restart pri vlozeni USB flashky
kamos ma pocitacovou ucebnu a u vetsiny pocitacu, kdyz se jen dotkne ubs flashkou(tzn jen tim kovovym krytem takze ani nedojde ke kontaktu vevnitr), tak se pc zresetuje, zkouseno vic flashek a v jinych pc behaji bez problemu. Kdyz se tam po restartu necha flashka zandana, tak funguje normalne bez problemu. Zkouseno jak win tak linux. Jedna deska uz to po takovem restartu neprezila. Dela to jak v USB vzadu na desce tak i ve vyvedenych vepredu na case. Desky jsou to Soltek SL-85DR3 - Intel 845PE. Zdroje jsou tam nejake levne 300W ATX. Nevite nekdo co s tim muze byt?
Re: restart pri vlozeni USB flashky
nevim jestli to ma neco spolecneho ale obcas se mi neco podobneho stalo s tiskarnou kterou jsem pripojoval pres LPT ale tam bylo viditelny ze "preskocila jiskra" :-)
kdyby slo o neco podobneho tak bych zkusil kovovy obal USB konektoru uzemnit o kostru PC (btw mas na MB sroubky tam kde maji byt??nejsou tam takovy ty plastovy cudle?)
a dela to i s jinym USB zarizenim nebo jenom flashky?
to byl hlavně problém ICH5, in má ICH4.
dle mě jde o rozdíl potenciálů.jen tak náhodou, nekopne tě PC statickou elektřinou když se ho dotkneš? hledal bych problém v něče takovémto
deska je prisrobovana, resetne se to i pri dotyku prodluzky na usb, prislo mi ze me to nekoplo, ale asi by to chtelo nejak zmerit..
Citace:
Původně odeslal kidd.hombre
deska je prisrobovana, resetne se to i pri dotyku prodluzky na usb, prislo mi ze me to nekoplo, ale asi by to chtelo nejak zmerit..
jak pise herma stopro je to problem potencialu zkus to co jsem psal vys uzemnit ten kryt USB
Citace:
Původně odeslal herma
to byl hlavně problém ICH5, in má ICH4.
dle mě jde o rozdíl potenciálů.jen tak náhodou, nekopne tě PC statickou elektřinou když se ho dotkneš? hledal bych problém v něče takovémto
V tom threade je moja fotka ICH4. Videl som take dosky dve...
Citace:
Původně odeslal Rainbow
V tom threade je moja fotka ICH4. Videl som take dosky dve...
aha, už si to přesně nepamatuju kdo tam co psal...je to možné že se něco takového stalo i na 4ce, ale ICH5 tím trpěla nejvíce.
ovšem nic to nemění na tom že jim tam poskakuje potenciál... stejně tak jako u nás v servise... kopne tě všechno co není navzájem spojené... už se raději nechávám kopnout dobrovolně než abych něco odvařil. A že se daří :(
Skontrolovat zasuvky, ci niekde nie je uvolneny PE.
Ak je to staticka elektrina, tak vyhodit koberce (a stolicky a pod.) vyrobene z lacnych cinskych umelych svinstiev.
Ja myslim, ze je to staticka elektrina. Nam to zacalo delat v laboratori na vsech kompech prave v dobe, kdy jsme zacali nosit svetry a soupali jsme s nima po stolech- proste jasna spojitost s vyskytem teto zahady s jiskrama st. elektriny ;-)
obcas nam to udela i v praci, nijak bych to extra neresil-hardwarovej problem to nebude :)
no zkusim vase rady a dam vedet, jinak ja bych to teda resil kdy to poslalo na vecnost uz jednu desku a delaji to i ostatni, a to je kompletne 10pc jak na potvoru 2 mesice po zaruce :(
Citace:
Původně odeslal kidd.hombre
no zkusim vase rady a dam vedet, jinak ja bych to teda resil kdy to poslalo na vecnost uz jednu desku a delaji to i ostatni, a to je kompletne 10pc jak na potvoru 2 mesice po zaruce :(
a tak to potom jo, a zkouseli ste ty compy uz v jine mistnosti??
v jine mistnosti zkouseno - porad to same, zasuvky zkontrolovany elektrikarem - v poradku. :(