-
Prachovy filter - ano ci nie?
Jeden kamarat mi povedal ze mam vsetky filtre vyhodit, komp bude lepsie chladeny a proste ho budem castejsie vysavat.
Tak by som sa spytal ci pouzivate prachove filtre, ak ano, aky typ je najlepsi - latka, molitan, nieco ine? Ci a ako sa casom zhorsuje nasavanie vzduchu, pripadne meni zvuk s pribudajucim prachom?
-
Re: Prachovy filter - ano ci nie?
natazena puncocha.. je to super, ale musi se to dost cistit.
-
Ak už filter, tak určite nie molitan ani látku, znížilo by to rapídne prietok vzduchu a molitan má navyše zásadnú nepriaznivú vlastnosť - statická elektrina, čo by mohlo urobiť viac škody ako úžitku. Silonka je celkom fajn a hlavne lacné homemade riešenie. Mal som porobené z nej filtre v minulom compe, ale väčšinu času bol comp bez filtrov, to keď sa mi ho chcelo pravidelne vysávať.:rolleyes:
V súčasnom compe mám origoš vodouumývateľné filtre, tie sú very good. Nezbadal som rozdiel v teplotách, či fany nasávali bez alebo s filtrami.
-
to Bikermotyl: Predopkladam, ze se tvoje skusenost s tvymi orig. filtry mohla shodovat s temito alu:
http://www.tntrade.cz/shop/index.php...e&PRODUCER=177
-
S týmito Alumino filtrami skúsenosti nemám. Tie čo mám v compe sú spletané z umelých vláken samozrejme kruhového priemeru bez akéhokoľvek náznaku hrany, čo je dosť dôležité z hľadiska prevencie pred rušivým zvukovým efektom.
Ak budú vlákna aj u tých Alu kruhové a nie extrémne husto spletané, čo nie je uvedené v popise ani na stránkach výrobcu, mohla by to byť dobrá voľba. Osobne by mi ale dosť vadilo, že sa montujú priamo na fan, takže pri každom dôkladnom čistení sa musí demontovať aj fan.:(
-
ak mas pocitac na stole, tak prachovy filter nepotrebujes - podstatne menej prachu a svinstva sa donho dostava. Ak ho mas na zemi, tak je to podstatne horsie, lebo sa nasava nielen prach, ale aj spina zo zeme. Ja mam pocitac na zemi, ale filtre nepouzivam, ventilatory som zredukoval na minimum vodnym chladenim. Ale ta silonka sa mi zda ako dobry napad a lacny - no nekup to :p
-
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal Bikermotyl
Ak už filter, tak určite nie molitan ani látku, znížilo by to rapídne prietok vzduchu a molitan má navyše zásadnú nepriaznivú vlastnosť - statická elektrina, čo by mohlo urobiť viac škody ako úžitku. Silonka je celkom fajn a hlavne lacné homemade riešenie. Mal som porobené z nej filtre v minulom compe, ale väčšinu času bol comp bez filtrov, to keď sa mi ho chcelo pravidelne vysávať.:rolleyes:
V súčasnom compe mám origoš vodouumývateľné filtre, tie sú very good. Nezbadal som rozdiel v teplotách, či fany nasávali bez alebo s filtrami.
Vodou umyvatelne filtre su dnes asi najlepsia kupa ak nepozerame na home made riesenia ako silonky a pod.
Tieto mriezky s omyv. prachovou vlozkou si ludia dost pochvaluju
-
kde se da takovej omyvatelnej filtr sehnat?
je to treba tady toto?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26783
-
Citace:
Původně odeslal Skodik
natazena puncocha.. je to super, ale musi se to dost cistit.
souhlasim, pouzivam ji uz dlouho - vyhodou je, ze se nemusi vubec cistit. kdyz se zadela, tak proste pouzijes jinou - chce to mit jen doma zenstinu s dostacujici spotrebou puncoch :)
-
Citace:
Původně odeslal riksa
souhlasim, pouzivam ji uz dlouho - vyhodou je, ze se nemusi vubec cistit. kdyz se zadela, tak proste pouzijes jinou - chce to mit jen doma zenstinu s dostacujici spotrebou puncoch :)
No ale to je pro me vice pracne nez zajit na balkon a vyfoukat to, staci pusou.. mam to behem 10s i s cestou :)
-
Ked uz sme pri tom nie je to za jedno ci vycistim filtre, alebo raz za cas povysavam komp?
Mozem mat aj milion filtrov, proste tie najmensie ciastocky prachu (tie co sa ani povysavat bez kefky nedaju), tie proste casom prilipnu vsade v kompe.
-
A co takhle hadr z nanovlaken? ;-) Pak tam nebudou ani viry. :-D
-
-
Citace:
Původně odeslal GABO
Vodou umyvatelne filtre su dnes asi najlepsia kupa ak nepozerame na home made riesenia ako silonky a pod.
