-
ICY DOCK elektronika
Odeslo mi ale mereni teplot. Vse je OK ale zjistil jsem ze do toho maleho svabu nejde napeti. Jake je napeti U2? Taky nemuzu zjistit kam vede ta vodiva cesta. Vede rovnou pod svab a pri propipani vsech bodu nic nenalezeno. Asi bude prepalena. Pripadne muze mi nekdo zjistit kam vede?
Oznaceni na mensim IO jeHT93LC46-A a A441G0141-7.
http://img254.imageshack.us/img254/4849/icy2ee.th.jpg
-
Re: ICY DOCK elektronika
93LC46 je nejaka seriova EEPROMka.
-
Nasel jsem datasheet. Je to programovatelny CMOS. To co jsem povazoval za vstup napeti je Chip select vstup. Otazkou zustava kam mel byt pripojen. Cesta se zda mrtva prepalena.
-
Je to oboustrany plosnak, fotecka druhe strany by nebyla? Mozna nam to odpovi i na otazku kam vede ta cesta co nikam nevede? :-)
Edit: Tak sem si to precetl poradne a ten chip select s nejvetsi pravdepodobnosti bude pripojen primo na zem (nebo pres odpurek na zem). Pouziva se to pro vyber pokud mas tech svabu vic na jedne sbernici, tak tomu se kterym chces komunikovat tuhle nohu uzemnis (programove z toho procesoru).
-
To, že se zdá CS přepálený se možná jenom zdá, nevěřil bych tomu, že by zrovna tento spoj měl být přepálený. CS není žádný napájecí pin, proud je cca řádu nA. U 93LC46 CS není negovaný, pro komunikaci s pamětí je třeba ho připojit k napájecímu napětí. Nemusí to ale být všelék, záleí na tom, jak původně ten řadič s tou pamětí pracoval. Každopádně by bylo vhodné sem umístit i fotku z druhé strany PCB.
-
Druha strana toho moc nerekne. Z druhe strany je LCD a jeho podsviceni takze toho moc videt neni. To CS musi byt k necemu pripojene.
-
A odkial vies, ze je problem prave v tom CS?
-
Nevim ale zrejmne to bude okolo toho obvodu. Vypada to ze by mel vyhodnocovat teplotu z termo odporu. Odpor je OK. Ale na displeji to ukazuje stale 10stC takze nekde nejdou data. K CS vede cesta ale nikam nevede. Takze usuzuji ze tam bude chyba.
-
EEPROMka slouzi pro ulozeni dat jako kalibrace atd. cili bych chybu asi taky hledal jinde. Jinak u techto epromek je CS aktivni v 1 a myslim ze bude asi pripojen k tomu velkemu svabu coz bude nejaky MCU s A/D prevodnikem kde by se mel delat ten prevod teploty spis nez v te pameti.
-
Skontroluj celu cestu od termistoru az po ten procesor (ci kam to pojde) - ci nie je niekde prerusena alebo skratovana.
-
Zkontroloval jsem celou cestu. Vysla mi trochu jina trasa. Oba konce termistoru vedou na vystupy velkeho cipu. takze je to neopravitelne. Dozvedel jsem se za by ten suplik mohl mit jeste zaruku. Takze to zkusim touto cestou. Diky za pomoc.