Při puštění PC a to jěště jen někdy, se z HDD (je to Segate 80GB ST3802110A) začnou vydávat šílené zvuky, přirovnal bych to k cirkulárce a to po dobu než se načtou Windows, a potom jede zase v pohodě.
Setkal jste se s tím někdo?
Printable View
Při puštění PC a to jěště jen někdy, se z HDD (je to Segate 80GB ST3802110A) začnou vydávat šílené zvuky, přirovnal bych to k cirkulárce a to po dobu než se načtou Windows, a potom jede zase v pohodě.
Setkal jste se s tím někdo?
zálohuj si data a čekej kdy ti disk odejde do věčných lovišť
Joo, setkal... u svýho starýho WD... Přijel jsem z Německa a disk zněl divně a jelo to "Trochu pomalejc"... Pak jsem jel ještě na další týden jinam, po příjezdu nenabootovaly ani Winy, tak sem zachránil co se dalo a další den už disk nenajel nikam... Doporučuji pro klid duše výše uvedené - zálohu dat... a peněz na novej disk, kdyby něco :)
Zkus se ve Widlích podívat do prohlížeče událostí, posekce Systém - pokud tam bude moc červených zázánamů na téma disk, je to jistota. Přesně takhle nám v práci odešel disk - během cca půl dne, ještě že byl jen systémový.
O data mi ani nejde, ten disk je asi dva měsíce starej...
To jsem zvědavej jak vyřešej záruku:-/
Citace:
Původně odeslal NMS
Funguje bez sebemenší závady, jenom prostě někdy při spuštění začne takto řvát.Je to cca jednou za tejden...
Asi zle lozisko. Mne to obcas robi WD 1.2GB, co mam na testovanie. Zrazu zacne vydavat ten zvuk (nie po zapnuti, ale hocikedy) a potom postupne prestane - ale stale funguje bez problemov.
Při běhu to nikdy neudělá, jen při spuštění a to ještě jen někdy.
Pravděpodobně to bude ojedinělá závada která se stává jednou za deset let:-/
Tohle nam udelal v prac WD300BB, bohuzel neslo zachranit nic. Budto je to zaseknute lozisko a nebo poskozeny vinuti motoru, ci ovladaci elektronika. Neskutecne to jeci. Kdyz sme ho ze zvedavosti rozebrali tak se plotna otacela dosti mensimi otackami nez tech 7200 co mel mit, po 30s se vzdy vypne.
Pokud ti ten disk jeste jede, rychle prehraj data a udelej si z nej exponat do vitrinky. A delej rychle... Nak