Nejlepší mainstreamová AGP karta - cena/výkon
Re: Nejlepší mainstreamová AGP karta - cena/výkon
to je vsetko zavysle od ceny ... a imho to nebeatne 6600GT alebo vo vyssej lige 6800GS (ktore je ale podobne virtualna ako ta x800 gto do agp)
AGP a dobrý poměr cena/výkon nejde dohromady..bohužel...kdo může, tomu doporučuju přejít na PCIe. AGP je mrtvé a podle mne to do budoucna jiné nebude. Cena, dostupnost, variabilita modelů.....v tom vše AGP jasně prohrává a neposkytuje už nic, kvůli čemu by člověk měl u AGP zůstávat.
Citace:
Původně odeslal Meridius
AGP a dobrý poměr cena/výkon nejde dohromady..bohužel...kdo může, tomu doporučuju přejít na PCIe. AGP je mrtvé a podle mne to do budoucna jiné nebude. Cena, dostupnost, variabilita modelů.....v tom vše AGP jasně prohrává a neposkytuje už nic, kvůli čemu by člověk měl u AGP zůstávat.
Neříkám, že AGP není mrtvé, ale bohužel existuje ještě většina takových, kteří AGP mají a u nichž lze životnost sestavy prodloužit pouhou výměnou grafiky. U těchto lidí znamená přechod na PCI-E rozhraní "pouhou" výměnu VGA, MB, CPU a někdy i zdroje, takže výsledkem je, že do toho musíš vrazit mnohem víc, než kdyby jsi koupil pouze tu grafiku. Samozřejmě musí tyto ostatní komponenty být trochu "na úrovni", aby byla sestava vyvážená, protože samotná grafika problém celkově slabého PC neřeší. Už to tu ale bylo mockrát probíráno, tak to nebudu zase rozpitvávat...
Starší X850... za cca 6500;-Kc by byla moje volba. Je to jedna z možností.
Sem tam se objeví i tu v bazárku.
N.8)
jak už psal MadCap...vše záleží na cěně...AGP je většinou dražší...ale v bazaru se dají výhodně sehnat modely X800/G6800 nebo ted taky vyšla 7800GT pro AGP...chce to všechno prozkoumat a pak si vybrat vhodnou