sms stránce a pod. Ale hlavně se mi ztratily záložky s odkazy na www stránky, které už teď nemám šanci dát dohromady. Je to, jako by se znova nainstloval firefox. Kde se prosím nachází soubor s uloženými záložkami a jak se jmenuje?
Re: problémy s Mozillou Firefoxem
Citace:
Původně odeslal Matio
Čaute, už poněkolikáté se mi stalo, že se mi nějak zahryzl Firefox, při surfování na netu a po znovuspuštění si nepamatoval automatické vyplňování stránek www nebo automatické doplňování čísel třeba na sms stránce a pod. Ale hlavně se mi ztratily záložky s odkazy na www stránky, které už teď nemám šanci dát dohromady. Je to, jako by se znova nainstloval firefox. Kde se prosím nachází soubor s uloženými záložkami a jak se jmenuje?
Soubor se jmenuje bookmarks.html a měl by být ve Firefoxím adresáři pod "defaults/profile", třeba já ho mám v c:/Program Files/Mozzila Firefox/defaults/profile
BTW můžu se ještě zeptat, co máš za verzi FFoxu? Mě tohle taky párkrát udělala nějaká starší verze , tuším, že tak 1.0.4 nebo 1.0.5, ale od 1.0.7 přes 1.5 sem se s tímto problémem už nesetkal?
EDIT: Sorry, trochu upravena ta informace o umístění :D
Díky moc, jinak mám verzi 1.0.7. Mně se to zase nestavalo se starší verzí :-) Divné...
EDIT: A dá se nějak přepnout profil ve Firefoxu? Teď mě to ještě napadlo, jestli to není tím, že se přepnul profil. Přece se to nemůže jen tak ztratit.
Citace:
Původně odeslal Matio
Díky moc, jinak mám verzi 1.0.7. Mně se to zase nestavalo se starší verzí :-) Divné...
EDIT: A dá se nějak přepnout profil ve Firefoxu? Teď mě to ještě napadlo, jestli to není tím, že se přepnul profil. Přece se to nemůže jen tak ztratit.
Přepínat profil jsem nezkoušel, protože tam mám stále jen "default" :D A přepnutím to není, FF to prostě občas udělal, ale říkám, kopni si tam 1.5ku a budeš mít snad pohodu, s tou se mi to ještě nestalo...
Jinak "jen tak ztratit" se to klidně může, mě se to stalo asi 4x :?
Ja mam bookmarky taky v c:\Documents and Settings\Almanil \Data aplikací\Mozilla\Firefox\Profiles\ kdyztak zkus se podivat tam.
Ja mam taky jeden problem. Kdo zna reseni, tak tomu pripadam jako lama, ale fakt si zatim nevim rady.
Nove sem nainstaloval posledniho firefoxe, stahoval sem jeden soubor a cil stahovani byla plocha win XP. Stahovani se me prerusilo a ja sem ho znovu zapnul. Na plose se ale objevily dva soubory. Ten druhy sem normalne odstranil v manageru stahovani, ale ten prvni o velikosti nula nemuzu dostat z pocitace. Kdykoliv na nej kliknu mysi (prave i leve tlacitko), tak zamrzne explorer, nebo total commander, podle toho co pouziju.
Tak s tímhle jsem se zatím nesetkal, ale vykopat ho odsud přes nějakej nouzák nebo tak něco nejde? Jinak ale FFox nemá moc dobrej "download manager"... :-/
No, zkus to normálně přes nouzový režim, to snad půjde. Jinak dneska jsem zaregistroval další, pro mě nepochopitelný problém: Hledal jsem na internetu jednu www stránku. Tak, jak jsem ji napsal, tak stránka už neexistuje, takže nenaběhla. Našel jsem si novou adresu stránky a v pohodě. Dojdu asi za hodinu k počítači a zapnu firefoxe a ono mi to píše, že tu stránku, kterou jsem zadal předtím špatně se nepodařilo najít. Hledím co je a Firefox si ji nastavil jako domovskou stránku. Hned jsem to přepsal na tu, co používám běžně, ale je to divné ne? Tohle by se snad taky nemělo stávat.
hmm. s timto jsem se jeste nesetkal. S tema zalozkama se mi to stalo taky soubor mel 0 velikost a byly fuc. Nastesti jsem si delal zalohu takze jsem neprisel o vsechny a le jo neprijemne
Tak uz sem se toho souboru zbavil. Stahnul sem ho cely na jine misto a pak sem ho nakopiroval na plochu (jedina operace, kterou to umoznovalo). Jak tam byl soubor cely, tak uz se z nej ty "prava" odstranily, a ja ho mohl normalne smazat.