Game port na DFI LP UT NF4 Ultra-D
Ahoj vsichni,
mam takovy mensi problem, zakoupil jsem desku DFI LP UT NF4 Ultra-D a Opterona 144 a neuvedomil jsem si, ze na ni neni game port ani jako konektor na desce. Jelikoz ted nejak nejsou penize na vymenu vsech hernich zarizeni za nove USB verze, tak jsem se to snazil resit pridanim stare PCI zvukovky. Instalace probehla bez problemu. Zvukovka funguje ale game port ne a ve spravci zarizeni hlasi, ze neziskal dostatek volnych prostredku. Protoze se to nehada s jinym zarizenim, tak se ani neda vypnout automaticka konfigurace a nastavit to rucne. Problem pretrvava i po zakazani jinych zarizeni jako usb a druhy sata radic. Za napady a rady dekuji.
Re: Game port na DFI LP UT NF4 Ultra-D
Nefunkcnost game portu je znamy problem nVidia chipsetov...
A nejake blizsie detaily nie su? Aspon ci to nVidia hodla nejak vyriesit
To uz na nForce2 neslo... Uz sa tu o tom pisalo, skus pohladat.
Zkus treba jinou zvukovku. Ja mam gameport na audigy a normalne funguje (nF3 deska) a fungoval i na nF2..stejne tak funguji i integrovane gameporty.
Je inac zaujimave ze napr taka Asus A8N-E (a tusim vsetky nForce od nich)ma gameport na doske a aj v baleni to ma, sa mi zda divne to tam davat ked to nejde, nie?
Pokial sa dobre pamatam, tak to nefunguje na zvukovkach, ktore maju natvrdo adresu 200h-207h (co je adresa standardneho gameportu). Ten chipset pravdepodobne na tej adrese nieco ma a neda sa to uplne vypnut (mozno prave integrovany gameport). Na niektorych zvukovkach sa ta adresa da menit, takze to funguje.