Zachování nastavení ve WIN XP po výměně systému
Měním celé PC včetně pevných disků. Stávající disk je PATA, takže bych si jej chtěl nechat jen na ukládání souborů. Jako systémový použiji nový, SATA. Zajímalo by mne, jestli je nějaká možnost přenesení kompletního nastavení včetně programů a uživatelských účtů ze stávajícího disku na disk nový, abych nemusel zase všechno přeinstalovávat.
Jedná se mi hlavně o Místa v síti, různý ostatní síťový přístupy, programa, co mám registrovaný, Outlook (vč. doručené pošty), atd...
Mám XP Proff. SP 2
Díky moc za rady.
Re: Zachování nastavení ve WIN XP po výměně systému
A to jen jako ten stávající disk zkopíruju na ten novej a pak normálně s novým systémem nabootuju z novýho disku?
Citace:
Původně odeslal mkmt
image alebo kopia disku
Cez Norton Ghost si prenesies kompletne data z jedneho HDD na druhy s tym ze sa ten SATA automaticky stane boot diskom.
najprv by bol vhodne pouzit sysprep a potom urobit image alebo kopiu disku pomocou vhodneho SW
Pri přenostu systému z PATA na SATA může být problém. Doporučuji mrknout na fóra o Norton Ghost. Ale jinak je to asi nejsnažší způsob.
jak prenest system z jednoho disku na druhy ktery ale NENI prazdny, GHOST apod. umi prece hybat jen celymi partisnami
Citace:
Původně odeslal konig
jak prenest system z jednoho disku na druhy ktery ale NENI prazdny, GHOST apod. umi prece hybat jen celymi partisnami
a to je problem si ho nejako rozdelit?
Citace:
Původně odeslal mkmt
a to je problem si ho nejako rozdelit?
docela jo, delit zdrojovy disk a presouvat data a pak to stejny na cilovym
to je takovy problem aby to nektery z tech programu co uz deset let umej to stejny (HOVNO) a pritom vychazej kazdou chvilu jejich novy verze zvladnul ? ;)
Citace:
Původně odeslal konig
docela jo, delit zdrojovy disk a presouvat data a pak to stejny na cilovym
to je takovy problem aby to nektery z tech programu co uz deset let umej to stejny (HOVNO) a pritom vychazej kazdou chvilu jejich novy verze zvladnul ? ;)
Ja to robim bezne, nevidim problem.
Citace:
Původně odeslal mkmt
Ja to robim bezne, nevidim problem.
ok, tak uz jeden problem vidim, co kdyz mam HDD ktery potrebuju zazalohovat, je vetsi tj. 30GB, plny dat tak co s tim ? :p To co potrebuji zalohovat je system, program filles a vleze se na DVD.
BTW: pozor na atronix disk director, zadal jsem v nem vice akci, zmenseni, vytvoreni apod. dal to odeslat ke zpracovani a vysledek: NTBR nenalezen ......
Citace:
Původně odeslal konig
ok, tak uz jeden problem vidim, co kdyz mam HDD ktery potrebuju zazalohovat, je vetsi tj. 30GB, plny dat tak co s tim ? :p To co potrebuji zalohovat je system, program filles a vleze se na DVD.
BTW: pozor na atronix disk director, zadal jsem v nem vice akci, zmenseni, vytvoreni apod. dal to odeslat ke zpracovani a vysledek: NTBR nenalezen ......
1. Acronis TrueImage umoznuje zalohovat aj adresare
2. nie atronix disk director ale Acronis Disk Director
3. nie NTBT ale NTLDR -myslim, ze tu chyba nebude v Acronise ale v zmene konfiguracie system\boot disk vplyvom prevedenych zmien (lahko sa da opravit)
Citace:
Původně odeslal mkmt
1. Acronis TrueImage umoznuje zalohovat aj adresare
2. nie atronix disk director ale Acronis Disk Director
3. nie NTBT ale NTLDR -myslim, ze tu chyba nebude v Acronise ale v zmene konfiguracie system\boot disk vplyvom prevedenych zmien (lahko sa da opravit)
1. nikdo netvrdil ze ne, na zalohovani adresaru a souboru je asi tak milion programu + ten vestaveny ve windows, ja jsem psal ze bych potreboval zalohovani celeho disku (tak aby se dal cely system obnovit treba z DVD) ale aby se daly vynechat urcite adresare