[cokoli, algoritmus]Převod řím. číslic na arabské a zpět
Zdravím! :D
Přiznávám bez mučení, je to školní úkol, kterej dostal kámoš, kterej má programování z donucení a vůbec tomu nehoví...
Tedy jde o to napsat funkce pro převod římskejch čísel na arabský a naopak...
Já už vyřešil tu první část, to je celkem jednoduchý, snad...
(prostě se pojede zleva doprava, pokud bude znak s menší váhou následovat znak s větší nebo stejnou, sečtou se, jinak se odečtou - IV dá 5-1, VI 5+1, jestli víte co myslím)
Ale dělá mi problémy vypořádat se s tím převodem arabských na římský... V podstatě s tímtéž - 40 jako IL apod...
1 Příloh-a(y)
Re: [cokoli, algoritmus]Převod řím. číslic na arabské a zpět
No něco tu mám v Céčku.. zkus, jestli to funguje dobře :)
spustis rimcis.exe -a
a pises rimske cislo a ono ti to po ennteru vypise arabske
rimcis.exe -r
prevadi na rimske cislo..
Tyve... A zdroják bys mi pls nehodil? :) Nebo ten tam je taky? :)
Už jsem je našel :)
Dík moc! :)
EDIT: Má to bejt taky v C, takže to nějak proberu a pošlu mu to, ještě jednou děkuju! Já bych se tím jinak asi sral ještě chvíli sám a možná na to i přišel, akorát mám ve st. zkoušku... :)
1 Příloh-a(y)
Hele mam trochu problem... Radkovej (prik. radka) vstup by kamarad asi neobhajil, kdyz to skoro neumi takze to davam do jednoho souboru, ale kdyz jsem to zkousel kompilovat, tak to furt chcipe a objevuje se mi "Program provedl neplatnou operaci... Omlouvame se za vznikle potize"
Mohl bys na ten zdrojak kouknout, kde je problem? Furt mi to nejak nedocvakava :(
EDIT> Jinak tvuj programek funguje bezva, ale tohle jsem se nejak zasekl... Jinak nedela to presne pri kompilaci, ale pri zadani treba cisla 1000
Jinak to delam pod WXP a DevCPP
Nezavolal jsi nikde fci InitAppToRiman() ..cili to pole tblArabRiman bylo prazdne, takze ta prevodni fce nefungovala.. tudiz nez zavolas RimCislo, tak tam nekde dej volani toho InitAppToRiman() ..
Citace:
Původně odeslal Anduril
Nezavolal jsi nikde fci InitAppToRiman() ..cili to pole tblArabRiman bylo prazdne, takze ta prevodni fce nefungovala.. tudiz nez zavolas RimCislo, tak tam nekde dej volani toho InitAppToRiman() ..
DOPRDELE ja jsem ale DEBIL, dik moc! Jak sem umazaval komentare, tak jsem asi umazal o radek navic a spletl jsem to :) Diky! :)