Winamp: problem with seek in VBR MP3 -> replay - VYRESENO
Zdravim,
predem se omlouvam za AJ nadpis, ale pripada mi to tak nejasnejsi :) Tedy uz delsi dobu resim problem, ze u VBR (promenny bitrate) MP3 nemuzu seekovat (posunout pisnucku treba doprostred), kdyz to udelam, tak se mi spusti MP3 od zacatku, ale kurzor zustane treba v te pulce. Hrozne me to stve a fakt uz nevim cim by to mohlo byt :( Jak to napravit?
- Winamp 5.111
Predem diky!
Re: Winamp: problem with seek in VBR MP3 -> replay
Nikdo nic? Zkousel jsem vypnout treba i fading a jine ficurky, ale stejnak to je stejne :( Co jsem tak mluvil s ostatnimi, tak jim to funguje jak ma.
1) Zkus jiný WinAmp.
2) neinstaloval jsi nějaký pofiderní codec pack nebo Windows Media Player?
1) No jsem prave drive pouzival i jine 2.x radu a delalo to a vim ze 5.x mi to nekdy (dlouho pryc) nedelalo, proto jsem vubec 5.x instaloval.
2) no mam fddshow a pak nejake jednotlive kodeky, to je vsechno na video.
<- imho v tom to nebude... ale diky za snahu!
a dělá to u všech? vim, je to blbá otázka, ale myslim, že u *.wma to dělalo to samý... proto se ptám, jestli je to opravdu *.mp3
...a v inych prehravacoch seek-ovanie funguje ???
Ano, jsou to MP3, zkousel jsem jich vice, tedy neni to vlastnost 1 divne MP3. A v WMP ci DVDPlayer jde seekovani v pohode.
Citace:
Původně odeslal Skodik
A v WMP ci DVDPlayer jde seekovani v pohode.
Právě proto jsem pokládal svoji otázku... Kolega po instalaci WMP10 už nepřehrál jedinou MP3... Stejně tak jsem se s něčím podobným setkal i u některých codec packů, pokud si instalují vlastní filtry pro audio. FFDShow bych nepodezíral.
V čem jsi dělal ty MP3? (Program, kodek, nastavní, ID3 tagy - tzn. máš-li v1 i v2 a také je důležité vědět, zda ty soubory ještě neobsahují nějaká data navíc - mohou, např. AlbumWrap, apod., což by ve spojení s VBR mohlo teoreticky vadit). Zkus některé z nich přehrát ve Winampu na jiném PC, pokud to bude dělat totéž.
Dalších možností je ještě milion...
delalo me to to sami a problem byl v tom ze jsem pouzival mp3pro kodek ;-)
Citace:
Původně odeslal Strby
delalo me to to sami a problem byl v tom ze jsem pouzival mp3pro kodek ;-)
Ja jsem zadnej WMP neistaloval, mam tam imho standard po instalaci XP. Instalovane jsou akorat WM kodeky, fddshow a nejake mensi. Ale jak tu psal Strby tak mam taky naistalovanou podporu pro prehrani MP3PRO v Winampu, ovsem MP3PRO pisnicky to nejsou, delalo ti to i tak u normalnich MP3?
Jeste doplnim, MP3 jsem nevytvarel ja a ID3tag jsou jak v 1.1 tak 2 (stejne). No a jelikoz jsem to nedelal ja, a dela mi to u vsech VBR (tedy ruzni tvurci), tak bych to, ze je to spatne enkodovane vyloucil.
Citace:
Původně odeslal Skodik
Ja jsem zadnej WMP neistaloval, mam tam imho standard po instalaci XP. Instalovane jsou akorat WM kodeky, fddshow a nejake mensi. Ale jak tu psal Strby tak mam taky naistalovanou podporu pro prehrani MP3PRO v Winampu, ovsem MP3PRO pisnicky to nejsou, delalo ti to i tak u normalnich MP3?
Jeste doplnim, MP3 jsem nevytvarel ja a ID3tag jsou jak v 1.1 tak 2 (stejne). No a jelikoz jsem to nedelal ja, a dela mi to u vsech VBR (tedy ruzni tvurci), tak bych to, ze je to spatne enkodovane vyloucil.
spatne si me pochopil po instalaci mp3pro kodeku se me nastavil jako default kodek pro vsechny mp3 a to zpusobovalo ze ve vbr mp3 neslo seekovat tak jsem to resil tak ze jsem rucne ty kodeky prehazoval to jde v preferences winampu..
uz se chapem??proste s mp3 kodekem vsechny typy mp3 oka ale mp3 obyc vbr nejde seekovat
ja kdyz jsem psal vlastni enkoder WAV<>MP3, tak jsem se s timto setkal. Problem byl ve spatnem algoritmu enkodovani. Hlavne na konci streamu a pri zapisu VBR tagu.
WinAmp a Win Media Player se chovaly uplne odlisne.
Spatne zobrazovani bitrate, jina delka skladby, "kliky" na konci skladby
Ale pokud jsi zkousel MP3 enkodovane jinymi zpusoby a dela ti to vsude stejny problem, tak to temi soubory nebude
...no skontroluj si tu asociaciu pluginov vo WinAmpe ako pise Strby
Kód:
Options => Preferences => Plug-ins => Input
...u mna seekovanie funguje a mam pri MP3 defaultne nastaveny Nullsoft MPEG (Layer1-3/CT AAC+/Dolby AAC) Audio Decoder 3.32
(zmenit asociaciu si mozes priamo v konfigu toho pluginu)
JOOO, to je ono!! Diky. Ten MP3pro se mi defaultne pouzival pro vsechny MP3 a v tom to bylo. Jeste jednou diky! K+