Právě dnes se mi vrátil z reklamace můj R9800Pro (HIS) a teď jsem si všiml v rivatuneru a ati tray tools podivných taktů téhle karty. Podle BIOSu má čip 324MHz a paměti 290MHz. R9800Pro ale má mít takty 380/680 MHz. Je to opět důvod na reklamaci?
Printable View
Právě dnes se mi vrátil z reklamace můj R9800Pro (HIS) a teď jsem si všiml v rivatuneru a ati tray tools podivných taktů téhle karty. Podle BIOSu má čip 324MHz a paměti 290MHz. R9800Pro ale má mít takty 380/680 MHz. Je to opět důvod na reklamaci?
Podla mna urcite, skus to este prebehnut nejakym 3DMarkom kolko budes mat bodov, ak menej ako si maval predtym tak mas istotu ze to oba programy ukazuju spravne takty. Zrejme ich oprava spocivala v podtaktovani karty...
EDITED 1x
324/290 je min nez r9700pro - kdyz nastavis v rivatuneru tech 380/340, tak to funguje?
Kazdopadne, i kdyby to fungovalo na tech taktech, co ma mit R9800PRO, tak je to duvod k reklamaci... karta ma jine nastaveni, nez udava vyrobce a z toho vyplyva i nizsi vykon.
Jen aby to nebyl nejaky zakukleny R9800SE napriklad...jakou to ukazuje sbernici? Prectes z pametovych chipu casovani? Nak
nevypadá to že je to PROčko...vážně to možná spletli a dali ti nějakou R9800SE...a jasně že v RivaTuneru bude mít na 90% 256bit...protože R9800SE se 128bit nemá paměti do L.....spíš zkontroluj pipelines jestli 4 nebo 8 :-)
Zkontroloval jsem, v rivatuneru ukazuje 8 pipelines, originál takty 324/290 MHz. Při tomto nastavení mi dává 4980b 3DM03, zkoušel jsem taktovat a zvládá takty 430/375 MHz, při těchto frekvencích dává 6150b v 3DM03. Karta je R9800Pro, ale BIOS je tam asi nějak upravený na jiné frekvence. Nikdy jsem se s tím nesetkal, je to nějaká rarita.
takty dava celkem slusny, takze spis zalezi na tom, jestli chces zazit dalsi reklamaci a mit kartu s default taktama, nebo si to v biosu upravit a fungovat na ni...
Vypada to na nejakou haluz u vyrobce ;)
Tak v tom případě bych si to nechal...kde máš záruku, že ti nová s ''dobrejma'' taktama pojede na těhle frekveních...ovšem nabízí se otázka zda když se stane něco s touhle, aby ti uznali reklamaci...z důvodu že si šahal do biosu karty a měnil frekvence...:-)
a aky je problem tam zase flashnut povodny? ziadny ...
Jistěže bych si ji nechal, není problém BIOS upravit. Ale pořád doufám, že když ji donesu na reklamaci, tak mi ji vymění za lepší model. V Levi se už tento Radeon delší dobu vůbec neprodává, takže nějaká naděje tu snad je...
Ja reklamoval HIS 9800PRO a vratili mi penizky.... a plnou cenu. Takze mas solidni sanci... ale technik v levi by mohl vzit bios, flaknout tam default hodnoty R9800PRO a vratit ti uthle kartu a jsi tam kde jsi
A v jakym obchodě už ti daly peníze...podle ceníku to všude vypadá, že ještě pár kousků skladem maj.Citace:
Původně odeslal Rabban
Matio: pochybuju, že bys dostal ještě lepší model...přeci jen 430/750 na R9800Pro patří k těm lepšim... moje dávala 405/750...co si pamatuju tak výrazně lepšího OC dosahovaly karty od firmy Hercules...tam to bylo třeba i 470-490/780-800...
Primo levi int.
Jinak velmi dobre takty davaly pozdejsi modely, protoze se tam dostavaly jadra z 9800XT
Herculesy byly dost dobré na taktění, ale jinak doporučuji si tuto kartu nechat a být vděčný za to, jak to chodí...Citace:
Původně odeslal Matio
N.8)
Ok. díky.
jeste jedna vec... z jakeho duvody jsi ji reklamoval? ja jen jestli ti nedali puvodni jen s upravenym biosem
Určitě mi nedali původní. Tu první jsem reklamoval z toho důvodu, že jsem ji přetaktoval, ale hlavně jsem udělal Vmod pamětí a GPU a tento nevydržel a shořel. Taky původní měla jádro R350, zatímco tato má R360. Vypadá úplně nově, jako by nebyla nikdy použita.
TAK to máš celkem štěstí, že ti vzlai V-mod...a odpálenou kartu...to technik byl asi nějakej lamer - bejt tebou tak se v tom už moc nevrtám a jsem spokojenejCitace:
Původně odeslal Matio
No nevím, jestli byl technik lamer, v Levi mi řekli hned, že mají podezření na neoprávněný zásah, ale že tu kartu pošlou pro jistotu do Taiwanu nebo kde se to vyrábí. Čekal jsem 3 měsíce a najednou se ozvali, že reklamaci uznávají a dali mi tuhle..
Takty: jadro 325 MHz, pameti 290 MHz(580 DDR) odpovidaji specifikaci Radeon 9800 (nonPro). Zrejme na PCB 9800Pro nahrali bios 9800Citace:
Původně odeslal Matio