Vice SIM karet do jednoho telefonu
Zdravim,
kdysi se to hodne resilo, ted jsem nevidel aktualni clanek na webu ani nepamatuji a to jsem zkusil search na mobil.cz i mobilmanii..
Tak to zkousim tady a ptam se - jak lze aktualne pouzivat vice SIM karet (vice operatoru) na jednom telefonu?
Vim o dvou variantach - specialni baterie s prostorem pro 2 karty (jen na nejake mobily, prfevazne Nokia) a sehrani dat na jednu specialni SIMku.
- Jake mate s tim zkusenosti, pouzivate nekdo nejakou tuto variantu?
pripadne
- Odkazte me, kde se o tom pise, ja nic moc AKTUALNIHO nenasel.
Diky.
Re: Vice SIM karet do jednoho telefonu
Jeste je jedna moznost a tou je Benefon DualSim , tusim ze takhle se ten model jmenuje. Je to sice uz dost davno so se prodaval ale myslim ze nekde v bazaru bys ho sehnal. Uz "od vyroby" podporuje 2 simky.
Edit: nasel sem i odkaz http://www.mobilmania.cz/Mobilnitelefony/AR.asp?ARI=206
Používal jsem kdysi adaptér na 2SIMkarty, je to značně nepohodlný (bylo nutné při přepínání ze SIM na SIM vypnout a zapnout telefon, například se mi takhle podařilo si jednu z nich zablokovat 3x špatným PINem v domění, že je tam ta druhá... Kvalita taky nic extra , měl jsem občas pocit, že ty adaptéry jsou zřejmě produkty studentů průmyslovek 1. ročníku během cvičení "základy elektroniky a pájení"... Telefon se pořád vypínal, zatuhával a podobně... Prostě bych do "dual sim" adaptéru už nešel ani omylem...
EDIT: Při dnešních cenách bych to už místo adaptéru za dvě stovky řešil nějakým starším mobilem za 500, když je potřeba druhou SIM využívat jen občas... Ale neznám přesně tvoji situaci, takže těžko posoudím :)
Já měl kdysi na Nokii 3210 adaptér na 3 SIMky. Víceméně bez prblémů, nokia měla nějakej kód, kterým se vždycky restartovala a a při tom spolehlivě SIMky přepnula. Ještě bych ho doma určitě našel :-)
Citace:
Původně odeslal malli
Já měl kdysi na Nokii 3210 adaptér na 3 SIMky. Víceméně bez prblémů, nokia měla nějakej kód, kterým se vždycky restartovala a a při tom spolehlivě SIMky přepnula. Ještě bych ho doma určitě našel :-)
Jo sorry, na kód jsem zapomněl, tím to šlo taky... Nicméně i když jsem to dělal kódem, tak telefon stejně vytuhával... Prostě ty adaptéry jsou IMHO crap... Problémy jsem s nima neměl jen já, říkalo mi to i dost známých...
Dobrý den,
používám naklonovanou kartu, vše mi udělali tady:
http://www.maxcomputer.cz/o_nas.html
Jsem spokojen, fyzicky nosím jen jednu kartu, žádné výměny nejsou třeba atp.
Jenomze cca 2 roky stare karty uz nenaklonujes. A navic davas sanci pro zneuziti tve karty.
Diky za odpovedi.
Potrebuji vyresit prendavani 3SIM a to nejlepe do jednoho telefonu. Neni to pro me (ja si vystacim s 1SIM ;)
Jeste se ty adaptery prodavaji? No, zeptam se pozdeji, az budu vedet, jaky mobil zvolime. Bude to nejaky levny, asi Nokia 2600, Siemens A75 nebo Sony T290i.
Citace:
Původně odeslal Harry
Diky za odpovedi.
Potrebuji vyresit prendavani 3SIM a to nejlepe do jednoho telefonu. Neni to pro me (ja si vystacim s 1SIM ;)
Jeste se ty adaptery prodavaji? No, zeptam se pozdeji, az budu vedet, jaky mobil zvolime. Bude to nejaky levny, asi Nokia 2600, Siemens A75 nebo Sony T290i.
Ty adaptéry jsem na prodejnách ještě viděl, dokonce i ty "tri sim", ale spíš bych doporučoval kupovat mobil podle dostupných adaptérů, protože se zdaleka nedělaly na všechny starší nokie, kupříkladu...
co se týče adaptérů, tak je lepší zkusit sehnat adaptéry s mechanickým mikropřepínačem, popř. přepínačem. jednoduše se přepne ručně na tu simku, která má být používaná.
btw. měl jsem jeden takový na nk3310 a zkoušel jsem i tzv. "on the fly" přepnutí (bez vypnutí mobilu) a při další komunikaci mobilu se sítí se sítě vyměnily. ale není to moc sim+mobil friendly, tak bych to raději nezkoušel :cool:
Citace:
Původně odeslal Shox
Jenomze cca 2 roky stare karty uz nenaklonujes. A navic davas sanci pro zneuziti tve karty.
Bohužel máš pravdu, mám naklonovanou starou šestsetosmičku (Oskar Odepiš) + Twist a teď jsem nafasoval služební Eurotel a je škoda, že jej nemohu přiklonovat (dělá mi to kamarád, takže se o zneužití nebojím) k tomu Odepiš....
Ja osobne mam uz vice nez 2 roky v N3310 zadni kryt s adapterem na 2simky a zadne problemy s tim nemam.Akorat v zahranici se mi obcas stane,ze se sam prepne na druhou kartu.A co se PINu tyka tak neni problem nastavit na obe karty stejny PIN:o)
Citace:
Původně odeslal hermanson
Ja osobne mam uz vice nez 2 roky v N3310 zadni kryt s adapterem na 2simky a zadne problemy s tim nemam.Akorat v zahranici se mi obcas stane,ze se sam prepne na druhou kartu.A co se PINu tyka tak neni problem nastavit na obe karty stejny PIN:o)
Samozrejme, ze neni problem si to nastavit na obou kartach stejny, o tom nikdo nemluvi, jen kdyz se ti to samovolne prepne na druhou kartu, a ty si myslis, ze je tam jina, a cekas pin xxx a on je u druhy karty yyy, tak to trosku zneprijemnuje zivot... tot vse... :wink: