chyba v SPDIF vystupu karty audiotrack?
mam tuhle kartu Audiotrak Maya 5.1 MK2 a zvuk mi jede prez digitalni SPDIF na koaxu. problem se vyskytne nekdy hned, nekdy chvilku trva nez se zvuk zacne silene svijet a brblat, jako by karta chytala jiny signal a vysledny zvuk se tim padem vubec neda poslouchat.
zkousel jsem nekolik ovladacu i ruzna nastaveni, ale vzdycky zacne blbnout.
http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,19
Divne je ze pri propojeni analogove je zvuk bezproblemovy, hraje tak jak ma, ale pri prepojeni na SPDIF zvuk opet zacne brucet
je jedno jestli mam jen pustenou muziku, nebo hraju gamesu s EAX i bez nej ta karta blbne
nevite proc nefunguje? v cem je problem, delam snad neco spatne?
Re: chyba v SPDIF vystupu karty audiotrack?
Klasické postupy na zkoušku:
1. vyzkoušej jiný propojovací kabel - coaxial/digital
2. vyzkoušej jiný AC3 dekodér (AV receiver)
3. znovu projeď všechna nastavení v ovladačích karty ohledně dig.out.
4. projeď dxdiag jestli je vše v pořádku
Citace:
Původně odeslal Aliencz
Klasické postupy na zkoušku:
1. vyzkoušej jiný propojovací kabel - coaxial/digital
2. vyzkoušej jiný AC3 dekodér (AV receiver)
3. znovu projeď všechna nastavení v ovladačích karty ohledně dig.out.
4. projeď dxdiag jestli je vše v pořádku
1) & 2) zkusil jsem 3 kabely a jediny receiver, avsak receiver funguje s integrovanou zvukovkou bezproblemu
3) uz sem zkousel vse, koneckoncu moc nastaveni tam ani neni:( mozna nato bude mit vliv polozka pro aktivovani EAX, ale kdybych ji vypnul tak zas nepofrci EAX takze je to beztak bezpredmetne
4) ok, zadna kolize
jeste dodam ze jsem integrovanou zvukovku mel v biosu vyplou a ovladace k ni odinstalovane
Ja vim, ze to je asi jasny, ze si to udelal ale preci jen - Zkousel si i default takty pocitace??? a vic nez jeden PCI slot??? Ta karta takhle zacala zlobit po bezchybnem provozu nebo Ti zlobi uz od prvni instalace??? a jako posledni vec nemas nahodou nekde neco propojeno tak aby Ti to mohla ovlivnit galvanicky neoddelena TV antena???
Tak nevím, co dotaz u distributora?
ciste jenom hypoteza.. "vypada to" ze tahle zvukovka taktez pouziva Envy 24 (jestli ne tak me opravte, usuzuju jenom podle vzhledu svaba) a znam drivery od prodigy. Vypada to na problem s latencema, u Prodigy mi to delalo to samy. Nenapsal jsi co pouzivas na prehravani zvuku (winamp, foobar) pripadne jestli to dela jenom ve hrach atd. Pokud mas v driverech moznost nastaveni latence, tak si s tim zkus pohrat, melo by to mit minimalne vliv na dobu nez se zacne ten zvuk mrsit a za druhe, zkus pustit zvuk ve foobaru pres kernel streaming primo na Mayu a pokud to zacne chrcet i tak, pak muzem premyslet dal cim by to mohlo byt. Pokud by to pomohlo, na vine jsou latence a treba pro nektery hry je nutny pouzit sw zvukovku "Sensaura3D" (pokud ji maji drivery od Mayi) a ani tak v nekterejch hrach nevhodil zvuk na 100%, obcas to prsklo atd.