-
nejde mě přetočit A64 (Venice3000+) na Asusu A8N-E
čauvec,
mám takovej problém s přetáčením A64 3000. Už při 220 se sekne, hned po výpisu HW(před bootováním). Napětí na jádře je 1,5. Bios original ver 1010. HT sem zkoušel 3x, ale nemělo na to vliv. Ramky jedou na 200(400) při 1,8V.Grafika nvidia GT6600 (nějak nemodovaná).Zdroj EC 300W.
čím by to mohlo bejt? Slabej zdroj? A nebo nějak zvednout napětí na čipsetu? Nevíte jestli je nějakej modnutej bios pro základní desku? Kdyžtak pls hoďte link.
Nebo něco jinýho, co?
-
Re: nejde mě přetočit A64 (Venice3000+) na Asusu A8N-E
co vim tak ramky na 200MHz asi nepojedou kdyz mas FSB 220MHz zde se pouziva normalni delicka preci.. asi nemas lock frekvenci RAM nebo se pletu?
jinak uricte prehrat bios.. sice mam jinou desku ale pomohlo mi to o 300MHz na CPU..
jinak to typuju na RAM kdybych dva moduly nahodou nevyndal neprisel bych na to ze se dvema neliby kdyz deska jede na 300MHz
-
Videl bych to nejspis na ramky. Jestli mas nejaky obyc DDR400, tak ti tech 440MHz, ktery po nich chces nejspis nezvladaj. Jinak pokud to nebude tim (nicemene ja myslim ze jo), tak zkus novej BIOS a kdyz ani to nepomuze, tak si zkus od nekoho pujcit silnejsi zdroj. Ale fakt to vidim na ty ramky. Zkus nastavit delicku na 166MHz a pak zvedej FSB....
-
No já si myslím,že je nějak malý napětí na RAM,píšeš 1,8V.Já mám teda RAM na 2,6V.Pokud to nemáš nějaký DDR II,tam je napětí asi menší.Ale spíš si pohraj s časováním,určitě tam máš AUTOmatiku a to je někdy problém,bios to špatně načasuje pokud si zvedl FsB
-
Citace:
Původně odeslal Julina
No já si myslím,že je nějak malý napětí na RAM,píšeš 1,8V.Já mám teda RAM na 2,6V.Pokud to nemáš nějaký DDR II,tam je napětí asi menší.
...no tak DDR2 tam urcite nema ;)
-
nastav paměti na 166 procesor na 250mhz x násobič (tušim 9) což je 2250mhz a ramky ti vyjdou kolem 200mhz(400), jestli to takhle nepůjde (což by mělo) bude špatnej zdroj. hodně štěstí
-
Co nejrychleji si pořiď kvalitní zdroj. EC a ještě k tomu 300W je dobrý tak maximálně do kancelářského PC.
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Co nejrychleji si pořiď kvalitní zdroj. EC a ještě k tomu 300W je dobrý tak maximálně do kancelářského PC.
Ani tam nie :) Mozno do takeho, ktory by Ta absolutne netrapil, keby ten zdroj zhori a zoberie nieco so sebou, napr. MB. ;)
-
Citace:
Původně odeslal pETSaa
co vim tak ramky na 200MHz asi nepojedou kdyz mas FSB 220MHz zde se pouziva normalni delicka preci.. asi nemas lock frekvenci RAM nebo se pletu?
jinak uricte prehrat bios.. sice mam jinou desku ale pomohlo mi to o 300MHz na CPU..
jinak to typuju na RAM kdybych dva moduly nahodou nevyndal neprisel bych na to ze se dvema neliby kdyz deska jede na 300MHz
ramky jsem nastavil na pevno na 200. zkoušel sem tam i jiný Kigmaxy500 a nepomohlo to. Novej bios taky nic neřešil, takže teď to vidím na výměnu zdroje (už checkuju OC bazar :))
-
Citace:
Původně odeslal Julina
No já si myslím,že je nějak malý napětí na RAM,píšeš 1,8V.Já mám teda RAM na 2,6V.Pokud to nemáš nějaký DDR II,tam je napětí asi menší.Ale spíš si pohraj s časováním,určitě tam máš AUTOmatiku a to je někdy problém,bios to špatně načasuje pokud si zvedl FsB
tak to jsem se upsal, myslel sem 2,8, jinak sem zkoušel všelijaký kejkle (nejsem úplná lama) s časováním a rychlostí....
