-
Zavada notase koupeneho v CR, ale studuji jsem v Anglii
Zdravim, kamos co se mnou studuje v Skotsku ma malej problem, odesla mu grafarna v notasoj Prestigio. Na webu Prestigia je servis nekce v Nizozemi, dale pak servis v CR v Praze. Notebook je koupeny v www.elektro4u.cz
Ja mu radim at se ozve prodejci jak ma postupovat v takovem pripade, myslim ze by prodejce mel prevzit odpovednost za vady a mel by navrhnout premisteni notase z UK do CR na vlasti naklady, nebo aspon do Nizozemi...
Jeste musim dodat ze kamarad zde studuje doktorske, tzn. dlouhodbe na tri roky .
Nechce se mi navrhovat at to posle do Nizozemi na vlastni naklady a pak to zada k uhrade od Prodejce...
Nebo posledni varianta ozvat se prestigiu jak se v takovejch vecech postupuje...
Kterou variantu navrhujete??
Diky moc za pomoc
Mira
-
Re: Zavada notase koupeneho v CR, ale studuji jsem v Anglii
Kontaktovat prodejce a domluvit se snim (aspon pokus), naklady je povinen uhradit, pokud bude reklamace uznana.
-
Teraz je uz sice neskoro, ale predsa: znacky ako napr. IBM a DELL maju zaruku medzinarodnu a servisy vsade.
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
Kontaktovat prodejce a domluvit se snim (aspon pokus), naklady je povinen uhradit, pokud bude reklamace uznana.
otázka je jak si prodejce vyloží zákon a jak bude ochotný hradit cestu mimo hranice CŘ. Osobně být prodejcem tak ten balík do skotska neproplatím.
-
Citace:
Původně odeslal herma
otázka je jak si prodejce vyloží zákon a jak bude ochotný hradit cestu mimo hranice CŘ. Osobně být prodejcem tak ten balík do skotska neproplatím.
otazka je, proc ne: jestlize bude reklamace uznana, tak je primarni poruseni na strane prodavajiciho - to on ti prodal vadnou vec, a proto musi nest nasledky.
samozrejme by bylo nejpruchodnejsi se dohodnout na nejakem kompromisu
-
Citace:
Původně odeslal herma
Viz riksa, IMO bys v pripade sporu pred soudem nemel moc sanci jak svuj postoj oduvodnit, protoze tys prodal vadnou vec a ze zakona ses povinen uhradit naklady spojene s reklamaci, nikde neni psano ze je to omezeno na dopravu z CR.
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
Viz riksa, IMO bys v pripade sporu pred soudem nemel moc sanci jak svuj postoj oduvodnit, protoze tys prodal vadnou vec a ze zakona ses povinen uhradit naklady spojene s reklamaci, nikde neni psano ze je to omezeno na dopravu z CR.
to je to, že každý si to že to není nikde psáno vyloží jinak.
-
Citace:
Původně odeslal herma
to je to, že každý si to že to není nikde psáno vyloží jinak.
no, to neni uplne tak: zakon rika, ze veskere nutne naklady spojene s uplatnenim naroku z odpovednosti za vady veci (tedy, zjednodusene s reklamaci) je povinen hradit prodavajici.
takze v tomto pripade to neni otazka interpretace, otazka je, jestli je nejlevnejsi zpusob, jak dostat vec z UK do CR nutnym nakladem a ja si dovoluji tvrdit, ze ano.
nutny naklad by to nebyl v pripade, ze bych tam byl jen na dovolene a mohl to stejne dobre reklamovat osobne za nejakych par dnu. jestlize tam jsem dlouhodobe, tak neni moc o cem.
-
jj, => pokud pordejce odmita uhradit postu pak neni nic jednodussiho nez skocit do letadla ... a zaplati i ty letenky.
-
hmm.. možná, ale osobně si myslím že úspěch poškozeného není až tak moc jednoznačný
-
Citace:
Původně odeslal herma
hmm.. možná, ale osobně si myslím že úspěch poškozeného není až tak moc jednoznačný
Je, uz z dane citace zakona, nevim proc by se tohle melo vztahovat jen na CR, kdyz prestigio ma nejblizsi zastoupeni v Nizozemi...
