-
mp3 prehravace a hlasitost
vic nez par mesicu sebou misto prehravace nosim notebook protoze stary prehravac odesel, koupil sem si sluchatka KOSS KTX-6 a byl sem spokojenej az na tech nemobilnich 5 kilo v brasne... dnes sem si koupil z druhy ruky IRIVER IFP-180T a tesil sem se na pozitek z cistyho zvuku, jenze ty sluchatka v tom hrajou proste potichu... tak se chci zeptat jestli obecne tyhle pristroje podavaj mensi hlasitost zvuku, nebo je to spatna volba sluchatek, ktery vic zerou a 1 tuzkovka jim proste nestaci ?? nebo neexistuje nejakej firmware se kterym by to slo poradne okourit ? :)
-
Re: mp3 prehravace a hlasitost
tvoj prehravac ma
Headphone Output 10mW(L) + 10mW(R) : (16O)at Max. Volume
a tvoje sluchatka maju 32 Ohm a maju relativne velke menice, vysledok je, ze to je proste slaby prehravac ... btw tie sluchatka vyzeraju ako pekny shit, hlavne "regulace hlasitosti na kabelu" vesti vysoku kvalitu :lol:
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
tvoj prehravac ma
Headphone Output 10mW(L) + 10mW(R) : (16O)at Max. Volume
a tvoje sluchatka maju 32 Ohm a maju relativne velke menice, vysledok je, ze to je proste slaby prehravac ... btw tie sluchatka vyzeraju ako pekny shit, hlavne "regulace hlasitosti na kabelu" vesti vysoku kvalitu :lol:
mno, uznavam, ta regulace je fakt nic moc, ale jinak podle me hrajou vcelku slusne :) nemam sice netopyri usi, ale zvuk co se z nich line je pro me docela lahoda (oproti tomu co sem vzdy mel) a basy zvladaji taky dosti slusne... jen k tomu prehravaci proste asi nejsou... tak nevim, novej prehravac nebo novy sluchatka ? :)
-
nove sluchatka jedine ak by si chcel "pecky" pretoze 2x10mW je celkom malo ... inak bassy z toho mozno lezu dobre, podobne ako z inych kossov, ale tam to zrejme zacina aj konci ;)
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
nove sluchatka jedine ak by si chcel "pecky" pretoze 2x10mW je celkom malo ... inak bassy z toho mozno lezu dobre, podobne ako z inych kossov, ale tam to zrejme zacina aj konci ;)
Mno, pecky mi nikdy nesedeli, holt se smirim s tim ze proste uslisim v autobuse rachtani motoru :) me se ten zvuk zda opravdu pekny, ale tak poucovat te v nicem nebudu :) zadny spice sem nikdy nemel takze sem neobjektivni a musim preci vychvalovat to co mam :D :D
-
Ted mam puceneho Irivera iFP-380 a k tomu mam sve KSC/55. Ten iRiver nehraje nejak extra nahlas, ale porovnam-li to s mym dicmanem (Sony EJ-955, ktery je narozdil od iRivera na 2 akumulatory), tak iRiver hraje mozna potiseji, ale aspon pri vyssich hlasitostech nezkresluje (i se zapnutym ekvalizerem).
-
Mam Koss Sporta Pro (Impedance 60 ohmu http://www.macfriends.com/browseprod...eadphones.html ) a Creative MuVo TX hraje docela dost nahlas... vetsinou poustim v rozmezi 33-35 ze 40 hlasitostnich stupnu - a jelikoz jezdim MHD, tak to neni zrovna potichu...
btw, sedi ti sluchadla dobre na usich? mozna je mas proste spatne nasazeny, takze ti nehrajou primo do ucha... taky sem to resil, kdyz sem mel sporty poprve na usich ;)
-
Citace:
Původně odeslal J.Wade
mno, uznavam, ta regulace je fakt nic moc, ale jinak podle me hrajou vcelku slusne :) nemam sice netopyri usi, ale zvuk co se z nich line je pro me docela lahoda (oproti tomu co sem vzdy mel) a basy zvladaji taky dosti slusne... jen k tomu prehravaci proste asi nejsou... tak nevim, novej prehravac nebo novy sluchatka ? :)
Ja som skusal moje sporty pro na iriver T30ke a tam hrali dostatocne, ale ten ma uvadzanych 2x15mW, ale zas t10ka a t30 ka maju v EU oproti zbytku sveta znizenu max hlasitost-tie starsie este nemali-takze je mozne ze su ta 180ka a t30ka tak na rovnakej urovni.Moja rada je zober si player do obchodu a odskusaj si niektore z drahsich modelov koss, SP/PP alebo KSC 75ky.(ale to ta bude stat minimalne 1k ak chces 75ky klipy za usi resp 1300 ak chces s mostom - sp/pp )Tieto maju oproti tvojim vacsiu citlivost=hraju hlasnejsie(apson myslim teda).
