zmena biosu na 6600 => cernobily tv-out
Zdravim, mam asus 6600 a kdyz zmenim bios, tak je cernobily tv-out. Zkousel jsem nejruznejsi biosy, protoze puvodni moc oc friendly neni. Kdyz tam dam bios prolink nebo patit, tak tv-out je cernobily. Cernobily je az kdyz se toho chytnou ovladace z voken, do te doby je barevny. Takze v kabelazi bych chybu nehledal, navic s asus biosem to jde v pohode barevne. V ovladacich je samozdrejme nastaven pal. Da se to nejak vyresit, aby tv-out byl barevny?
Re: zmena biosu na 6600 => cernobily tv-out
A bios je taky pal? Jednou jsem to resil a bylo to nastavenim NTSC v BIOSu karty.
v biosu je nastaven pal. :(
Nevim, jak je to resene na novych kartach, ale na starych nV byl reseny tv-out pres svhs bez redukce (oproti ATI, kde je vicepin. konektor) a karta si sama prepinala (resp. ovladace), mezi svhs a composit vystupem ... podle me tim flashem uz to pak ty ovladace neumi prepnout a zustane to na svhs, takze ti nejdou barvy ... tot muj nazor
a da se to nejak vyresit? To jsem poznal, ze je to ovladacema, protoze kdyz se toho ujmou, tak obraz zcernobily(divny slovo, proste zacne byt cernobily).
Citace:
Původně odeslal Ipswican
a da se to nejak vyresit? To jsem poznal, ze je to ovladacema, protoze kdyz se toho ujmou, tak obraz zcernobily(divny slovo, proste zacne byt cernobily).
V zasade mas asi 2 moznosti ... bud vyzkouset dalsi biosy a s nekterym to snad pujde, anebo si udelat normalni redukci svhs->composite ... pokud nejsi uplna lama, tak bys tu redukci mel asi jednodussi ... ale predem bych si radeji vyzkousel, jestli to je opravdu tak jaxem psal ... nejlip na nejakem zarizeni s svhs vstupem
mam par opravdu hloupych otazek...
1. svhs je ten divny konektor, ktery jde z grafiky?
2. composite je cinch?
Citace:
Původně odeslal Ipswican
mam par opravdu hloupych otazek...
1. svhs je ten divny konektor, ktery jde z grafiky?
2. composite je cinch?
Jop ... svhs je ten konektor podobny ps2, co jde z grafiky, composite signal je signal "cinch" ... jinak http://www.computershop.cz/eshop/def...-vhs-f-cinch-f
ja jsem se chtel jen ujistit, protoze presne takle to mam zapojeny z grafiky: kabel ktery konci cinch a pak redukce z cinch-scart... Takze jedna varianta pada a zbyvaji jen ty biosy. Ach jo. :(
Citace:
Původně odeslal Ipswican
ja jsem se chtel jen ujistit, protoze presne takle to mam zapojeny z grafiky: kabel ktery konci cinch a pak redukce z cinch-scart... Takze jedna varianta pada a zbyvaji jen ty biosy. Ach jo. :(
Myslim, zes me nepochopil ... ta redukce svhs-cinch co dostanes ke grafice je zapojena jenom na jeden pin (+zem) toho svhs a ovladace to pak poznaji a prepnou tam jen ten composite ... ta redukce, co jsem ti na ni dal odkaz by mela byt zapojena jako redukce svhs-cinch, tj. piny spojene pres kondenzator ... to je neco jineho, nezs dostal ke grafice
hmmm, to jsem Te opravdu nepochopil. Na me musis pomalu. :) Dobry, tak se po ni podivam u nas v tom zapadakove, jestli ji nekde nemaj. V czechcomputeru ji nahodou nemaj co?
Citace:
Původně odeslal Ipswican
hmmm, to jsem Te opravdu nepochopil. Na me musis pomalu. :) Dobry, tak se po ni podivam u nas v tom zapadakove, jestli ji nekde nemaj. V czechcomputeru ji nahodou nemaj co?
Hledal jsem, ale nenasel ... ale Softcom je i v PZE ... ale z jihlavy bych rek to mas bliz do brna, ne?
Ja nakupuju v czechcomputeru a ted tam budu naky veci kupovat, tak bych to vzal naraz. Podivam se u nas, jestli to nekdy nemaj a kdyztak hold udelam vylet do Brna alespon popiju s kamarady, ktere jsem dlouho nevidel. :)
Zdravím, Ipswican ak ti to pôjde s tou redukciou daj vedieť. Tiež sa mi nechcú filmy pozerať na 19" LCD :( Radšej na telke. Btw. musim upraviť to chladenie na tej asuse lebo teplota prekročila aj 75 stupňov :( 530/675
Citace:
Původně odeslal Dark Angel
Zdravím, Ipswican ak ti to pôjde s tou redukciou daj vedieť. Tiež sa mi nechcú filmy pozerať na 19" LCD :( Radšej na telke. Btw. musim upraviť to chladenie na tej asuse lebo teplota prekročila aj 75 stupňov :( 530/675
Tak se mi v tom nasem zapadakove ve 3. obchode podarilo sehnat tu redukci a bylo to dobre investovanych 45,-. Fakt to funguje. Taky mam problemek s teplotou hold budu muset koupit lepsi chladic, je vubec zazrak, ze ta parodie na hladic co tam ted je vubec neco uchladi. Vypada to, ze ten tvuj patit bios je na tom nejlepe s moznostma oc.
Diik, to som rad že to ide s tou redukciou. Už aj ju idem zohnať. Dúfam, že v Nitre ju objavim. Inak aj mne sa zdá tel Palit bios najlepší na oc. Len musím kúpiť ten chladič od primecooler na vga.