1 Příloh-a(y)
Fortissimo 4 TOSLINK -> receiver = orezavani zacatku zvuku
Mam propojenou zvukovku pomoci optickeho kabelu (spdif/toslink) s receiverem a mam nasledujici problem. Pokud je ve zvuku priblizne dvouvterinova pauza, tak je nasledujici zvuk nepatrne oriznuty o zacatek (odhaduji tak o 0,2-0,3 vteriny).
Prisel jsem na to, kdyz jsem poslouchal jazykovy kurz, kde reknou anglicke slovicko, potom je chvilku pauza a potom reknou ceske slovicko. Problem byl v tom, ze tomu ceskemu jsem dost casto nerozumel, protoze byl uriznuty zacatek (napr. "protoze" se oriznulo na "toze").
Je to slysel take ve hrach, kdyz je uplne ticho a vystrelim, tak nekdy ani neslysim ten prvni vystrel.
Mate pro to nekdo nejake vysvetleni nebo reseni?
Kdyz pripojim receiver analogove, tak se problem neprojevuje.
Komponenty: Fortissimo 4 -> TOSLINK kabel (6m) -> Harman/Kardon AVR 130
Chtel bych take poprosit nekoho kdo ma pripojeny pocitac receiver pomoci spdif o vyzkouseni prilozeneho WAVu. V souboru jsou dve vteriny ticha a potom 0,2 vteriny pipnuti (5x se opakuje). Kdyz si tenhle soubor prehraju pomoci TOSLINK, tak neslysim vubec nic :-( Kdyz ho prehraju analogovou cestou, tak slysim zretelne pipnuti kazde dve vteriny.
Re: Fortissimo 4 TOSLINK -> receiver = orezavani zacatku zvuku
Neco podobnyho se mi stavalo, kdyz jsem mel propojenou zvukovku Creative Audigy 2 NX USB optickym kabelem do Logitech Z 5500. Analogem to jelo v pohode,ale u digitalu bylo na zacatku vzdycky maly zpozdeni. Tedka mam zvukovku M-Audio Transit USB a jak analog (JACKem do sluchatek), tak digital (TOSlink) jedou bez problemu. Myslim, ze tohle ovlivnis nastavenim latence. U ty Creative tam tohle vubec nebylo, u M-Audio to je, ale zatim jsem to nijak nenastavoval - nebyl duvod. Zkus teda projet nastaveni.
btw: U her je vzdycky lepsi analog - treba uz jen kvuli EAXu.
Audigy2 - SPDIF out - digital coax 5m - Yamaha RX-V450
prehrava v pohode (5x pipnuti)
karta vypina spdif transmitter po tech 2s ticha a nez se receiver lockne na novy stream, ztrati se ten zacatek.. doporucuju preflashovat kartu na Prodigy a pouzivat od nej ovladace, ktery to delat nebudou.. prijdes o analogove i/o ale digital out budes mit perfektni..
Diky, to prefleshovani+ovladace Prodigy opravdu pomohly, zvuk uz se neorezava, ale narazil jsem na problem s AC3 zvukem, je cca 2x rychlejsi.
Flashoval jsem pouze tak, ze jsem spustil eeprwa.exe.
Pujde s tim neco udelat? Mam spustit jeste eeprw.exe z te druhe slozky? Pokud ano, kterou volbu mam potom zvolit? At prohlizim zvukovku sebelepe, nemuzu tam nikde najit stejne soucatky, ktere jsou popsane v ReadMe.txt.
Na te moji karte je:
VIA ENVY24HT VT1724-0421CD
1. krystal: SKC22.579M4
2. krystal: SKC49.152L4
WM8776
WM8766
jj je to kryatalama...
na vzorkovacku 44.1 mas krystal 512xFs a na 48 mas 1024xFs
nevim presne tedka jaky ten Glassmaniv flashovac ma moznosti, ale budes muset tam flashnout bios pro 49.152 MHz krystal. Dalsi varianta samozrejme je krystal vymenit, maji ho myslim i v Gesu a je to easy.
zkus nejakou jinou kartu z baliku, revo nebo waveterminal.. staci prejmenovat prislusny soubor na eeprom.ini.. wt192x bude fungovat..
Dekuji za radu. Ted uz mam z Fortissima M-Audio Revolution 7.1, pouzivam M-Audio ovladace a hraje to tak jak ma.
Analogove vstupy a vystupy ted nefunguji vubec (s prodigy biosem fungoval navic jeste analogovy vystup na predni bedny).