Lze provozovat AMD X2 na win bez SP?
Chci se zeptat zda jdou AMD X2 na obyc win bez nutnosti mit nainstalovanej Service Pack.Zda je k tomu napr. nejaky ovladac a tak podobne.
Dale bych se chtel zeptat co se musi zmenit(upravit) ve win po nainstalovani CPU X2 do MB,aby win videli X2 jako dvouprocesorovy.Diky za info...
Re: Lze provozovat AMD X2 na win bez SP?
Lze, s SP nainstalovanym v OS to nemá vůbec co dělat. win XP, stejně jako 2000 nebo NT4 maj podporu pro SMP, takže to tam prostě pude.
Já mam pocit, že dvoujaderný procesory uměj jen WinXP Proffesional, takže na Home ti možná nepude...
Citace:
Původně odeslal Luk(y)isek
Chci se zeptat zda jdou AMD X2 na obyc win bez nutnosti mit nainstalovanej Service Pack.Zda je k tomu napr. nejaky ovladac a tak podobne.
Dale bych se chtel zeptat co se musi zmenit(upravit) ve win po nainstalovani CPU X2 do MB,aby win videli X2 jako dvouprocesorovy.Diky za info...
no mne ide X2 v pohode bez reinstalu XP a detekuje dve jadra :-)
Citace:
Žádná úprava není třeba.
Tak to je v pohode,ja jen myslim dobudoucna(ze bych si X2 poridil) :)
Taky jsem nekde cet(nevim presne jestli to nebylo na nejakym foru),aby XP vyuzivaly spravne ty dve jadra,tak ze se musi neco zmenit v registru win(nekdo to tam popisoval)...Mel navod presne od Microsoftu.Uz ale vubec nevim kde to bylo,mozna tady na foru.Hledal jsem vsude ale nic jsem nenasel.
když už jsme u toho...jen čistě teoretická otázka...
šlo by to i na W98SE? s nějakym úpravnym patchem? Vim že je blbost provozovat X2 na takovejch win, ale jestli je to možný.
Citace:
Původně odeslal Boin
když už jsme u toho...jen čistě teoretická otázka... šlo by to i na W98SE? s nějakym úpravnym patchem? Vim že je blbost provozovat X2 na takovejch win, ale jestli je to možný.
Procesor by pracoval jako jednojádrový.
Citace:
Původně odeslal Eagle
Procesor by pracoval jako jednojádrový.
ale přece to jedno jádro se jakoby nevypne...s výkonem by to bylo uplně stejně jak u singlecore?
trosku mi unika zmysel tohoto threadu ... aky je dovod nemat nainstalovany service pack na operacnom systeme (najaktulanejsi + vsetky dostupne zaplaty a updaty) ???
Citace:
Původně odeslal MadCap
trosku mi unika zmysel tohoto threadu ... aky je dovod nemat nainstalovany service pack na operacnom systeme (najaktulanejsi + vsetky dostupne zaplaty a updaty) ???
Protoze jak jsem uz kdysi psal v jinem threadu,nemuzu nainstalovat SP2(nebo byl zrovna poskozeny-nevim)...Mam system nainstalovany na SATA disku a po nainstalovani SP2(na win XP,nebylo soucasti instal.CD) jsem dal restart.Vse nabihalo OK,az do doby,nez zacalo nacitani win.V tom okamziku se PC restartovalo a takhle to slo stale dokola,takze tudiz nemam SP2.Od te doby jsem to uz radsi neinstaloval(z jinych zdroju),aby to nahodou zase nepadlo.Nechci uz prijit o data...Prominte za vycerpavajici OT :)
Citace:
Původně odeslal MadCap
ja nemam na instalaci XP, na kterych hraji hry nainstalovane SP2 a zaplaty a ... - v instalacce byl zakomponovan SP1 - bud u grafickych karet a nebo u superpi se to tesilo - tyhle dodatecne zalezitosti umi "pekne" spomalit system
EDIT nasel jsem - http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=39064&page=15 spajdruv prispevek c. 365 v threadu a diskuse k tomu
kdyby se neptal MadCap, tak se na dotycnyho ...
lenze to je spajdrov "bug" obecne to je kravina a mne to napr. funguje uplne flawless na woknach sp1 > sp2 a rovnako dobre na pure sp2 priamo od instalacie ... obecne je to proste <>ovina nemat system "up-to-date" ak to niekomu robi problemy, je to exoticke ... (ver ze by som si spomalenie vsimol, benchmarkujem vsetko a vzdy :D )
Citace:
Původně odeslal PiT
Ohladom toho vykonu WinXP bez a so SP mam podobnu skusenost.