A co sa tyka basov u kossov- aj sporty hraju len svoje spocificke basy - nieco ako tresk, tresk, tresk - chyba im hutnost uz pri beznej hlasitosti.A k tomu sa este pripaja nieco co by som popisal ako ze "nestihaju menice" hrat basy tak od 75% hlasitosti , ked su napojene priamo na zvukovku, a to mrsi basy este viac(ale zas vtedy uz hucia viac nez je zdrave takze je to vlastne jedno).K mp3 si nic moc lespie kupit nemozes ak ches kvalitu zvuku, bud koss alebo niektore prenosne sennheisery(px 100,200...)-zalezi na tebe a tvojej penazenke, so vsetkymi budes urcite spokojnejsi ako s tym co mas teraz.Ale si ich najprv radsej skus lebo to nakoniec moze byt aj ten slaby player mozno.
-
Ja jsem si v lete poridil iRivera iFp 795 a byl jsem celkem dost mile prekvapen. Oproti vsem predchozim prehravacum co jsem mel mi prislo, ze hraje dost nahlas, a take me velice prekvapily sluchatka co k s nim byly v krabici. I kdyz jsem to pustil "na plny kule", tak byl zvuk krasne cisty a nezkresleny. Navic mi opravdu prislo ze to hralo celkem dost hlasite. Pokud jsem to mel na 3/4 hlasitosti, tak jsem uz neslysel temer hluk autobusu, ci vlaku (a to jezdim takovyma tema cerveno zlutyma krabicema, co vydavaj priserny zvuky). No a pokud jsem nechtel slyset vubec nic, tak jsem to pustil uplne na plno a neslysel jsem absolutne nic, samozrejme krome hudby :)
-
jako vubec! 2X 10mW sice neni moc ale ujišťuju vás že to stačí. musíte mít jen správný sluchátka - musí sedět impedance a citlivost musí bejt nad 100db což neni problém! hledat....
-
Citace:
Původně odeslal crashpc
jako vubec! 2X 10mW sice neni moc ale ujišťuju vás že to stačí. musíte mít jen správný sluchátka - musí sedět impedance a citlivost musí bejt nad 100db což neni problém! hledat....
"jako" na to ti kaslem, nehodlam prisposobovat sluchatka prehravacu, pretoze nehodlam robit kompromisy v kvalite ... iste nie som sam ;)
-
jak jako kaslem? upad ne? nechci fire ale jak si prisel na to ze vic db = horsi kvalita!!!!??? jestli ses zaseklej na basech od kossů tak ti neni pomoci ale kdyz si koupis kvalitni sennheisery tak maj citlivost daleko nad 100db a absolutne kristalovej zvuk i slusny basy (vyvážený!!). btw jak nebudes prizpusobovat prehravac sluchatkum??? prehravac (dobrej) je o dost drazsi nez sluchatka a tak by ses mel kouknout jaký sluchátka! a ne nejdriv koupit sluchatka a pak nakej prehravac kterej je dokaze vybudit... vsechno obracene!! lidi lidi, vy se nepoucite.
-
a KDE som napisal ze viac db == horsia kvalita? mam pocit ze nevies citat alebo vidis veci co nie su (na to je lekarska definicia). Ja na ziadnych basoch "zaseklej" nie som, sice na portable mam kossy, ale bassy mi na nich prave nevyhovuju, ine nemam pretoze sennheiser nerobi klipove sluchatka a s mostom nechcem ... stale nechapem co mas proti mojmu "opacnemu postupu" mne pride absolutne logicke si kupit "idealne" (idealne pre moje potreby) sluchatka a potom k nim vhodny prehravac, neviem na com by som sa mal poucovat, hlavne ked obracas moje slova opacne ("jak nebudes prizpusobovat prehravac sluchatkum" ja som pisal "nehodlam prisposobovat sluchatka prehravacu" trosku opacne nemyslis?) skutocne perly z teba padaju :roll:
btw
ksc/35
Kód:
Frequency Response 15-25,000 Hz
Cord Straight, Dual Entry, 4ft
Plug 3.5 mm/6.4 mm
Impedance 60 ohms
Weight 0.7 oz.