Prikladem bych uvedl ze budu bydlet v ostrave u pritelkyne, bez trvaleho bydliste, trvale bydliste budu mit v Plzni, koupim v Plzni notas... je samozrejme ze pak by se cukal i nejotrlejsi prodejce i kdyz bych mu vysvetloval ze v plzni mam rodice u kterych soustavne nebydlim a pracuji v ostrave... Pokavad ale studuji a pracuji v UK na dlouhodobe smlouve tak to uz zacina byt jine... to uz se lhat o pozici notase moc neda...
Mira
-
nevím, nechci se prodejce zastávat, a už vůbec ne eshopů, kazitelů cen, ale osobně bych tohle po prodejci nikdy nechtěl, nikdy by mě nenapadlo něco takto reklamovat...prostě jedině osobně. ALe čecháčci jsou prostě národ...:(
-
Citace:
Původně odeslal herma
nevím, nechci se prodejce zastávat, a už vůbec ne eshopů, kazitelů cen, ale osobně bych tohle po prodejci nikdy nechtěl, nikdy by mě nenapadlo něco takto reklamovat...prostě jedině osobně. ALe čecháčci jsou prostě národ...:(
V tom pripade ses hlupak, protoze prodejce je ten, kdo prodal smejd = on nese naklady na reseni, protoze on zpusobil skodu. Jak si to vyridi s dodavatelem, je uz jeho problem, trebas prestane ty smejdy prodavat. A presne toto je ucelem tohoto ustanoveni v zakone - aby prodejce neprodaval smejd.
-
Citace:
Původně odeslal herma
nikdy by mě nenapadlo něco takto reklamovat...prostě jedině osobně. ALe čecháčci jsou prostě národ...:(
aha, no chtel bych te videt, jak pojedes na svoje naklady reklamovat z ciny, kde dlouhodobe pracujes, fotak, ktery ke sve praci nutne potrebujes. tohle neni vychcanost, to je proste nutnost - co podle tebe opravnuje prodavajiciho, aby prodaval nefunkcni vyrobky?
btw, ten priklad, ktery jsem uvadel je primo z me rodiny
-
No pokud vim tak dopravu do servisu plati odberatel (zakos) a dopravu ze servisu prodavajici (firma), je ale pravdou zhe treba ACER plati oboje.. prijede si pro to prepravka a odveze si to, ty nic neplatis.. a z5 to taky neplatis.. tak nevim :D
-
Citace:
Původně odeslal rombo
No pokud vim tak dopravu do servisu plati odberatel (zakos) a dopravu ze servisu prodavajici (firma), je ale pravdou zhe treba ACER plati oboje.. prijede si pro to prepravka a odveze si to, ty nic neplatis.. a z5 to taky neplatis.. tak nevim :D
ze zakona hradi oboje prodavajici - viz § 598 obcana, dle ktereho je prodavajici povinen uhradit kupujicimu veskere nutne vydaje spojene s reklamaci
-
to mas rikso pravdu, ale vime jak to chodi :(
- spousta lidi to nevi
- a ti co to vi , se mnohdy nedockaj uhrazeni nakladu a sou radi, ze se to aspon vyreklamovalo uspesne :((
-
Citace:
Původně odeslal wssk
to mas rikso pravdu, ale vime jak to chodi :(
- spousta lidi to nevi
- a ti co to vi , se mnohdy nedockaj uhrazeni nakladu a sou radi, ze se to aspon vyreklamovalo uspesne :((
to je mi taky jasny, jen rikam, ze v tomhle pripade je to jenom na konkretnich lidech, jak se k tomu postavi. a jestlize se budou chtit branit, tak maji moznost
-
imho tohle by mel resit primo dodavatel a firmy presigio jako takova, napriklad asus ci IBM to osetrene maji velmi dobre, byt tebou obratim se jednak na prodejce (ktery te ovsem posled do haje, protoze se jedna o eshop zalozeny na obratu s marzi tak 4%, takze tvoji postou by prodelal, tady bych rad poznamenal nekupujte uz zatracene v takovejch shit shopech) a obratil bych se na vyhradniho dovozce ASBIS konkretne na jeho product managera, ten ti rekne vice co s tim a jak to ma prestigio osetrene
-
Caute, vyreseno vracenim penez do par dni, takze nikdo ani nechce naklady na reklamaci...
Dikes za predchozi rady
Mira