Tieto mriezky s omyv. prachovou vlozkou si ludia dost pochvaluju
Hmm ... tak presne tohle jsem mel na chladici cpu a teplota mi vylezla asi o 5 stupnu pri burnu ... takze ja si to teda urcite nepochvaluju ... jinak v kejsu mam pred intake fanem takovou jemne tkanou mrizku z umelych vlaken ... jemny prach to nechyti, ale vzhledem k tomu, ze ji musim co mesic vyklepavat tak toho pobere celkem dost
-
Citace:
Původně odeslal jaluvkap
...tak presne tohle jsem mel na chladici cpu...
To snad nie, ...a ja som si myslel ze som technicky antitalent.
-
Citace:
Původně odeslal jaluvkap
Hmm ... tak presne tohle jsem mel na chladici cpu a teplota mi vylezla asi o 5 stupnu pri burnu ... takze ja si to teda urcite nepochvaluju ... jinak v kejsu mam pred intake fanem takovou jemne tkanou mrizku z umelych vlaken ... jemny prach to nechyti, ale vzhledem k tomu, ze ji musim co mesic vyklepavat tak toho pobere celkem dost
Este raz si precitaj po sebe co si napisal ... ty si mal na CPU chladici mriezku s filtrom prachovym?
-
Citace:
Původně odeslal GABO
Este raz si precitaj po sebe co si napisal ... ty si mal na CPU chladici mriezku s filtrom prachovym?
Jo mel ... nejak nechapu, co na tom nechapes ...
-
Citace:
Původně odeslal jaluvkap
No, asi seš jedinej, kdo v tom vidí nějakej smysl... Tyhle filtry by měly bejt na intake FANech... Na CPU je ti docela k ničemu.
-
Citace:
Původně odeslal jaluvkap
A co te k tomu vedlo? nechtel jsi mit spinavy chladic na CPU?
Mezi nami...prachovy filtr patri na fany pro nasavani vzduchu do case ;-)
edit: aha, pozde...
-
Citace:
Původně odeslal miLLs
A co te k tomu vedlo? nechtel jsi mit spinavy chladic na CPU?
Mezi nami...prachovy filtr patri na fany pro nasavani vzduchu do case ;-)
edit: aha, pozde...
Presne tak ... on se totiz slk900a sakra rychle zanasi ... jeste kdyz na nej mas windtunnel na ktery ten filtr nesezenes ... ale slo mi tady o neco uplne jineho a to o to, ze ten typ, co si lidi podle GABA pochvaluji (viz. obrazek) sakra snizuje prutok vzduchu ... chjo, ze jsem nedrzel hubu
-
Aha tak :) postoval som tu jeden prispevok ale mi ho akosi nepostlo ? ale nevadi. Islo mi len o to ze proste s tym treba sakramentsky pocitac ze to znizi prietok a samozrejme teplota pojde hore. Co sa tyka toho drzania huby...uplne v pohode vsak diskutujeme ci nie? ;)
-
vzhledem k tomu jaky je nazev threadu musi rict ze NE.
nevim jak je to mozne vzhladem k tomu jaky tu mam bordel ale v kompu prach temr nemam. asi to trosku souvisi s tim ze neni primo na podlaze...
... proste me filtr prijde jako uplna zbytecnost. PC cistim maximalne kdy vyndavam neco k reklamaci;) a vetsinou je tam i cisto
-
Citace:
Původně odeslal tominek
vzhledem k tomu jaky je nazev threadu musi rict ze NE.
nevim jak je to mozne vzhladem k tomu jaky tu mam bordel ale v kompu prach temr nemam. asi to trosku souvisi s tim ze neni primo na podlaze...
... proste me filtr prijde jako uplna zbytecnost. PC cistim maximalne kdy vyndavam neco k reklamaci;) a vetsinou je tam i cisto
nejde prece o cistotu - jde o funkcnost. kdyz mi ucinnost chladice s jemnym zebrovanim klesne o 2 a vice stupnu, tak prece neni neco v poradku.
2jaluvkap: slk900 mam taky a bohate postaci ten filtr (resp. puncocha) tam, kde je intake vzduchu (mam jen outtake fany)
-
Citace:
Původně odeslal riksa
nejde prece o cistotu - jde o funkcnost. kdyz mi ucinnost chladice s jemnym zebrovanim klesne o 2 a vice stupnu, tak prece neni neco v poradku.
no me prave ucinnost chladice neklesa protoze tam ten prach neni. ani v jednom z pocitaci proste nemam prach takze muj nazor na filtry je takovy, ze to proste nemam vyznam;)
-
Malý (logický) poznatek - nejhorší jsou koberce. Dokud jsem měl v pokoji s kompem koberec, byl pořád plný prachu. Od té doby, co jsem udělal palubku, nemusím prach prakticky řešit. Upřímě řečeno jsem tak hodně viditelnou změnu nečekal. Je vidět, že v kobercích se toho drží obludně moc, i když je pořád vysáváte...
Edit: Teď teda nechci vypadat, že místo filtru radím udělat palubku :o