Re: Overclocking u X1600pro
Citace:
Původně odeslal maniak
Čau ludia.Prosim vas ak mate niekto tuto kartu a podarilo sa vam ju taktonuť napište mi pls na kolko Core a aj Memory.Ja by som sa do toho pustil tiež no neviem kde siahgaju medze.....myslim že XT snej asi neurobim tak pište čo sa vam podarilo diks. :)
wtf? tak to proste vyskusaj, aj tak je tvoja karta unikat, tak isto ako vsetky ostatne ... mas ATI takze ATI tool ti veeeelmi pomoze ...
Citace:
Původně odeslal maniak
Čau ludia.Prosim vas ak mate niekto tuto kartu a podarilo sa vam ju taktonuť napište mi pls na kolko Core a aj Memory.Ja by som sa do toho pustil tiež no neviem kde siahgaju medze.....myslim že XT snej asi neurobim tak pište čo sa vam podarilo diks. :)
Tu kartu nevlastnim, ale nasiel som daco na nete:
Pozri si http://www.vr-zone.com/?i=3092&s=8 OC 653/724MHz, ale ta karta bola dodavana so Zalmanom. Ty si na tom ako s chladenim?
XT z nej urcite neurobis, pamate ta daleko nepustia...
Skusal som ATI TOOL aj ATI Tray Tools no pri auto overclocking to nic nerobi,ani pri manualnom over.(resp. pri ATI tool - nedetekuje ani frakvencie karty,a ked dam Find Max Core alebo Find Max Mem - cierna obrazovka a nic, pri ATI Tray Tools otvorim 3D Renderer dam find max GPU alebo MEM a nic,renderer zastane, a program nareaguje. Neviete v com to moze byt?
(Sapphire Radeon X1600Pro 256MB DDR2)
taktuj pomocou RivaTuner, sice nema autodetekciu max core a memory ako AtiTool ale je to ovela lepsi programek ;)
Jediná možnost jak tuhle kartu přetaktovat je, stáhnout ATI Tools 25 b12, ta už nataktuje i paměti. Overclocking je na těchto kartách LOCK ;) . Pozor na přehřívání o kterém jsem četl na některých diskuzních fórech. Ono je to tím, že si karta sama reguluje otáčky ventilátoru a jestli se nepletu, tak tam bylo při 80*C asi 39% otáček :D . To všechno se dá též opravit prostřednictvím ATI Tools.
Bez jakékoliv modifikace s def. chlazením ji mám zatím na 500/810@615/854. Za ty prachy to není tak špatná volba (snad).
EDIT: Tak jsem dnes ještě trochu taktnul paměti a zatím jsem kartu nechal 600/900. Jestli se neukáže nějaký problém, tak na tyhle hodnoty hodím BIOS.
Dakujem, skusim si stiahnut tu ver.ATI Tools a odskusam to
kde presne v ATI Tools sa nastavuju otacky ventilatora, je to mozne?
Citace:
Původně odeslal merk
kde presne v ATI Tools sa nastavuju otacky ventilatora, je to mozne?
Klikni na "Settings", chod do "Fan Control" a tam si mozes nastavit stalu rychlost, alebo dynamicke zrychlovanie podla teploty.
Hm, zaujimave, stiahol som poslednu verziu ATI Tools 25 b13 a znovu ten isty problem dam Find Max Core alebo Find Max Mem - cierna obrazovka a nic, restart PC. ako je to mozne ze vezia ATI Tools 25 b12 to nerobi a novsia ano?
Citace:
Původně odeslal merk
Hm, zaujimave, stiahol som poslednu verziu ATI Tools 25 b13 a znovu ten isty problem dam Find Max Core alebo Find Max Mem - cierna obrazovka a nic, restart PC. ako je to mozne ze vezia ATI Tools 25 b12 to nerobi a novsia ano?
Tezko rict, ale kazdopadne mi to dela to same co tobe. Nejaky bug.
Citace:
Původně odeslal merk
Ted jsem zkousel ATI Tools 25 b14 a cernou obrazovku jsem mel jednou kdyz jsem pri testovani artefaktu zaroven rucne nastavil frekvenci.
Jinak tou b14 to pretaktovat jde, kartu mam teprve den, zatim jsem zkousel 580/440(880), narust vykonu je ale na moji sestave uz jen marginalni, z 3890 3dMark2005 na 4190 (coz neni ani 10%). Mam Hynixy 2.5ns. Jadro se drzelo kolem 60 stupnu pri 100% fanu.
Vzhledem k tomu ze moji stare karte 9500Pro jsou prave 3 roky (pri oc 2400 v 3dMarku2005) tak jsem od mainstreamove karty o dve generace novejsi cekal trochu lepsi vykon nez ty ~4000, ale za ty prachy proc ne... v podstate koruna za bod v 3dMarku2005.
Tak jsem na 610 jadro / 441 (882) pameti, 3dMark05 4347. Jadro je bez artefaktu i pri 625 ale uz jde pres 70 stupnu.
Z toho jak 3dMarkovy vykon jeste celkem leze nahoru pouze pri zvysovani frekvence jadra je videt ze karta neni v tech 1024x768 bez AA limitovana 128bitovou sbernici a propustnosti pameti.
Puvodne jsem chtel do AGP 12 pipovou GF6800 s DDR ale X1600Pro je srovnatelna karta za znatelne lepsi cenu. 6800GS do AGP uz je cenove dost mimo. X1600Pro ma navic AVIVO s kompresi videa, takze spokojenost.
Ja som nataktoval MSI X1600 Pro 256MB na 640/880 ale bolo to uz na hranici, pouzivam 610/860, to ide v pohodke. Na VGA mam celomedeneho zelmana VF7000 Cu.