Re: Via KT133 max 130Gb disk
mrkni na stranky vyrobce disku mel bys tam najit utilitu ktera zpristupni cely disk na starych systemech i bez podpory biosu
Citace:
Původně odeslal Strby
mrkni na stranky vyrobce disku mel bys tam najit utilitu ktera zpristupni cely disk na starych systemech i bez podpory biosu
Jasne koukal jsem a nasel. Problem je v tom ze Windows disk nasly a uz naformatovaly takze tyhle utility mi nepomuzou. Me hlavne zajima: Jak funguje detekce disku Woknama a jestli to memuze zpusobovat nestabilitu popride co ji muze zpusobovat?
Citace:
Původně odeslal Martin Šrámek
Ahoj mam desku s VIA KT133 Lucky Star. Nemuzu sehnat novejsi bios aby deska videla muj 160Gb disk cely ,vidi jen 130gb coz je omezeni biosu. Nesrovnalost mam v tom ze Win Xp uz pi instalaci videly disk cely. Pro instalaci jsem priradil na disku 10Gb a potom ve spravci disku uz v Xp naformatoval zbytek do 160Gb, vse bez problemu. Chci se zeptat z ceho Windows ctou velikost disku?
Dufam, ze mas SP2 (ak nie, tak ho nainstaluj). Skus zaplnit disk az do konca nejakymi datami (ak tam mas nieco dolezite, tak to predtym zalohuj). Ak ti to neprepise zaciatok disku (to poznas tak, ze ti to uz nenabootuje), tak by to malo fungovat OK.
Citace:
Dal mam problem ze pocitac je podivne nestabilni. Prime Torture test v pohode 6 hodin, MemTest taky, stejne jako v 3DMark2001 10x po sebe a vse OK, a pak to Win treba po hodine zatuhne. Popripade pri hrani stary nenarocny hry jde do "modry".
Nenafukuju sa kondenzatory? Zdroj je dobry?
Citace:
Nemuze to nejak souvicet prave s tim diskem? Disk je Seagate 160gb 8Mb cache.
Diky
Nie, nemoze.
BTW. Pokial viem, tie utility (EZ-BIOS, DriveManager) nie su pre disky nad 128GB.
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Dufam, ze mas SP2 (ak nie, tak ho nainstaluj). Skus zaplnit disk az do konca nejakymi datami (ak tam mas nieco dolezite, tak to predtym zalohuj). Ak ti to neprepise zaciatok disku (to poznas tak, ze ti to uz nenabootuje), tak by to malo fungovat OK.
Nenafukuju sa kondenzatory? Zdroj je dobry?
Nie, nemoze.
BTW. Pokial viem, tie utility (EZ-BIOS, DriveManager) nie su pre disky nad 128GB.
Diky za rady
Ty kondiky jsou v pohode, a zdroj jsem taky zkousel jinde a byl v pohode.
S tim prepsanim zacatku disk to jsem nevedel, ze to takhle muze fungovat,ale predtim si musim zazalohovat taky OS.
No mival jsem taky desku s KT133 a v WXP mi to proste nekdy vytuhlo, nevedel jsem proc, ve W98 to bylo naprosto stabilni. Pak jsem upgradoval ...
Vypni vsechny mozny nastaveni v BIOSu co ovlivnuji vykon - tzn stahnout casovani pameti a taky PCI Delay Transaction.
Mas SB ''VT82C686A'' nebo ''B'' ?
B bylo u maloktere KT133, takze tipuju Acko.
686B jse měl na své Abit KT7E NB KT133E v poho šlapající na 150FSB :))))
Citace:
Původně odeslal mISHA
B bylo u maloktere KT133, takze tipuju Acko.
Znackovejsi prestali desky s s KT133(A) distribovat (protoze pomer mezi cenou KT133 a napr KT266 nebyl neadekvatni) ale vetsina levnych vyrobcu uz pouzivala zbytky a utocila na skupinu zakazniku "kazda koruna dobra" Videl jsem par takovych Luckystaru a nejaky Elitegroup jinak bych se neptal ;-)
Co je to presne zac?
Je to L7VAT+
Citace:
Původně odeslal -HoNY-
Znackovejsi prestali desky s s KT133(A) distribovat (protoze pomer mezi cenou KT133 a napr KT266 nebyl neadekvatni) ale vetsina levnych vyrobcu uz pouzivala zbytky a utocila na skupinu zakazniku "kazda koruna dobra" Videl jsem par takovych Luckystaru a nejaky Elitegroup jinak bych se neptal ;-)
Co je to presne zac?
Je to L7VAT+
Je to presne K7VAT+