Re: Redukce s478 -> lga775
Citace:
Původně odeslal Wizzy
Existuje něco takového? Vím, že existuje s478 -> s479, ale zajímalo by mě, jestli někdo vyrábí i tohle - výhledově bych rád strčil nějaký 65nm Celeron D nebo P4 do mojí desky se s478. Pokud se nemýlím, tak pinově by to mělo být kompatibilní, akorát jsem na to zatím nikde nenarazil, nikdo nic takového nedělá?
Obávám se, že se moc nevyplatí něco takového dělat, je lepší koupit novou základovku. Už jen to, že bys musel upravovat uchycení chladiče :-(
Přes to LGAčko taky můžou procházet větší proudy než přes s478, takže s tím by byl asi taky problém.
A ked uz sme pri tom, pochybujem, ze by si 65nm CPU rozbehal na 865PE chipsete. Ako tu ale bolo pisane, je to to iste, akurat iny interface. Mas ale dobru fantaziu :)
65nm cpu na 865PE v pohode (gigabyte tvrdi ze ano, dokonca aj DC)
DC viem, ze podporuje. Ale zeby 65nm to sa mi nejak nezda, ideme googlovat :) Ale k teme, nic take samozrejme neexistuje.
EDIT: a fakt: http://www.cmicomputer.com/cgi-bin/q...0se&detail=yes
Asus Motherboard P5P800SE Supports Intel® Single-Core 65nm Processors
This motherboard support Intel® single-core 65nm intelR PentiumR 4/ CeleronR processors. Zaujimave.
O chipset nejde, ale asi je zase zmenene napajanie.
ani moc nie, to co podporuje Prescott podporuje aj Presler ...
No tak sa asi len nikomu tu redukciu nechce vyrabat. Z PC sa stal taky spotrebny tovar, ze by sa to asi nepredavalo.
Citace:
Původně odeslal Rainbow
No tak sa asi len nikomu tu redukciu nechce vyrabat. Z PC sa stal taky spotrebny tovar, ze by sa to asi nepredavalo.
samozrejme, on ani nie je uplne prakticky dovod tu redukciu robit, pretoze nema logicky vyznam ... aky by som musel mat s478 cpu aby som si ho chcel nechat? respektive ked uz mam aj nieco hodne vykonne (3,4 NW) tak kupa novej dosky moze byt podmienena len PCIe pre grafiku, ale to je tiez blbost, pretoze do AGP je ich dost vykonnych :)