Vhodnost XML&XSLT na webu
Zdravim,
chtel bych udelat takovy mensi webovy projekt a zaujala me kombinace xml a xslt, ovsem kdyz jsem chtel treba udelat popis produktu s odkazama,formatovanim atd tak jsem vlastne dostal do problemu, kdy delam dvojitou praci zbytecne - preznacuju moje tagy na tagy html, coz je trochu imho zbytecny. Mozna jsem zcela nepochopil k cemu je XSLT vhodne. Mohl by nekdo uvest priklad praktickeho nasazeni XML a XSLT a proc zrovna tak?
Dik
Re: Vhodnost XML&XSLT na webu
Prakticke nasazeni - uvedu jeden priklad za vsechny.
DocBook - proc? Protoze si budu chtit generovat knizky(dokumentaci) ve vice formatech.
A jak se vyporadas s vnorenym formatovanim? Rekurzivnim volanim sablon? A delal bys to tak ze mas napr
Kód:
<kniha>
<jmeno>neco</jmeno>
<popis>
je to kniha
<odstavec>o <zvyrazneni>tom</zvyrazneni> </odstavec>
<odstavec>a tom a tady je <odkaz cesta="http://stranka/">odkaz</odkaz> na podrobnosti</odstavec>
atd...
</popis>
</kniha>
Nebo bys tam treba jenom dal odkaz na popis tzn cesta k html souboru?
Jsem v tom zacatecnik takze mozna placam :)
cetl jsi tutorial od koska? koukam, ze by ti docela pomohl
Koukal jsem na to ale jdu si to ete jednou procist :oops:
Tak jsem si to precetl, ale k memu problemu se tam prilis nevyjadruje :/ Jak udelat formatovani textu? viz moje prispevky vyse...
Citace:
Původně odeslal MEluZíNa
Tak jsem si to precetl, ale k memu problemu se tam prilis nevyjadruje :/ Jak udelat formatovani textu? viz moje prispevky vyse...
Ja si zas myslim, ze jsi to jen proletl. Pac jestli jsem spravne pochopil tvuj dotaz, tak je dokonce primo reseni v tom tutorialu od Koska. Tezko muzes ocekavat, ze ti nekdo bude vysvetlovat XSLT. Takhle to fakt nechodi.