Asus X850XT PE(AGP) vs. HIS X850XT iTurbo (PCI-E)
Takovou zvláštní schodou náhod mohu vyměnit Asus(AGP) kartu v podpise i MB za HIS(PCI-E) i s deskou s takřka nulovou investicí a hlavně bez ztráty výkonu o čemž se právě potřebuji převědčit dobrou radou:
Stávající:
ASUS AX850XT PE
Jádro: 540MHz
Paměti: 1180MHz
Chladič: orig.klasika
Sběrnice: AGP
Nová:
HIS X850XT iTurbo
Jádro: 540MHz
Paměti: 1180MHz
Chladič: IceQ II
Sběrnice: PCI-E
Normálně by měla být ta od HIS taktovaná 520/1080, ale na krabici je kulatá samolepka iTURBO 540MHz(engine clock) a 1.18GHz(memory clock), Overclocking by iTURBO Software.
Takže v těch hodnotách, které by odpovídaly Platinovce, běží už vlastně přetaktovaná. Chápu to správně?
Dále by mě zajímalo, za předpokladu, že ty karty pojedou na stejném taktu, jestli budou mít stejný výkon a nebo bude ten HIS třeba ještě o chlup lepší, díky tomu, že se jedná o PCI-E?
Aby jste pochopili, celou tuto šarádu dělám jen kvůli přechodu na PCI-E. Momentálně se mi to hodí, protože, kdy jindy by jste udělali takovouhle výměnu s nulovými náklady? Samozřejmě nechci, aby mi poklesl výkon.
Za vaše trefné odpovědi Vám již předem velice děkuji, děkuji, děkuji.
Re: Asus X850XT PE(AGP) vs. HIS X850XT iTurbo (PCI-E)
Chapes dobre, HIS pojede na taktech XT PE, ale uz bude pretaktovanej. Nicmene tenhle pretakt je garantovanej vyrobcem, takze pohoda. Vykone bude na XT PE taktech +- stejnej, mozna trosicku ve prospech PCI-E, ale minimalne. Jako hlavni plus bych videl chladic na tom HISu, je to vlastne AC Silencer, takze chladit bude o neco lip nez ta klasika co mas na ASUSu, ale hlavne bude podstatne tissi...
Takže šli by jste do takovéhle výměny nebo né?
Jo, už jenom proto, že výkon to bude mít stejnej a je lepší už dneska mít PCIE, kvůli případnejm budoucím upgrade. Do AGP už se pravděpodobně žádná lepší karta neoběví, ta co tam máš teď je jedna z nejlepších, co se dá sehnat.
Neváhej tohle je výhodný...dost lidí za to zaplatí i nekřestanský peníze.