Re: Jaký CPU do cca 6000?
;)
Citace:
Původně odeslal pavsko
Poradte prosim, jaky CPU pro socket 939 je nejvyhodnejsi
nyni poridit tak max do 6500 Kc? Jedna se mi zejmena o
AMD 64 3500, co je lepší Venice nebo Manchester? A co Opteron 144?
A co třeba z druhé strany: Intel Pentium 4 630 3,0GHz 2MB 800MHz (cena cca 5600 Kč)?
Případně uvítám doporučení na vhodný MB cca do 3000,- Kč
Budu totiz měnit MB, abych měl PCIe a (soucasneho CPU se
zbavim) a potrebuji cenove dostupny procesor misto meho
dosavadniho AMD 64 3000 (ktery mam nyni nataktovany na
2,25 Ghz).
Předem dík moc všem za rady.
dve jadra za to pravdepodbne nekoupis takze pokud chces nejlepsi pomer cena/OCvykon s durazem na vykon tak urcite Opteron 144 a jete ti zbude.
pokud bys chtel nejlepsi pomer cena/vykon nekupujes 939 ale 754 + Sampron 64
No a bude to na práci nebo na hry? Ty Opterony 144 nejsou teďka už nic moc na OC, leda si vyhlídnout nějakej bazarovej kousek. Osobně bych si koupil A64 3200+ Venice nebo zkusil sehnat Opterona 146.
Citace:
Původně odeslal Perfect_
No a bude to na práci nebo na hry? Ty Opterony 144 nejsou teďka už nic moc na OC, leda si vyhlídnout nějakej bazarovej kousek. Osobně bych si koupil A64 3200+ Venice nebo zkusil sehnat Opterona 146.
i tak se da. ted se z druhe ruky prodavaj celkem dost. takze jestli to neni prekazka...
Mám to na hry (lítám simulátory) a potřebuju co největší výkon za daný peníz :-)
AMD 3200 má ale jen 2GHz - půjde taktovat výš? (AMD 3000 (=1,8 GHz ) mi teď doma běží na 2,25GHz).
Opteron 144 a má 1,8GHz ten že by měl horší taktovací možnosti? Myslím tedy ty, co se prodávají nyní. Že by nešel vytáhnout alespoň na 2,4GHz?
No a co ten AMD 64 3500 (=2,2GHz) abych šel na jistotu? A co je lepší Venice nebo Manchester?
Jukni po bazaru, některý kousky ať už 3200+ bo 144 jdou až ke 3 GHz. Venice je lepší.
momentálně se prodávají 144-ky série CAB2E, které jedou na 2,9GHz, což si myslím je dostatečný OC ,) chce to k němu ale DFI nf4ultra a dobrý chladič (xp120, akasa, scythe, ...).
Citace:
Původně odeslal vauxhall.uk
momentálně se prodávají 144-ky série CAB2E, které jedou na 2,9GHz, což si myslím je dostatečný OC ,) chce to k němu ale DFI nf4ultra a dobrý chladič (xp120, akasa, scythe, ...).
freezer 64 jim uz nestaci? memu suntu jo.;)
Stačila by na opteron 144 tahle deska za cca 3000 Kč?
DFI nF4 Ultra Infinity - nForce4 Ultra
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33129
I když bych raději SLI, ale ty zase DFI nedělá s NForce 4 Ultra (nebo je nForce 4 SLI stejně schopná na OC?)
Nebo se SLI až zase tak nevyplatí, když se začínají dělat grafárny se dvěma GPU na jedné desce?
Ta deska je v pohodě za ty prachy.
Citace:
Původně odeslal pavsko
Stačila by na opteron 144 tahle deska za cca 3000 Kč?
DFI nF4 Ultra Infinity - nForce4 Ultra
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33129
I když bych raději SLI, ale ty zase DFI nedělá s NForce 4 Ultra (nebo je nForce 4 SLI stejně schopná na OC?)
Nebo se SLI až zase tak nevyplatí, když se začínají dělat grafárny se dvěma GPU na jedné desce?
Nenapada me nic co by mel NForce 4 Ultra navic proti nForce 4 SLI. SLI deska je ale celkem zbytecnost pokud nechces lamat rekordy v 3D Marku. Usetreny penize bych radsi vrazil do zdroje nebo pameti.
Citace:
Původně odeslal perfect
Tady na foru nema do bazaru nejspis pristup. Ale jinak mas pravdu. Asi bych bral 3000/3200+ Venice a tu DFI.
Takže AMD 64 Venice (ať už 3000 nebo 3200) jsou obecně lépe taktovatelný než současný Opterony 144 co jsou teď na trhu?
Ked uvazujes o 3500+ tak to sa uz oplati si priplatit tisicku a kupit 3700+ s jadrom San Diego a 1Mb L2 cahe, vraj sa da aj dobre taktovat.
