Zapnutí notebooku bez nutnosti rozevření?
Máte někdo zkušenosti se zapnutím notebooku bez nutnosti rozevření?
Doma budu používat notebook s externím monitorem, klávesnicí a myší. Nechci jej tudíž otevírat, jen připojit monitor a usbčka a zapnout. Problém je v tom, že dnešní notebooky mají zapínání uvnitř, tudíž přístupné až po rozevření.
Je možné to nastavit někde v biosu, že se má notebook zapnout např. ihned po zapojení do elektrické sítě? Nebo na nějakou klávesovou zkratku, apod. Díky za každou radu.
Re: Zapnutí notebooku bez nutnosti rozevření?
Toto mali dobre vyriesene IBM - vypinac zboku. Neviem, ci to este maju alebo to uz zrusili... Obavam sa, ze to budes musiet pred zapnutim otvorit. A este nastavit, aby to po zavreti nic nerobilo.
ibm to mali hodne davno, vsetky nad T/R/X/A2+ to maju uz pod deklom, pocita sa s tym, ze pre stolne pouzitie budes mat aspon minimalny replikator, ktory na sebe ma vypinac (ten replikator stoji par korun dnes, 20-40E v nemecku)
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Toto mali dobre vyriesene IBM - vypinac zboku. Neviem, ci to este maju alebo to uz zrusili... Obavam sa, ze to budes musiet pred zapnutim otvorit. A este nastavit, aby to po zavreti nic nerobilo.
jj, to vím. Měl jsem kdysi Ibm 600E, ten to měl na levé straně.
Dnes už to žádný noťas nemá.
Citace:
Původně odeslal MadCap
ibm to mali hodne davno, vsetky nad T/R/X/A2+ to maju uz pod deklom, pocita sa s tym, ze pre stolne pouzitie budes mat aspon minimalny replikator, ktory na sebe ma vypinac (ten replikator stoji par korun dnes, 20-40E v nemecku)
Replikátor je pro každou značku různý?
Myslím, že ano. Nemáš nějaký link na shop, kde by se to dalo koupit?
Díky.
Vacsina dnesnych lacnych notebookov ma dalsi problem - ziadny replikator/dock pre ne neexistuje a ani sa tam neda nikde pripojit.
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Vacsina dnesnych lacnych notebookov ma dalsi problem - ziadny replikator/dock pre ne neexistuje a ani sa tam neda nikde pripojit.
HP a tusim ze aj Rka od IBM su svetle vynimky ;)
a link? najdi si notebook a skumaj dalej ci ma replikator ... hladat vie kazdy
Citace:
Původně odeslal MadCap
HP až od řady nx6120, řada nx6110 nemá možnost připojit replikátor portů
Každý notebook má většinou mechanické čidlo, popřípadně optické. Já jsem to taky chtěl a na svém notebooku jsem normálně odpojil kablík a bylo to. Pak jsou rovnou na desce a to bych vypájel. Nebo bych napájel externí spínač, abych to mohl zapínat a vypínat z venku. pokud to fakt potřebujesš tak se na záruku vykašli. Softwarove jsem jeste neslysel, ze by to slo.
Napada me maximalne nejaka krabicka co by umela vyslat WoL signal sitce, ale asi nic takoveho neni :)
Citace:
Původně odeslal VitaCZ
Každý notebook má většinou mechanické čidlo, popřípadně optické. Já jsem to taky chtěl a na svém notebooku jsem normálně odpojil kablík a bylo to. Pak jsou rovnou na desce a to bych vypájel. Nebo bych napájel externí spínač, abych to mohl zapínat a vypínat z venku. pokud to fakt potřebujesš tak se na záruku vykašli. Softwarove jsem jeste neslysel, ze by to slo.
Do notebooku právě kvůli záruce vrtat nebudu, potřebuji nějaké externí řešení ;)
Citace:
Původně odeslal MadCap
jj, napr. tento