Sensitivity 101 dB SPL/1mW
Distortion <0.2%
Ear cushions open
hp890 co mam na doma
Kód:
Frequency Range: 5-30,000Hz
Sensitivity: 106 dB
Impedance: 32 Ohm
Cable: 3.0 m (9.8 ft) LC-OFC
Max.Input Power: 1500 mW
Drivers: neodymium magnet circuit and 50 mm mylar diaphragms
vidis tu citlivost? senny maju podobnu, 114 napr px100, ksc/35 maju akurat nevyhodu v 60ohm pre potrable, moj prehravac to ale zvlada v pohode, preto som si ho aj kupil, nehodlam robit kompromisy a kupovat si nieco co nechcem (ine sluchatka) aby vyhovovali prehravacu ..
-
Mno panove myslim ze ste se do toho trochu zamotali a doslo tu k par nederozumenim.
Nicmene abych prispel.
Mam MuVo TX SE a k nemu pouzivam KOSS KSC35 (stejny menice jako PortaPro ale bez hlavovyho mostu) a ted v zime pod kulicha "pecky" Panasonic RPHNJ50EK (http://shop.panasonic.co.uk/invt/rphnj50ek). KOSSy mam aby to hralo nahlas na 20/25 a Panasonicy 17/25. S tim ze Panasonicy je nutny trochu postelovat v nizsich frekvencich ekvalizerem na playeru, protoze jinak se u nich projevuje klasicka nevyrovnanost pidisluchatek (i kdyz pripojeny do domaci sestavy jsou mnohem vyvazenejsi nez z MuVo). Nicmene na svoji tridu myslim ze za tu cenu nejde sehnat lepsi. Doma pak mam Sennheiser HD580 a s tema player vskutku moc nehne..ono se neni cemu divit ;)
Takze na zaver prikladam specifikace vyse uvedenych slcuhadel at si muzete udelat obrazek:
KOSS:- kmitočtový rozsah: 15 - 25.000 Hz
- zkreslení: pod 0,2 %
- citlivost: 101 dB SPL (1 mW)
- impedance: 60 Ohm
PANASONIC- kmitočtový rozsah: 6 - 25.000 Hz
- zkreslení: N/A
- citlivost: 104 dB SPL (1 mW)
- impedance: 16 Ohm
SENNHEISERtakze jak vidite v impedanci jsou obrovsky rozdily a o velikosti menicu ani nemluve. Navic panasonicy jelikoz jsou to tzv "canalphones" neztraceji SPL do okoli.
-
zaprvy sem si nikde nevsim ze to nechces s tim mostem ale hlavně!!! - když sluchátka nebudou mít dostatečnou citlivost tak se přehrávače asi nedohledáš :-D nechci se hádat - může mi to bejt fuck ale bacha aby ti pak nezbyly "tichý sluchátka v ruce" .... k přehrávači dycky něco seženeš. si kup sennheiser orphan. a budeš překvapen zvukem. (cena bohatě nad 10 litrů) :-D
-
[edit]SONY MDR-EX70LP[/edit] sem se ukouk, jsou to ex70lp...
Kmitočtový rozsah: 6-23 000 Hz
Impedance: 16 Ω
Citlivost: 100 dB / 1 mW
a k tomu:
iRiver SlimX iMP-400
kmitočtový rozsah 20 Hz – 20 kHz
výstup pro sluchátka 12 mW + 12 mW (16 w při max. hlasitosti)
výstup LINE OUT 0,57 V / 47 kw (při max. hlasitosti)
poměr signálu k šumu 90 dB (CD audio nebo CD-R(RW) MP3
a rve to...