Citace:
Původně odeslal radone
Ked uvazujes o 3500+ tak to sa uz oplati si priplatit tisicku a kupit 3700+ s jadrom San Diego a 1Mb L2 cahe, vraj sa da aj dobre taktovat.
naco bude doplacat tisicku na 3700+, ked moze mat to iste jadro v opterone144 ???
imho nforce sli je ultra s moznostou sli, takze kludne do tej dfi chod
doporucujem opterona144, pri oc na 2.8ghz mas z neho amd-fx 57, ktoreho momentalna cena je 35.000, cize nie je o com 8)
Citace:
Původně odeslal tominek
freezer 64 jim uz nestaci? memu suntu jo.;)
ale to víš, že stačí, ale AC moc nemusím :) ten thermalright je ale výrazně dražší, tak je pravda, že by se to tím zbytečně prodražilo.
ad subject: takže jako optimální varianta se jeví Optík 144, DFI LP UT NF4U-D a chladič AC freezer64. k tomu bych hodil kingmaxy 433 (do 290FSB stačí) a kdyby to mělo jít výš, tak A-DATA vitesta 566 (s TCCD chipy). aneb za relativně málo peněz zaděláno na velmi pěknou muziku :)
Citace:
ale to víš, že stačí, ale AC moc nemusím :) ten thermalright je ale výrazně dražší, tak je pravda, že by se to tím zbytečně prodražilo.
vis co ja si taky myslel ze je to smecko ale po dvou mesicich pouzivani kdy me jede porad na nizke otacky (nevim na kolik to deksa stahuje) jsem naprosto spokojen. totalne neslysnej. idle 30 stupnu pri zatezi obcas pres 40. takze pohodka
Citace:
Původně odeslal tominek
vis co ja si taky myslel ze je to smecko ale po dvou mesicich pouzivani kdy me jede porad na nizke otacky (nevim na kolik to deksa stahuje) jsem naprosto spokojen. totalne neslysnej. idle 30 stupnu pri zatezi obcas pres 40. takze pohodka
mě to XP-120 se 120mm TT fanem chladí na cca 35 stupňů burn, ale dělá to docela rambajs. no ten AC64 nebude úplně špatná volba :) v každém případě se nevyplatí zalman. 7700 je hroznej hučák a moc jsem z něj nadšený nebyl :/ a za ty prachy co je, už je lepší vzít XP-120 s xilence fanem (dohormady cca 1,4k).
Citace:
mě to XP-120 se 120mm TT fanem chladí na cca 35 stupňů burn, ale dělá to docela rambajs. no ten AC64 nebude úplně špatná volba :) v každém případě se nevyplatí zalman. 7700 je hroznej hučák a moc jsem z něj nadšený nebyl :/ a za ty prachy co je, už je lepší vzít XP-120 s xilence fanem (dohormady cca 1,4k).
me se zas zda ze xilence fany hrcej. a byl sem prekvapenej recenzema co vysly nedavno na nejakem ceskem serveru. kazdopadne AC Freezer 64 (Pro) mohu s klidnym svedomim doporucit
CPU: a64 3200+ venice alebo opteron 144 cab2e tu v bazari sa nejake predavaju, su odskusane ze idu na 2,9ghz (pripadne opteron 146 alebo sd3700+)
MB: jednoznacne DFI bud LP ultra-D alebo infinity ultra
Citace:
Původně odeslal matooo
... pripadne opteron 146 ...
dotyčný nemá přístup do bazaru, takže ho odkazovat na ty CAB2E zde je zcestné.
koukám, že mu všichni cpete opt146, tak můžete být té dobroty a informovat ho, kde ho ještě mají skladem ,)
Citace:
Původně odeslal tominek
me se zas zda ze xilence fany hrcej.
no ty nové na tom nejsou tak špatně (red-black). objednal jsem si tuhle z Cybexu i ty celé černé a ty hrčej. ale ty dvoubarevné jsou cajk. akorát jsem zvědavej na životnost.
//edit: tak nee. nakonec to hrčení v přední části casu dělá staroch TT. už se mu trochu rozezněla ložiska. no jo. tak půjde ven. jinak i ty černé xilence jsou tedy tiché.
Citace:
no ty nové na tom nejsou tak špatně (red-black). objednal jsem si tuhle z Cybexu i ty celé černé a ty hrčej. ale ty dvoubarevné jsou cajk. akorát jsem zvědavej na životnost.
prave mam ty red-black. asi mam neco s usima. :confused:
Citace:
Původně odeslal tominek
prave mam ty red-black. asi mam neco s usima. :confused:
spíš blbý kousky. přeci jenom za ty prachy co to je to nebude mít úplně košér výstupní kontrolu ,) já jsem měl štěstí. jsou tichý, ale neuškodilo by jim, kdyby se dali trochu zregulovat :/ přeci jenom by mohli být ještě tižší.
Nevíte nahodou jak jsou na tom v porovnání s AC Fan Pro TC?
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Nevíte nahodou jak jsou na tom v porovnání s AC Fan Pro TC?
o poznání lépe, protože je reč o 120-tkách. jinak co se týká hlučnosti, je xilence velmi tichý.
test někde zde - http://www.google.com/search?hl=cs&q...tnG=Hledat&lr=
ale tady je to dost OT ... kdyžtak to přistě hoď do jiné sekce ,)