AP s integrovaným RADIUS serverem ?
Poohlížím se po nějakém cenově dostupném AP, který by měl v sobě integrovaný RADIUS server, neměl bystě někdo nějakou radu/doporučení ?
Díval jsem se možnosti Asusu WL500, ale tam sem kdesi na fórech našel pouze že to někdo snad zkoušel a občas se to rozeběhlo s freeradiusem, ale žádné použitelné výsledky. Pro oblíbené Ovislinky 1120 bo 5460 jsem nenašel snad nic...
Díky !
P.S. RADIUS server nemusí být nějaký sjupr-hajpr-kůl, stačilo by aby uměl PEAP-MSCHAP, víc asi nepotřebuju :-)
Re: AP s integrovaným RADIUS serverem ?
Podle mne cokoliv, na cem bezi OpenWRT a ma to USB port na pridani disku.
Citace:
Původně odeslal tosuja
Podle mne cokoliv, na cem bezi OpenWRT a ma to USB port na pridani disku.
Pridavat USB disk se mi moc nechce a jeste vice bych chtel nejake reseni primo od vyrobce, ale pomalu se smiruju s tim ze to asi nenajdu.
Jedno takove AP znam, ale bohuzel zakladni cena 900 euro bez DPH a prislusenstvi neni uplne prijemna...:/
Nemas s tou kombinaci (OpenWRT+Radius) nejake prakticke zkusenosti ? Neco malo jsem nasel na forach OpenWRT ale shanim se po dalsich zkusenostech.
Radius server mal 54mbit micronet s 5portovym switchom (klasicky to nemal). Ale to uz je relativne davno neviem ci sa to este da zohnat.
Smir se stim, ze bud koupis levne a dodas vlastni praci, nebo si koupis (a v sitovych technologiich velmi draze) hotovej kus. Kombinace krabka + USB disk je idelani, cokoli dost kapacnitni aby v tom behal radius "sam od sebe" bude stat radove vic.
=> s minimem prace Asus WL 500 + libovolnej USB disk (nejlepe 2,5 pripadne klasika 3,5 a krabka s redukci, pro 3,5 do bude chtit este urcite zdroj), flasnes OpenWRT, nainstalis hadr, radius a jedes.
Jasne ze stacim pokud z toho budes prevazne cist. Ono by se to mozna i veslo do pameti, takze by nebylo treba nic pripojovat.
wrap se starOS ma radius server. ani to neni tak moc drahe
Glo