Jak nastavit Virtual Hosts na Apache?
Ahojda!
Postavil jsem si server s Apache (+PHP/MySQL) a rad bych, aby mi domeny tretiho radu odkazovaly na jiny adresar na temze serveru, avsak stale se mi nedari :-(
Priklad:
na FORPSI.COM mam zaregistrovanou domenu intexcz.net
v DNS zaznamech mam Ackovy zaznam [intexcz.net A 62.77.94.22]
a CNAME [*.intexcz.net CNAME intexcz.net]
server bezi za NATem, ma tedy adresu pouze lokalni site a to napr. 100.100.100.200 s forwardovanym portem (62.77.94.22:80 > 100.100.100.200:80)
kdyz na serveru necham phpinfo(); , tak se "SERVER_NAME" meni spravne podle toho, co zadam do adresniho radku
v Apachi mam nasledujici nastaveni Virtualnich serveru:
NameVirtualHost 100.100.100.200:80
<VirtualHost 100.100.100.200:80>
ServerName mysql.intexcz.net
DocumentRoot D:/WWW/phpMyAdmin
</VirtualHost>
avsak pri tomto se mi porad otevira tento virtualni server bez ohledu na to, jakou domenu tretiho radu zadam do adresniho radku (ikdyz ji nezadam vubec a pouziju ciste jen "intexcz.net"). V pripade jine IP adresy (treba venkovni - 62.77.94.22) to zase otvira bez ohledu na zadanou treti domenu jen DefaultDocumentRoot.
Ma predstava je takova, aby se pri zadani "intexcz.net" otevrel DefaultDocumentRoot a pri zadani napr. "mysql.intexcz.net" phpMyAdmin, ktery je na serveru v jinem adresari.
Diky za rady!
Re: Jak nastavit Virtual Hosts na Apache?
To by si musel mat najprv DNSko spravne nastavene. Toto:
Citace:
CNAME [*.intexcz.net CNAME intexcz.net]
odporuje tomu, co od toho chces.
Uz se mi to podarilo vyresit :-). Jakmile se aktivuji Virtual Hosts, prestava mit argument DefaultDocumentRoot vyznam, takze staci vytvorit "defaultni" Virtual Host a v nem odkazat cestu k souborum, ktere se maji otevirat, kdyz neni zadana subdomena. Jinak na oko ten CNAME vypada nesmyslne, ale tam jde ciste jen o to, aby existovala ceste na tu IP adresu, pokud se zada cokoliv.intexcz.net , nazev subdomeny se prejima az z HTTP hlavicky.
Asi je zbytočné otvárať nové téma, mám problém s nastavením VirtualHostov a nemám šajnu, že čo je zle nastavené.
Aktuálne mám server doma za routrom ktorý mu prideluje IP adresu 192.168.1.100, a samozrejme je NATovaný, takže každá žiadosť z vonka je poslaná ďalej na server.
Keď zapíšem do prehliadača IP adresu servra, tak to pekne funguje, ale nie som schopný rozchodiť ďalšie dve domény, ktoré sú samozrejme v DNS záznamoch presmerované na moju vonkajšiu IP. Už som tým experimentoval, nastavoval som to podľa troch rôznych popisov na webe, ale ono to nechce fungovať ani za svet. Keď pozriem web na adrese http://192.168.1.100/ tak sa mi pekne zobrazuje "obsah" v htdocs, ale keď zadám adresu nadfeszt.com, tak mi to vyhodí:
Citace:
Access forbidden!
You don't have permission to access the requested directory. There is either no index document or the directory is read-protected.
If you think this is a server error, please contact the
webmaster.
Error 403
nadfeszt.com
Mon Oct 9 08:38:32 2006
Apache/2.2.0 (Linux/SUSE)
Moje nastavenia pre Virtual Host v httpd.conf:
Kód:
<NameVirtualHost *:80>
<VirtualHost *:80>
Server Name 192.168.1.100
DocumentRoot /srv/www/htdocs
</VirtualHost>
Server Name nadfeszt.com
DocumentRoot /srv/www/nadfeszt.com
</VirtualHost>
Server Name test.zene.sk
DocumentRoot /srv/www/zene.sk
</VirtualHost>
Prosím skúste poradiť, už fakt nemám šajnu že čo je zle nastavené. Vďaka.
Postupoval som podľa tejto dokumentácie: http://httpd.apache.org/docs/2.2/vhosts/name-based.html
Citace:
There is either no index document or the directory is read-protected
To si skontroloval?
To je typické, keď po niekoľkých hodinách hľadania riešenia položím otázku, tak behom desiatich minút to rozchodím aj sám. Stačilo nakopirovať do VirtualHostu nastavenia Directory a fičí to. Ešte idem zistiť, že ktoré parametre sú zbytočné a ktoré sú potrebné, a potom asi pôjdem spať.
P.S.: Nabudúce asi hodím otázu na 4um hneď a budem to mať vyriešené behom štvrť hodiny.
Edit: Práva chown boli nastavené správne aj súbor tam bol, ale každopádne vďaka.