@ DeeKay: Ty sluchadla uz mam notne dlouho (od uvedeni na trh vubec), tvy Panasloni mi prijdou dost obselhly od tech mojich Slony (no flame, uz je mam fakt dlouho)...nejvetsi problem je "vyorat brambory" z tech spuntu:-) Ale uricte hrajou super, ty moje totiz jo :cool:
-
Citace:
Původně odeslal crashpc
zaprvy sem si nikde nevsim ze to nechces s tim mostem ale hlavně!!! - když sluchátka nebudou mít dostatečnou citlivost tak se přehrávače asi nedohledáš :-D nechci se hádat - může mi to bejt fuck ale bacha aby ti pak nezbyly "tichý sluchátka v ruce" .... k přehrávači dycky něco seženeš. si kup sennheiser orphan. a budeš překvapen zvukem. (cena bohatě nad 10 litrů) :-D
ja si nic kupovat nemusim, mam nex ia+ a ta utiahne zjavne aj vola (aj ked neviem parametre), pretoze na tom slusne hraju aj tie hp890 :D ... btw tu nejde o mna a moj vyber sluchadiel, ja len nemam rad ked niekto skresluje co hovorim/pisem (co sa ti podarilo) a trepe polopravdy ci neuplne informacie (co sa ti podarilo tiez)
-
Doktor-Prase:
Mno zaprve, jak panasonic tak sony todle obslehli mozna od jinych firem >:}
Zadruhe panasonic to obslehl tema RP50tkama narozdil od Sony EX51 zvukove znatelne lepe, to je proste fakt a neda se s tim nic delat :) Jediny spuntovy sonky co sou lepsi nez tydle pana jsou MDR888 a ty uz tezko sezenes. Mimochodem jak sony tak panasonic maji vzajemne zamenitelny ty silikonovy hribky a spolu s nima este dalsi znacky. Proste todle je celkem tradicny design a buhvi kdo s tim prisel uplne prvni. Skoro stejne vypadaji i treba Creative EP-630. Dulezity ovsem je, co je uvnitr :)
-
Citace:
Původně odeslal crashpc
Ty sennheisery se jmenujou Orpheus - podle syna bohyne Caliope, ktery byl udajne nejvetsim muzikantem recky mytologie... takze ne Orphan, coz znamena anglicky sirotek :rolleyes:
A porpos, doufam zes Orpheusy nemyslel k prehravaci? Vzhledem k tomu ze jde o elektrostaty a tudiz potrebujou specialni zesik, tak by sebou madcap musel nosit autobaterii a menic z 12 na 220v... a mas pravdu, pak by vskutku bylo jedno jak ma slaby zesik na prehravaci :mweheh:
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
"jako" na to ti kaslem, nehodlam prisposobovat sluchatka prehravacu, pretoze nehodlam robit kompromisy v kvalite ... iste nie som sam ;)
já to dělám přesně naopak, mám pár sluchátek, vezmu ty s největší impedancí jdu si vybrat player. Hlavně v době megabasů a walkamnu to bylo s koss porta pro potřeba...jinak v současnosti mám kombinaci iAudio4 + koss plug, hlasitost na 15 z 40ti. Někdy vezmu koss TNT/55 ty maj větší odpor, takže poslouchám cca na 20 z 40ti....
-
To MadCap: tak tohle sem určitě nechtěl, a neměl sem úmysl zkreslovat. No nic. jen ať máš šťastnou ruku...
BTW neznám NIC, zvlášť sluchátka co by "zahrálo" 6 nebo i víc Hz :-D ani nějaký mega repro. a Když náhodou jo (jako že určitě ne :-D) tak to stejně nikdo neuslyší. Takoví vírobci mě pěkně se*ou....
-
Mno tak ted nevim jestli budu OT ja nebo vi, ale mam novej dotaz... sluchatka sem rozlamal na lyzich a premejslim o jinejch.. poradte mi jaky tak kolem 1000..
mam ten Iriver jak v prvnim postu a chci aby hrali dostatecne na hlas, zvladaly dobre basy a nechci pecky...
-
Citace:
Původně odeslal J.Wade
Mno tak ted nevim jestli budu OT ja nebo vi, ale mam novej dotaz... sluchatka sem rozlamal na lyzich a premejslim o jinejch.. poradte mi jaky tak kolem 1000..
mam ten Iriver jak v prvnim postu a chci aby hrali dostatecne na hlas, zvladaly dobre basy a nechci pecky...
Myslím, že vybírat se dá z Kossů Sporta/Pro, KSC75 a Sennů PX100, přičemž jestli chceš víc basů, splní Tvé požadavky imho velice dobře jedny z Kossů (liší se jen vzhledem, zvukem - pokud vůbec - tak naprosto minimálně). Všechny stojí tak dvě stovky nad tisícovou hranicí.
-
Citace:
Původně odeslal Dismembered
Sporta/Pro, KSC75 a Sennů PX100,
na ty jsem koukal ale nejak me neoslovily svym vzhledem... hlavne potrebuju aby s tim mim slabim prehravacem dokazaly hrat slusne nahlas... ve specifikacich se moc nevyznam--> spis vubec
-
Citace:
Původně odeslal J.Wade
na ty jsem koukal ale nejak me neoslovili svim vzhledem... hlavne potrebuju aby s tim mim slabym prehravacem dokazali hrat slusne nahlas... ve specifikacich se moc nevyznam--> spis vubec
Totalne me oslovil tvuj pravopis. Zjevne se nevyznas ani v gramatickych pravidlech sveho rodneho jazyka, tak si to prosim te zopakni, protoze tohle uz opravdu boli... :rolleyes: