Je HDD KO nebo jeste "chvili" pujde??
Cauky,bracha si porad stezuje na to ze ma nejak pomaly PC a i ja jsem to poznal.Pomalejsi instalovani programu,atd.Ma disk Seagate U-ATA100 40GB 7200rpm...
Nainstaloval jsem SpeedFAN a ten hodil tohle: "raw read error"
http://sweb.cz/LVacha/error-hdd.jpg
Poradte jsetli mam uz koupit jinej nebo tenhle jeste vydrzi ale pujde spatne...Ja osobne si myslim ze uz nema moc sanci slapat na 100%...Diky
Re: Je HDD KO nebo jeste "chvili" pujde??
Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
V tomto případě tam odpověď zřejmě nenajde. Já mám u všech Seagatů u těchto položek errory, ale tak je to běžné a nikdo moc neví, proč. V tomto případě mu to ale hází vykřičník, takže tam něco špatně bude.
Doporučoval bych stáhnout Seatools a projet to jejich utilitkou. Pokud to najde chyby a neopraví je, resp. budou se stále opakovat další a další, hodil bych ho do reklamace.
Ten vykricnik si IMHO ten shit vymyslel, lebo sa mu zda, ze ta hodnota je "blizko" thresholdu.
SMART v SpeedFane je na hovno, neriadte sa tym!
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Ten vykricnik si IMHO ten shit vymyslel, lebo sa mu zda, ze ta hodnota je "blizko" thresholdu.
SMART v SpeedFane je na hovno, neriadte sa tym!
Já mám momentálně tento parametr 54-value, 50 worst, 6-warn, ovšem vše bez problémů, projeto Seatools.
Tiez si myslim ze je SMART v speedfane nanic. Pravidelne mi ukazuje nejake errory, potom zase ze ziadny a tak stale dokola. Mam 2x hitachi, 7k250 a T7k250 (tento mi speedfan ani nedetekuje).
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal VodnikIN
Tiez si myslim ze je SMART v speedfane nanic. Pravidelne mi ukazuje nejake errory, potom zase ze ziadny a tak stale dokola. Mam 2x hitachi, 7k250 a T7k250 (tento mi speedfan ani nedetekuje).
...mne detekuje Speedfan Hitachi 7k250 a aj Hitachi T7k250 (vid prilozeny screen) a co sa tyka SMARTu ukazuje rovnake hodnoty ako ActiveSmart 2.42
Citace:
...mne detekuje Speedfan Hitachi 7k250 a aj Hitachi T7k250 (vid prilozeny screen) a co sa tyka SMARTu ukazuje rovnake hodnoty ako ActiveSmart 2.42
Hodnoty musi ukazovat rovnake (inak by to bolo uz fakt zle). Ale z tych hodnot vyvodzuje nespravne zavery - ikonky OK a vykricnik a tie 2 stupnice Fitness a Performance dole su uplne bludy.
Citace:
Mne detekuje iba jeden a to ten na ktorom mam system cize 7k250-ku. V programe ActiveSmart mi zdetekuje disky dva, ale obom prideli rovnake oznacenie ako ma 7k250 ale info o particiach je spravne a SMART z T7k250-ky neprecita rovnako ako ani jeho teplotu. Kde moze byt chyba kurnik ???
Oba disky su SATA, MB abit NF7-S
EDIT: A ked zdtetekuje tak hodnoty su 100% identicke s prvym diskom 7k250
tohle delaj snad vsechny seagaty so sem drzel v ruce... treba i moje 7200.7 pata... neres to.
Citace:
Původně odeslal Tantalos
V tomto případě tam odpověď zřejmě nenajde. Já mám u všech Seagatů u těchto položek errory, ale tak je to běžné a nikdo moc neví, proč. V tomto případě mu to ale hází vykřičník, takže tam něco špatně bude.
Proč by nenašel? Naopak:
"Počet chybných čtení dat z plotny. Disk běžně má problémy se čtením dat, což koriguje pomocí ECC a opakovaného čtení. U některých disků (typicky Seagate) se počítá celkový počet chybných čtení (tedy hodnota rychle roste), u jiných disků pouze počet čtení, které nebylo možné opravit (v takovém případě by měla být Raw hodnota rovna nule, v opačném případě rychle zálohujte)."
Citace:
Původně odeslal Eagle
Proč by nenašel? Naopak:
"Počet chybných čtení dat z plotny. Disk běžně má problémy se čtením dat, což koriguje pomocí ECC a opakovaného čtení. U některých disků (typicky Seagate) se počítá celkový počet chybných čtení (tedy hodnota rychle roste), u jiných disků pouze počet čtení, které nebylo možné opravit (v takovém případě by měla být Raw hodnota rovna nule, v opačném případě rychle zálohujte)."
Měl jsem na mysli vysvětlení toho strašáka ve formě vykřičníku. Případně méně obecnou formulaci výstupu SMARTu u Seagatů viz výše.
Ono je totiž sice pravda, že toto dělají všechny Seagate disky, ale jakmile to není doplněno uspokojující tabulkou s vysvětlením, jaký nárůst je ještě normální a jaký už nikoliv, tak je to jen prázdná fráze.
Citace:
Původně odeslal Tantalos
jaký nárůst je ještě normální a jaký už nikoliv, tak je to jen prázdná fráze.
To je pro každý model individuální. Nebezpečná hodnota je vyznačená ve sloupci Warn. Vše bylo v mém článku řečeno, stačilo číst.