Skuste si vyratat SuperPi bez a so SP.
U mna cista instalacia 1M Pi 1:36, nahodim SP a 1:44-46.
to je odtamtud jen tri prispevky pod spajdrem
ja jsem ted testil svou pracovni verzi xp [mam dualboot, jednu cistou na hry a na druhe vsechny packy, zaplaty, net, firewall, antivir, satelit ... cca 50 programu] a v Cpumarku se dostal v pracovni verzi xp na ten samy udaj jako v herni jenze pri OC o 100Mhz niz
samotne xp cistou instalaci a zaplatovanou jsem netestil, priste pri reinstalaci to zkusim ???
Citace:
Tak to je v pohode,ja jen myslim dobudoucna(ze bych si X2 poridil) :)
Taky jsem nekde cet(nevim presne jestli to nebylo na nejakym foru),aby XP vyuzivaly spravne ty dve jadra,tak ze se musi neco zmenit v registru win(nekdo to tam popisoval)...Mel navod presne od Microsoftu.Uz ale vubec nevim kde to bylo,mozna tady na foru.Hledal jsem vsude ale nic jsem nenasel.
tohle?
http://www.svethardware.cz/art_doc-8...900370074.html
kua, nechcite ma nasrat, aby som to siel testovat ;) nemam ale moc cas, inak by som sa na to mozno aj blizsie kukol, mozem leda tak restartnut do druhych wokien (sice tiez SP2 a aj tak isto prejdene z sp1 ale aspon pokus)
Neni to presne tohle,ale neco podobnyho to bylo...Zkusi se po tom jeste poohlidnout.Ale jestli vsem co maji X2 jede vse OK a nemaji tam tyto zaplaty,tak nema cenu to asi nejak moc resit.
takze SuperPI 4M na mojich Windows XP Pro Sp2 (premigrovane z SP1) so slovenskym MUI bez ziadneho instalovaneho softu a ani dalsich updates proti Windows XP Pro Sp2 (tiez premigrovane z SP1 ale medzitym uz raz prasne reinstall pomocou pro sp2 instalacky) ktore su plne updated a plne softu (2+ rokov v prevadzke)
3m26s vs. 3m35s tj. o 4,3% pomalsie pre moje "hlavne" EN wokna, ale to prisudzujem tomu, ze mi tu bezi asi tak 10x tolko veci po starte ako som v tych slovenskych kedy spustil :D
viem ze to nie su vase vysnivane "oldschool' neupdatovane wokna bez vsetkych SP ale aspon cosi pre ilustraciu ...
Taky nechápu, co řešíte...
Používám SP2, systém čistě přeinstalovaný a částečně optimalizovaný (povypínané nepotřebné služby, pročištěné registry apod.) Proti SP1 šel výkon o něco výše, ale to je možné přisoudit i lepší optimalizaci systému, u SP1 jsem si s tím tolik nehrál (on pak stačí jeden jediný spyware kvůli neopravené díře v systému a kde jste s výkonem...!!)
Jinými slovy, pokud možno, držte si systém aktualizovaný! Výkon se dá nahonit správnou volbou ovladačů a dobrou optimalizací.
mno takze som mal unikatnu prilezitost s notebookom kde bol cisty wxp pro sp1 cz ... 1 GHz p3 > superPI 1M 2m6s ... instalacia sp2, restart, boot, superPI 1M 2m7s ... odchylka merania, vykon ROVNAKY! ;)
dik za info, stejne pri reinstalaci to zmerim i ja, moje screeny z testu uz zacinaji jit do stovek :-)
Citace:
Původně odeslal short24
dik za info, stejne pri reinstalaci to zmerim i ja, moje screeny z testu uz zacinaji jit do stovek :-)
tak tolik netestuj... ;)