-
tak sem vyměnil zdroj a žádnej efekt. Už byla jen deska-cpu-vga....tak tam to někde je....
-
Citace:
Původně odeslal russianblue
ramky jsem nastavil na pevno na 200
Počkej, jak na pevno? Mám doma A8N SLI, takže BIOSy budou hodně podobný... tam sice je 200, jenže to je "dělička" na synchro rychlost s HTT, aneb v tvém případě by ramky jely DDR440 a pokud tam máš timing 1T, tak to nemusí stíhat paměťový řadič v CPU.
-
Citace:
Původně odeslal Vykuk
Počkej, jak na pevno? Mám doma A8N SLI, takže BIOSy budou hodně podobný... tam sice je 200, jenže to je "dělička" na synchro rychlost s HTT, aneb v tvém případě by ramky jely DDR440 a pokud tam máš timing 1T, tak to nemusí stíhat paměťový řadič v CPU.
no mě se to s těma ramkama taky nezdálo, obzvlášť když nějakej soft hlásil víc než 200 (400). Zkusím tam ještě fouknout svoje Kingmax HardCore a uvidíme.
Ale zkoušel sem HTT i nastavení ram na co nejnižší hodnoty. a stejně to nepomáhalo, ale to bylo před výměnou zdroje.... je to kámikův kompl, takže to nemůžu testnout hned.
-
Mas povolenou floppy mechaniku v BIOSu? A mas nastaveny rychlost pameti na 166 (333) ? To sem nejak nevycet podle toho cos psal.
-
ramky jsou na nejnižší hodnotu (buď 100 nebo 133) tu flopynu vypnu. O víkendu to u kámika testnu...
-
Citace:
ramky jsou na nejnižší hodnotu (buď 100 nebo 133) tu flopynu vypnu. O víkendu to u kámika testnu...
Ne vypnout, ale zapnout pokud neni :)
-
Citace:
Původně odeslal MaPa
Ne vypnout, ale zapnout pokud neni :)
tak to jo :) protože teď sem skypoval s kámikem, a ten mě říkal, že tam vůbec disketovku nemá -> disketovka byla celou dobu vypnutá.
edit:
tak sem to byl testnout a fakt to bylo tou flopynou, haluz. Na první nástřel jede 280/180 (jsou tam strašný paměti)
-
Ja som mal podobny problem s ramkami, a vyriesil som to. Jednoducho som dal pamate na 333 MHz a pri FSB 240 mas z toho tak ci onak opat 400 MHz DDR, takze to skus takto, alebo zvys casovanie napr na 3-8-4-4....Momentalne mam FSB 284 a ramky idu na 472:-)) su to dve 512-ky apacer a idu uplne v pohode, napatie som dal 2.7
-
jj mě tady tenkrát zmátlo, že ukazuje např 200 (400) a při tom jede podle děličky, v závislosti na FSB. U mojí desky ukazuje rovnou kolik jede, což je fajn.
-
u mojí desky jsem zas musel přepojit HDD - kablík ze SATA 1-2 na 3-4. a jede to v poho...
-
Citace:
tak sem vyměnil zdroj a žádnej efekt. Už byla jen deska-cpu-vga....tak tam to někde je....
Mám taky Venice 3000+ a to samé. Nechce jít ani trošku. A to mám docela fajn zdroj (Chill CP-520A2), desku MSI K8N Neo2 platinum a ramky DDR400. Nikdy po OC nenajel -> clear CMOS..:(
-
Citace:
Původně odeslal ice2002
Mám taky Venice 3000+ a to samé. Nechce jít ani trošku. A to mám docela fajn zdroj (Chill CP-520A2), desku MSI K8N Neo2 platinum a ramky DDR400. Nikdy po OC nenajel -> clear CMOS..:(
no neco dat urcite musi, zkusil bych jinej bios na MB, a treba to pomuze, predpokladam ze PCI mas lockle, pameti a HTT snizene