21.1 Nákup tiskárny pls help
Potřeboval bych pro otce koupit tiskárnu... Rozhodl sem se pro laserovou abych furt nemusel kupovat tonery a tak, ale mám dotaz... Potřeboval bych co nejlepší tiskárnu a pokud možno aby měla podavač typu traktor :)
nevim ani jestli něco takovýho existuje, zkuste pls poradit nějaký laserovky sem z toho uplnej jelen :) cenová hranice 10 Tisíc
Re: 21.1 Nákup tiskárny pls help
O traktoru vím jen u starých Minolt a to ještě ne u všech (rok 1997-1998...)
Laserovky na traktor sa nerobia kvoli principu tlace. Na traktor asi jedine ihlickovu (tie to maju skoro vsetky) alebo atramentovu (=inkoust), ale taku som s traktorom este nevidel.
Citace:
Původně odeslal Rainbow
taku som s traktorom este nevidel.
Existují, ale to taky bylo hodně dávno... Myslím, že HP. Ale je to jako s tou Minoltou - taky to byla jen reklama nebo recenze v Chipu, na vlastní oči jsem to nikdy v životě neviděl.
Traktorovy podavac uz jsem pekne dlouho nevidel.
Spickova tiskarna (v pomeru cena/vykon samozrejme) je OKI B4100
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.as...CatId=18843569
Toner na 2500 stranek (pri 5%) za 849,00 (bez DPH)
a valec na 17000 stranek (pri 5%) za 4299,00 (bez DPH)
tak přesně něco takovýho teď potřebuji! Ten toner je opravdu za pusinku oproti konkurenci, třeba HP, Samsung...
Ja by som šiel do HP Laserjet 1320. Je to to docela výkonná mašina s duplexnou (!) tlačou, a podporuje 6000 stranové tonery Q5949X za dosť dobrú cenu - 3152Kč. Tlačový valec sa meni priamo s tonerom, takže nemáš žiadne ďalšie náklady. Kebyže berieš do úvahu aj pomer cena/výkon, tak určite by som bral túto mašinu, tá obojstranná tlač dokáže ušetriť dosť veľa nákladov na papier.
DOPORUCENI: v poslednim casopise CHIP je docela zajimavej test tiskaren (jak ingoustovy tak laserovy). Test je zameren na cenu tisku-u jakeho kusu vas to vyjde nejlevneji (jeste si to musim precist).